Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Νέα έκκληση Ζελένσκι: «Κλείστε τον εναέριο χώρο – Θέμα χρόνου να πέσουν ρωσικές βόμβες σε χώρες του ΝΑΤΟ» (VIDEO)

ΚΟΣΜΟΣ

14/03/202208:42

Νέα έκκληση Ζελένσκι: «Κλείστε τον εναέριο χώρο – Θέμα χρόνου να πέσουν ρωσικές βόμβες σε χώρες του ΝΑΤΟ» (VIDEO)

«Πέρυσι, προειδοποίησα ξεκάθαρα τους ηγέτες του ΝΑΤΟ ότι εάν δεν υπήρχαν σκληρές προληπτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, θα ξεκινούσε πόλεμος. Είχαμε δίκιο…»

Νέα έκκληση Ζελένσκι: «Κλείστε τον εναέριο χώρο – Θέμα χρόνου να πέσουν ρωσικές βόμβες σε χώρες του ΝΑΤΟ» (VIDEO)

Γράφει ThessNews-DESK

Τον κλείσιμο του εναερίου χώρου της Ουκρανίας ζήτησε για μία ακόμα φορά, μέσω νέου διαγγέλματος, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προειδοποιώντας με δραματικό τόνο ότι είναι «θέμα χρόνου να πέσουν ρωσικοί πύραυλοι» σε χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ.

 

Ο Ζελένσκι ζήτησε εκ νέου από το ΝΑΤΟ να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, με αφορμή τη ρωσική επίθεση στην ουκρανική στρατιωτική βάση στο Γιαβορίβ του Λβιβ, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, από την οποία σκοτώθηκαν 35 άνθρωποι.

 

 

«Πέρυσι, προειδοποίησα ξεκάθαρα τους ηγέτες του ΝΑΤΟ ότι εάν δεν υπήρχαν σκληρές προληπτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, θα ξεκινούσε πόλεμος. Είχαμε δίκιο… Τώρα επαναλαμβάνω, αν δεν αποκλείσετε τον εναέριο χώρο μας, θα είναι απλά ζήτημα χρόνου, οι ρωσικές ρουκέτες θα πέσουν στο δικό σας έδαφος, στο έδαφος του NATO, στα σπίτια πολιτών (κρατών-μελών) του NATO», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ουκρανίας, σε μήνυμά του στα social media τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

«Τριάντα πύραυλοι μόνο στην περιοχή της Λβιβ», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας. «Δεν συμβαίνει τίποτα εκεί που να μπορεί να απειλήσει το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Και μόλις 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα του NATO».

 

 

«Εσκεμμένη επίθεση η δολοφονία του Αμερικανού δημοσιογράφου»

 

Για τον Αμερικανό δημοσιογράφο Μπρεντ Ρενό, ο οποίος σκοτώθηκε στο Ιρπίν χθες Κυριακή, ο Ζελένσκι επισήμανε ότι «ένας Αμερικανός δημοσιογράφος σκοτώθηκε σήμερα στην περιοχή του Κιέβου. Μπρεντ Ρενό. Ο συνάδελφός του τραυματίστηκε. Ήταν μια εσκεμμένη επίθεση από τον ρωσικό στρατό. Ήξεραν τι έκαναν. Αλλά δεν φαίνεται να ξέρουν όλοι στη Δύση τι κάνουν».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η ομάδα του συνεχίζει τις διπλωματικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για να κανονίσει μια συνάντηση μεταξύ του ίδιου και του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Οι εκπρόσωποι των αντιπροσωπειών των χωρών μας μιλούν σε μορφή βίντεο κάθε μέρα. Η αντιπροσωπεία μας έχει ένα ξεκάθαρο καθήκον – να κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει μια συνάντηση των προέδρων, τη συνάντηση που είμαι βέβαιος ότι ο κόσμος περιμένει», τόνισε.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202423:00

  Η Καναδή τραγουδίστρια απένειμε το βραβείο «Spirit of Life» στον πρόεδρο και διευθύνοντα Σύμβουλο της AEG Presents, Τζέι Μαρσιάνο για τη συνεισφορά του στην έρευνα για τον καρκίνο. «Γνωρίζω ότι στην υπέροχη ζωή μας, την οποία γεμίζουν η οικογένεια,

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202422:52

  Η Ιβάνκα Τραμπ πήγε στη συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ στο Μαϊάμι της Φλόριντα, λίγες εβδομάδες αφότου ο πατέρας της, υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι μισεί την Αμερικανίδα σούπερ σταρ της ποπ! Η παρουσία της Ιβάνκα στη

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202422:30

  Σε πρόσφατη συνέντευξή τους, οι παραγωγοί της σειράς αποκάλυψαν ότι η υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα πρωταγωνίστρια της σειράς  «Νοικοκυρές σε Απόγνωση» και παραγωγός, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη χρηματοδότηση της πρώτης ταινίας. «Ήμασταν στην τελευταία εβδομάδα της παραγωγής και είχαμε

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202421:41

  Η βρετανική αστυνομία απηύθυνε σήμερα νέα έκκληση για μάρτυρες, οκτώ χρόνια μετά την εξαφάνιση μιας γυναίκας και του γιου της που έφυγαν στη Γαλλία και έκτοτε δεν τους ξαναείδε κανείς. Σύμφωνα με την αστυνομία του Κλίβελαντ, η Σάρα Σίσον,

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202421:15

  Με μια μικρή χρέωση να επιβαρύνονται οι επισκέπτες που θέλουν να επισκεφτούν τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων, ώστε η χώρα να μπορεί να διατηρεί σε καλή κατάσταση τις παγκοσμίου φήμης εκκλησίες και τους καθεδρικούς ναούς της, πρότεινε

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202418:47

  Η Κάμαλα Χάρις θα εμφανιστεί στο Τέξας, ένα «κάστρο» του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, για να στηρίξει τον υποψήφιο γερουσιαστή των Δημοκρατικών Κόλιν Όλρεντ, ο οποίος υπολείπεται του Ρεπουμπλικανού Τεντ Κρουζ στις δημοσκοπήσεις και να μιλήσει για το δικαίωμα στην άμβλωση.

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή