Αρχική / AUTO MOTOSPORTS / ΠΑΟΚ : «Τελικός» σε μια πόλη… παραμύθι (ΦΩΤΟ)

AUTO MOTOSPORTS

17/03/202211:43

ΠΑΟΚ : «Τελικός» σε μια πόλη… παραμύθι (ΦΩΤΟ)

Η THESSNEWS κάνει μια ενδοσκόπηση της Γάνδης και γίνεται… ξεναγός σας στην βελγική πόλη που περιμένει σε λίγες ώρες να υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ σε μια σπουδαία ευρωπαϊκή βραδιά. Γιατί ξεχωρίζει από τις Βρυξέλλες και τι πρέπει να δει κάποιος που θα έρθει στην Γάνδη.

ΠΑΟΚ : «Τελικός» σε μια πόλη… παραμύθι (ΦΩΤΟ)

Γράφει 3dsmin@

Ο ΠΑΟΚ παίζει έναν «τελικό» απόψε στην Γάνδη με φόντο μια πρόκριση στα προημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία του. 

 

Στο Βέλγιο ο Δικέφαλος επιστρέφει μετά από αρκετά χρόνια και θέλει να συνδυάσει την επίσκεψη του στην πρωτεύουσα της ανατολική Φλάνδρας με μια ιστορική βραδιά.

Η Γάνδη είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις του Βελγίου και αυτό φαίνεται από την αρχιτεκτονική της.

Η πόλη διαθέτει πολύ όμορφο ιστορικό κέντρο με χαρακτηριστικά κτίσματα μεσαιωνικής και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, τα οποία, ευτυχώς, δεν υπέστησαν καταστροφές από τους πολέμους, αλλά και αναπαλαιώθηκαν και συντηρούνται άψογα.

Το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι η μεγαλύτερη περιοχή στο Βέλγιο όπου δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων.

 

Είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας της Ανατολικής Φλάνδρας ενώ είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην χώρα μετά τις Βρυξέλλες και την Αμβέρσα.

Οι περισσότεροι θα σας μιλήσουν για τη ρομαντική και μυστηριώδη ατμόσφαιρα της, άλλωστε συναντάται και ως το πλωτό λουλούδι του Βελγίου. Στη Γάνδη ζωντανεύει το μεσαιωνικό παραμύθι, μία πόλη που φημίζεται για τα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια, τα κανάλια, τα κάστρα, τις μεσαιωνικές εκκλησίες και πλημμυρίζει από μυρωδιές φρεσκοψημένης βάφλας!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η πόλη χτίστηκε ως καταυλισμός στη συμβολή των ποταμών Σκάλδη και Λυς περί τον 7ο αιώνα και κατέληξε τον Μεσαίωνα μια από τις μεγαλύτερες και πλουσιότερες πόλεις στην βόρεια Ευρώπη.

Σήμερα αποτελεί μια πολυάσχολη πόλη με μεγάλο λιμάνι ενώ είναι και γνωστή για το πανεπιστήμιο της, ένα από τα πιο σημαντικά στην Κεντρική Ευρώπη. Η πόλη συνδέεται με τη θάλασσα με τη Διώρυγα Γάνδης-Τερνέζεν και βρίσκεται στη διασταύρωση των Ευρωπαϊκών εθνικών οδών Ε17 και Ε40, ενώ έχει έναν από τους πιο πολυσύχναστους σιδηροδρομικούς σταθμούς στο Βέλγιο.

Οι ιστορικοί πιστεύουν πως το παλαιότερο όνομα της Γάνδης, το “Ganda”, προέρχεται από την Κέλτικη λέξη “ganda” που σημαίνει συρροή. Δεν υπάρχουν γραπτές αναφορές της Ρωμαϊκής περιόδου αλλά αρχαιολογική έρευνα επιβεβαιώνει πως η περιοχή της Γάνδης κατοικείτο.

Η πόλη βασίζει την οικονομία της τόσο στην θέση της (σημαντικός συγκοινωνιακός κόμβος) όσο και στις βιομηχανίες που την περιβάλλουν. Είναι το σταυροδρόμι δύο μεγάλων αρτηριών του Βελγίου (Ε40 Μπρυζ, Οστάνδη, Γάνδη, Βρυξέλλες, Λιέγη και Ε17 Αμβέρσα, Λιέγη).

Είναι το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι του Βελγίου και ο σιδηροδρομικός σταθμός της είναι ο πρώτος σε κίνηση στη χώρα. Στην Γάνδη εδρεύουν εργοστάσια της Volvo (με πάνω από 7.000 εργαζόμενους) τόσο για επιβατηγά όσο και για φορτηγά αυτοκίνητα, της Honda και της χαρτοβιομηχανίας Stora Enso. Υπάρχουν, επίσης, αρκετές ερευνητικές εταιρείες, οι οποίες εδρεύουν στην περιοχή του Πανεπιστημίου.

Το ελάχιστο ωρομίσθιο στην Γάνδη είναι στα 13,25 ευρώ (!), ενώ ακόμα και αν επιλέξει κάποιος να δουλέψει ως part-time εργαζόμενος, τότε το μίνιμουμ είναι τα 10 ευρώ την ημέρα.

Στην πόλη της Γάνδης μπορείς να βρεις τα πάντα, μιας που έχει πάρει και λίγο από την λάμψη των Βρυξελλών, αλλά είναι μια διαφορετική εμπειρία λόγω του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Η Γάνδη έχει… λίγο από όλα και πάνω από όλα είναι η πόλη με την πιο έντονη βραδινή ζωή στο Βέλγιο κυρίως λόγω και της παρουσίας δεκάδων χιλιάδων φοιτητών στο πανεπιστήμιο. Ακόμα και τις καθημερινές υπάρχουν μαγαζιά που κλείνουν στις 4 ή στις 5 το πρωί!

Αυτό την κάνει να ξεχωρίζει από τις άλλες βελγικές πόλη. Είναι μια πόλη που συνδυάσει κλάση, νεολαία και… ρομαντισμό.

Ο ΠΑΟΚ καλείται να περάσει χωρίς να… βραχεί από μια πόλη που έχει αρκετά “θέματα” με τον καιρό ειδικά τον χειμώνα και να ετοιμάσει το επόμενο ταξίδι του στην φετινή του πορεία στο Κόνφερενς Λιγκ.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

/ Δείτε ακόμα

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202416:39

Η οδήγηση μπορεί να είναι μια αγχωτική εμπειρία, επηρεαζόμενη από παράγοντες που συχνά ξεπερνούν τον έλεγχο μας — από την κακή υποδομή δρόμων μέχρι τη διαθεσιμότητα σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πράγματι, οι παγκόσμιες αναζητήσεις για «άγχος κατά την οδήγηση» αυξήθηκαν

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202416:01

Η αυτοκινητοπομπή «Eurasian Tour with AITO», αποτελούμενη από τα μοντέλα AITO 9, AITO 7 και AITO 5, ξεκίνησε από το εργοστάσιο της εταιρείας στο Chongqing και διένυσε 15.000 χιλιόμετρα σε 38 ημέρες, διασχίζοντας 12 χώρες της Ασίας και της Ευρώπης,

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202409:40

  Με μια εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης δόθηκε επίσημα η εκκίνηση στα FIA Motorsport Games, μια διοργάνωση που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA). Το απόγευμα της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου, η Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202409:29

  Ο 12ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι FIA 2024 (WRC) έφερε τη Hyundai Motorsport αντιμέτωπη με 18 ειδικές διαδρομές σε Τσεχία, Αυστρία και Γερμανία. Οι Andreas Mikkelsen και Torstein Eriksen συμμετείχαν στον πρώτο τους αγώνα μετά το Rally Πολωνίας

AUTO MOTOSPORTS

23.10.202415:48

Η Jeep® και η The North Face δούλεψαν από κοινού για δύο χρόνια και το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ονομάζεται Jeep Avenger 4xe The North Face Edition. Πρόκειται για μια μοναδική έκδοση του μοντέλου, η οποία ενσαρκώνει τις αξίες που

AUTO MOTOSPORTS

23.10.202409:26

  Η Audi ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο στην επιτυχημένη της ιστορία στη μεσαία κατηγορία με τη νέα οικογένεια A5. Η δυναμική σχεδιαστική γραμμή της τελευταίας γενιάς, που τώρα ονομάζεται Audi A5, κυκλοφορεί 30 χρόνια μετά το πρώτο Audi A4 και

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202420:31

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή