Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Νέες συνομιλίες Ουκρανίας – Ρωσίας σήμερα με «παράθυρο» αισιοδοξίας – Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί (VIDEO)

ΚΟΣΜΟΣ

14/03/202208:31

Νέες συνομιλίες Ουκρανίας – Ρωσίας σήμερα με «παράθυρο» αισιοδοξίας – Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί (VIDEO)

Νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί, με συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα υπάρξει σταδιακά κατάπαυση του πυρός.

Πηγή φώτο: Twitter
Φωτ. Πηγή φώτο: Twitter

Γράφει ThessNews-DESK

Νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί, με συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα υπάρξει σταδιακά κατάπαυση του πυρός.

 

Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν αυτή τη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως ανακοίνωσε χθες ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ. Η είδηση επιβεβαιώθηκε από τον σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου και διαπραγματευτή, Μιχαΐλο Ποντόλιακ, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Ένας κύκλος διαπραγματεύσεων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα για να συνοψίσουμε τα προκαταρκτικά αποτελέσματα».

Την αισιοδοξία για θετική έκβαση θα φέρουν απτά αποτελέσματα εξέφρασαν και οι ΗΠΑ, με την αναπληρώτρια ΥΠΕΞ να δηλώνει ότι η Ρωσία δείχνει σημάδια προθυμίας να δεσμευτεί σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις σχετικά με τον τερματισμό του πολέμου.

 

 

Επτά νοσοκομεία έχουν καταστραφεί από την έναρξη της εισβολής

 

Επτά νοσοκομεία έχουν καταστραφεί ολοσχερώς αφότου άρχισε η εισβολή του στρατού της Ρωσίας στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον ουκρανό υπουργό Υγείας, Βίκτορ Λιάσκο.

Τα νοσοκομεία αυτά, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα πρέπει να ανοικοδομηθούν εκ θεμελίων, έχουν ισοπεδωθεί εξαιτίας βομβαρδισμών, είπε ο κ. Λιάσκο χθες Κυριακή το βράδυ, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.

Άλλες εκατό και πλέον εγκαταστάσεις υγείας υπέστησαν ζημιές εξαιτίας του πολέμου.

Στις τάξεις του υγειονομικού προσωπικού, ο απολογισμός των θυμάτων έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους έξι νεκρούς και τους 12 τραυματίες, πάντα σύμφωνα με τον υπουργό.

Ο βομβαρδισμός συγκροτήματος παιδιατρικού νοσοκομείου όπου λειτουργούσε μαιευτήριο στη Μαριούπολη προ ημερών προκάλεσε διεθνή κατακραυγή. Η Μόσχα υποστήριξε πως το κτίριο είχε μετατραπεί σε στρατιωτική θέση και άρα ήταν θεμιτός στόχος. Το Κίεβο και τα Ηνωμένα Έθνη αντέτειναν ότι η εγκατάσταση συνέχιζε να λειτουργεί ως νοσοκομείο όταν επλήγη.

 

 

Προετοιμασία των Ρώσων για νέες επιθέσεις

 

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να εδραιώσουν τις θέσεις τους στις περιοχές που έχουν καταλάβει, να διατηρήσουν τον ρυθμό της επίθεσής τους και προετοιμάζονται για νέες επιθέσεις, δυόμισι εβδομάδες αφότου η Ρωσία εισέβαλε στη γειτονική Ουκρανία.

«Ο εχθρός συγκεντρώσει σχηματισμούς και μετακινεί στρατηγικά αποθέματα στα σύνορά μας», ανέφερε το ουκρανικό γενικό επιτελείο εκτιμώντας πως πρέπει να αναμένονται νέες επιθέσεις στη Χαρκίβ, στη Σούμι και στο Μπρόβαρι, προάστιο του Κιέβου.

Το επιτελείο κατήγγειλε ότι οι ρωσικές δυνάμεις καταστρέφουν στρατιωτικές και πολιτικές υποδομές, κάτι που αντίκειται στο διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, όπως σημείωσε.

Στην περιφέρεια Λουγκάνσκ (ανατολικά), οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στην προέλαση προς το Σεβεροντονιέτσκ. Στις πόλεις Τοπόλσκε και Σπακίβκα, στην περιφέρεια της Χαρκίβ, υπέστησαν απώλειες και υποχώρησαν, πάντα σύμφωνα με το ουκρανικό επιτελείο. Οι πληροφορίες αυτές είναι αδύνατο να επιβεβαιωθούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Ρωσική επίθεση εναντίον στρατοπέδου εκπαίδευσης κοντά στην πόλη Λβιβ (δυτικά) χθες είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 35 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 134, σύμφωνα με το Κίεβο. Η Μόσχα, από την πλευρά της, έκανε λόγο για κάπου 180 νεκρούς.

Εν μέσω των εχθροπραξιών, οι διπλωματικές προσπάθειες συνεχίζονται και τα δύο μέρη εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία τους.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε σήμερα ότι έδωσε εντολή στους διαπραγματευτές να «κάνουν τα πάντα» προκειμένου να κλειστεί «συνάντηση» του ιδίου με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σε δηλώσεις του στη ρωσική κρατική τηλεόραση χθες, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει πράγματι συνάντηση των προέδρων Πούτιν και Ζελένσκι.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202423:00

  Η Καναδή τραγουδίστρια απένειμε το βραβείο «Spirit of Life» στον πρόεδρο και διευθύνοντα Σύμβουλο της AEG Presents, Τζέι Μαρσιάνο για τη συνεισφορά του στην έρευνα για τον καρκίνο. «Γνωρίζω ότι στην υπέροχη ζωή μας, την οποία γεμίζουν η οικογένεια,

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202422:52

  Η Ιβάνκα Τραμπ πήγε στη συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ στο Μαϊάμι της Φλόριντα, λίγες εβδομάδες αφότου ο πατέρας της, υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι μισεί την Αμερικανίδα σούπερ σταρ της ποπ! Η παρουσία της Ιβάνκα στη

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202422:30

  Σε πρόσφατη συνέντευξή τους, οι παραγωγοί της σειράς αποκάλυψαν ότι η υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα πρωταγωνίστρια της σειράς  «Νοικοκυρές σε Απόγνωση» και παραγωγός, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη χρηματοδότηση της πρώτης ταινίας. «Ήμασταν στην τελευταία εβδομάδα της παραγωγής και είχαμε

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202421:41

  Η βρετανική αστυνομία απηύθυνε σήμερα νέα έκκληση για μάρτυρες, οκτώ χρόνια μετά την εξαφάνιση μιας γυναίκας και του γιου της που έφυγαν στη Γαλλία και έκτοτε δεν τους ξαναείδε κανείς. Σύμφωνα με την αστυνομία του Κλίβελαντ, η Σάρα Σίσον,

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202421:15

  Με μια μικρή χρέωση να επιβαρύνονται οι επισκέπτες που θέλουν να επισκεφτούν τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων, ώστε η χώρα να μπορεί να διατηρεί σε καλή κατάσταση τις παγκοσμίου φήμης εκκλησίες και τους καθεδρικούς ναούς της, πρότεινε

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202418:47

  Η Κάμαλα Χάρις θα εμφανιστεί στο Τέξας, ένα «κάστρο» του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, για να στηρίξει τον υποψήφιο γερουσιαστή των Δημοκρατικών Κόλιν Όλρεντ, ο οποίος υπολείπεται του Ρεπουμπλικανού Τεντ Κρουζ στις δημοσκοπήσεις και να μιλήσει για το δικαίωμα στην άμβλωση.

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή