Αρχική / AUTO MOTOSPORTS / «Κόλλησε» στο «τείχος» του Παναθηναϊκού ο Άρης (0-0)

AUTO MOTOSPORTS

20/03/202221:03

«Κόλλησε» στο «τείχος» του Παναθηναϊκού ο Άρης (0-0)

Οι κίτρινοι δεν «έπιασαν» την απόδοση προηγουμένων αγώνων και υποχρεώθηκαν στη «λευκή» ισοπαλία κόντρα σε έναν αντίπαλο με πολλές απουσίες.

«Κόλλησε» στο «τείχος» του Παναθηναϊκού ο Άρης (0-0)

Γράφει ThessNews-DESK

Μία μεγάλη ευκαιρία να αποσπαστεί στο +5 από τον Παναθηναϊκό έχασε ο Άρης, μένοντας στο ισόπαλο 0-0 κόντρα στο… μισό «τριφύλλι», καθώς του έλειπε η αποτελεσματικότητα των προηγούμενων αγώνων.

 

Τα μεγάλα «ατού» της ομάδας του Μπούργος (Καμαρά, Εντιαγέ) δε βρέθηκαν σε καλή μέρα, με το τελικό σκορ να γίνεται αποδεκτό με δυσαρέσκεια από τους 11.000 οπαδούς στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

 

Τον «κλείδωσε» ο Παναθηναϊκός

 

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με σφιχτό σχήμα (διάταξη 3-4-3 που μετατρεπόταν σε 5-4-1 σε φάση άμυνας), με αποτέλεσμα ο Άρης να δυσκολεύεται να διασπάσει τις γραμμές άμυνας και να μην μπορεί να κάνει το παιχνίδι που του ταιριάζει.

Στο 9ο λεπτό ο Ιτούρμπε έβγαλε μία ωραία κάθετη μπαλιά στον Εντιαγέ, με τον Μπρινιόλι να βγαίνει και να μπλοκάρει προ του Σενεγαλέζου.

Η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία του αγώνα ήρθε στο 14ο λεπτό, με τον Σάσα να βρίσκεται μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού και το σουτ που επιχείρησε να περνάει λίγο άουτ.

Στο 19ο λεπτό το παιχνίδι σταμάτησε προσωρινά, με τη φωτογραφία του Άλκη να εμφανίζεται στον ηλεκτρονικό πίνακα του «Κλεάνθης Βικελίδης» και το σύνθημα «Άλκη ζωντανός, για πάντα Αρειανός» να δονεί την ατμόσφαιρα.

Στο 24′ ο Παλάσιος βγήκε επικίνδυνα μπροστά, έκανε κάποιες ωραίες ντρίμπλες και σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικούς του Άρη και να καταλήγει στα χέρια του Κουέστα.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Αλεξανδρόπουλος επιχείρησε μία σέντρα-σουτ, με τον κίπερ του Άρη να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ. Μάλιστα, στην εκτέλεση του κόρνερ χρειάστηκε νέα σωτήρια επέμβαση του Κουέστα σε κεφαλιά του Πούγγουρα.

Νέα επικίνδυνη αντεπίθεση για τον Παναθηναϊκό στο 30′, το διαγώνιο σουτ του Αϊτόρ ήταν αδύναμο και κατέληξε άουτ.

Ο Άρης προσπάθησε να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης από το 34′ και μετά, με ένα σουτ του Γκάμα στο 37′ να περνάει λίγο άουτ.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Σούντγκρεν κέρδισε φάουλ από τα δεξιά  σε πλεονεκτική θέση, με τον Ιτούρμπε να κάνει μία επικίνδυνη εκτέλεση στην καρδιά της άμυνας του Παναθηναϊκού, χωρίς όμως να μπορέσει να παρεμβληθεί κάποιος παίκτης του Άρη.

 

Του έλειπαν οι ιδέες

 

Αμφότερες οι ομάδες μπήκαν με πολύ μεγαλύτερη ένταση στο χορτάρι στην επανάληψη, με τους παίκτες του Μπούργος να δείχνουν ξεκάθαρη διάθεση να φτάσουν γρήγορα στο γκολ.

Οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 48′. Ο Ματίγια εκτέλεσε φάουλ από τα αριστέρα, ο Εντιαγέ έπιασε καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, με τον Μπρινιόλι να υποχρεώνεται σε ενστικτώδη επέμβαση.

Η ισοφάριση των ευκαιρίων ήρθε για τον Παναθηναϊκό στο 66′. Μετά από σύγχυση στην άμυνα των κιτρίνων, ο Σάντσες βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά σούταρε λίγο άουτ.

Στο 69′, ύστερα από φάση διαρκείας που ξεκίνησε από πλάγιο φάουλ, η μπάλα ήρθε στα πόδια του Σούντγκρεν λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του «τριφυλλιού», αλλά το σουτ του Σουηδού κατέληξε απελπιστικά άουτ.

Στο 80′ ο Ιτούρμπε εκτέλεσε κόρνερ, ο Μπρινιόλι έχασε προς στιγμή την μπάλα, όμως την μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια.

Στο 83′ ο Γιοβάνοβιτς έβγαλε από τον αγωνιστικό χώρο τον Καρλίτος (μπήκε μέσα ο Βαγιαννίδης), δείχνοντας ξεκάθαρα ότι θέλει να διασφαλίσει την ισοπαλία.

Στο 89′ πήγε να δημιουργηθεί μίνι σύρραξη, με πρωταγωνιστές τους Καμαρά και Σάρλια. Ο Μαυριτανός φορ του Άρη υπέπεσε σε φάουλ, με τον κεντρικό αμυντικό του «τριφυλλιού» να τρέχει με άγριες διαθέσεις κατά πάνω του και να τον ρίχνει κάτω. Τελικά, επικράτησε ψυχραιμία.

Στα εναπομείναντα λεπτά δε σημειώθηκε κάποια σημαντική φάση, με το 0-0 να είναι το τελικό σκορ.

 

Οι συνθέσεις

Άρης (Μπούργος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια, Ιτούρμπε (86′ Ματέο Γκαρσία), Εντιαγέ (67′ Μπερτόλιο), Γκάμα (86′ Πάλμα), Καμαρά.

ΠΑΟ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Πούγγουρας, Σάρλια, Σένκεφελντ, Σάντσες, Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνιες (75′ Μαουρίσιο), Κώτσιρας, Παλάσιος, Αϊτόρ, Καρλίτος (83′ Βαγιαννίδης).

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202416:39

Η οδήγηση μπορεί να είναι μια αγχωτική εμπειρία, επηρεαζόμενη από παράγοντες που συχνά ξεπερνούν τον έλεγχο μας — από την κακή υποδομή δρόμων μέχρι τη διαθεσιμότητα σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πράγματι, οι παγκόσμιες αναζητήσεις για «άγχος κατά την οδήγηση» αυξήθηκαν

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202416:01

Η αυτοκινητοπομπή «Eurasian Tour with AITO», αποτελούμενη από τα μοντέλα AITO 9, AITO 7 και AITO 5, ξεκίνησε από το εργοστάσιο της εταιρείας στο Chongqing και διένυσε 15.000 χιλιόμετρα σε 38 ημέρες, διασχίζοντας 12 χώρες της Ασίας και της Ευρώπης,

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202409:40

  Με μια εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης δόθηκε επίσημα η εκκίνηση στα FIA Motorsport Games, μια διοργάνωση που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA). Το απόγευμα της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου, η Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202409:29

  Ο 12ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι FIA 2024 (WRC) έφερε τη Hyundai Motorsport αντιμέτωπη με 18 ειδικές διαδρομές σε Τσεχία, Αυστρία και Γερμανία. Οι Andreas Mikkelsen και Torstein Eriksen συμμετείχαν στον πρώτο τους αγώνα μετά το Rally Πολωνίας

AUTO MOTOSPORTS

23.10.202415:48

Η Jeep® και η The North Face δούλεψαν από κοινού για δύο χρόνια και το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ονομάζεται Jeep Avenger 4xe The North Face Edition. Πρόκειται για μια μοναδική έκδοση του μοντέλου, η οποία ενσαρκώνει τις αξίες που

AUTO MOTOSPORTS

23.10.202409:26

  Η Audi ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο στην επιτυχημένη της ιστορία στη μεσαία κατηγορία με τη νέα οικογένεια A5. Η δυναμική σχεδιαστική γραμμή της τελευταίας γενιάς, που τώρα ονομάζεται Audi A5, κυκλοφορεί 30 χρόνια μετά το πρώτο Audi A4 και

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202410:51

BUSINESS - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

25.10.202409:00

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή