Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Πάτρα: Νέα ευρήματα για το θάνατο του βρέφους – Τι δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση; (VIDEO)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

14/03/202217:53

Πάτρα: Νέα ευρήματα για το θάνατο του βρέφους – Τι δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση; (VIDEO)

Τις τελευταίες ώρες, στο φως της δημοσιότητας ήρθαν νέα ευρήματα για το θάνατο της έξι μηνών Ίριδας.

Πάτρα: Νέα ευρήματα για το θάνατο του βρέφους – Τι δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση; (VIDEO)

Γράφει ThessNews-DESK

Συνεχίζεται το θρίλερ στην υπόθεση του θανάτου των μικρών παιδιών στην Πάτρα.

Τις τελευταίες ώρες, στο φως της δημοσιότητας ήρθαν νέα ευρήματα για το θάνατο της έξι μηνών Ίριδας.

Η ιατροδικαστική έκθεση της Αγγελικής Τσιόλα, τμήμα της οποίας παρουσιάστηκε «Αλήθειες με τη Ζήνα», αναφέρεται σε μία πληγή που είχε το βρέφος στο στόμα του η οποία δεν αποκλείεται να έγινε προθανάτια και από αυτή να προέρχεται το αίμα στο πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του.

Η ιατροδικαστική έκθεση της Ίριδας

Στη δεύτερη σελίδα της ιατροδικαστικής έκθεσης, που παρουσιάστηκε στην εκπομπή του Star, αναφέρεται: «πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ επαφής/εκζεματοειδούς αντιδράσεως (τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης). Επίσης διεπιστώθη λύση μικρή λύση της συνέχεια του στοματικού βλεννογόνου άνευ ετέρων χαρακτηριστικών.

Κακώσεις εξωτερικώς στο σώμα δεν παρετηρήθησαν». Επίσης στην ίδια σελίδα αναφέρεται στο κομμάτι για τους πνεύμονες «κατά τις διατομές των πνευμόνων, οι οποίοι παρουσιάζονται συμπεφορημένοι, παρατηρείται εκροή ποσότητος αφρώδους οροαιματηρού υγρού (εικόνα πνευμονικού οιδήματος)». Στο κομμάτια για την καρδιά: «κατά τις διατομές του μυοκαρδίου δεν παρετηρήθησαν πρόσφατες ισχαιμικές αλλοιώσεις. Κατά τη διάνοιξη των στεφανιαίων αγγείων δεν παρετηρήθησαν αθηροσκληρυντικές αλλοιώσεις».

Στο κομμάτι των ιστολογικών εξετάσεων αναφέρεται: «σε πολλαπλές τομές από τον εγκέφαλο παρατηρείται έντονη συμφόρηση των αγγείων του παρεγχύματος και των αγγείων του υπαραχνοειδούς χώρου και περιαγγειακό οίδημα. Σε μια άλλη θέση στην αριστερά κοιλία παρατηρείται εξαγγείωση ερυθρών κυττάρων (αλλοιώσεις ως επί ανοξυγοναιμίας). Ορισμένοι νευρώνες του φλοιού του εγκεφάλου εμφανίζουν στοιχεία νέκρωσης».

 

Στη σελίδα 4 της ιατροδικαστής αναφέρεται: «σε τομή από τη γλώσσα δεν παρατηρούνται ουσιώδεις αλλοιώσεις. Σε τομές από τη συσκευή του λάρυγγα δεν παρατηρούνται ουσιώδεις παθολογοανατομικές αλλοιώσεις. Σε τομές από τον θύμο αδένα παρατηρείται έντονη συμφόρηση. Αναγνωρίζονται σωμάτια Hassall.

Σε πολλαπλές τομές από τους λοβούς των πνευμόνων παρατηρείται η ίδια εικόνα σε όλες τις τομές, είτε έντονο οίδημα, έντονη συμφόρηση και διάσπαρτες στικτές αιμορραγικές διηθήσεις του παρεγχύματος. Αναγνωρίζονται μαρκοφάγα (σιδηροφάγα) εντός των κυψελιδικών χώρων. Σε πολλαπλές τομές που ελήφθησαν από την καρδιά και συγκεκριμένα την δεξιά κοιλία εν συνεχεία με τον δεξιό κόλπο και κοίλη φλέβα, δεν αναγνωρίζονται μικροσκοπικά ο φλεβόκομβος και κολποκοιλιακός κόμβος (Masson). Συμπέρασμα: Υποπλασία – αγενεσία ερεθισματαγωγού συστήματος της καρδιάς – πνευμονικό οίδημα».

Όπως ανέφερε ο Πέτρος Κουσουλός για την ιατροδικαστική της Ίριδας για το σημείο όπου η ιατροδικαστής γράφει «διεπιστώθη λύση μικρή λύση της συνέχεια του στοματικού βλεννογόνου άνευ ετέρων χαρακτηριστικών», πρόκειται για μια πληγή στο στόμα, η οποία ειδικοί θεωρούν πως είναι απίθανο να προήλθε από δόντια και τραυματισμό από τροφή και δεν αποκλείεται να προήλθε από πίεση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το εύρημα είναι προθανάτιο και δεν αποκλείεται να συνδέεται με τον θάνατο του παιδιού.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή