Αρχική / AUTO MOTOSPORTS / Λουτσέσκου: «Υπάρχουν πολλά και σημαντικά παιχνίδια μπροστά μας και στην Ευρώπη»

AUTO MOTOSPORTS

10/03/202223:10

Λουτσέσκου: «Υπάρχουν πολλά και σημαντικά παιχνίδια μπροστά μας και στην Ευρώπη»

Ως προπονητής είμαι υποχρεωμένος να κοιτάξω μπροστά, να δω τα πράγματα θετικά και να μην σκεφτώ τις απουσίες. Υπάρχουν παίκτες έτοιμοι και αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα

Λουτσέσκου: «Υπάρχουν πολλά και σημαντικά παιχνίδια μπροστά μας και στην Ευρώπη»

Γράφει 3dsmin@

Ο ΠΑΟΚ πήρε μια σπουδαία νίκη επί της Γάνδης στην Τούμπα (1-0), με τον Δικέφαλο να βάζεις βάσεις πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο Βέλγιο και τον Ραζβάν Λουτσέσκου να σχολιάζει τα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση.

 

Για το αν ήταν η τελεία βραδιά, αν δεν υπήρχαν οι κάρτες για Κούρτιτς και Ζίβκοβιτς:

 

«Υπάρχουν πολλά και σημαντικά παιχνίδια μπροστά μας και στην Ευρώπη. Ότι και αν έγινε, πρέπει να το αφήσουμε πίσω μας και να δώσουμε την μάχη μας για να πάρουμε την πρόκριση. Υπάρχουν καταστάσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όπως αυτή με τις απουσίες. Έχουμε παίκτες που μπορούν να παλέψουν και να μας φέρουν την πρόκριση. Μπορώ να πω ότι ήταν καλό παιχνίδι για εμάς, θα μπορούσαμε να βάλουμε ένα γκολ ακόμα σκέφτομαι ήδη το επόμενο ματς».

 

Για το πόσο έχει αλλάξει η ομάδα από τον Νοέμβρη και το πόσο κοντά στα θέλω του έχει φτάσει πλέον, με την παρουσία και των Λύρατζη – Τσιγγάρα στην ενδεκάδα:

 

«Ξεκινήσαμε μια τεράστια δουλειά το καλοκαίρι και δεν ήταν εύκολο. Να ωθήσουμε τους παίκτες, να τους δώσουμε τόσες πολλές πληροφορίες. Το είχαμε πει και το καλοκαίρι ότι θέλει χρόνο η ομάδα για να βελτιωθεί και να καταλάβει το τι ζητάμε στον αγωνιστικό χώρο. Έχουμε ένα δυνατό γκρουπ παικτών που μπορούν να ανταποκριθούν σε όλες τις δυσκολίες. 

 

Δεν είμαι ένας εύκολος προπονητής, ούτε οι συνεργάτες μου. Χρειάζεται χρόνος και τον χρειαζόμασταν. Το γκρουπ το καλοκαίρι δεν ήταν απόλυτα δεμένο από καταστάσεις των παλαιότερων ετών, υπήρχαν θέματα με τον κόβιντ και με τους τραυματισμούς που δεν μας επέτρεψε να δουλεύουμε όλοι μαζί. 

 

Στον πρώτο χρόνο της δουλειάς έχουμε βελτιωθεί αρκετά και είμαι απολύτως ικανοποιημένος από την νοοτροπία μας στα περισσότερα παιχνίδια. Μαχόμαστε μέχρι το τέλος, έχουμε πάρει κάποια αποτελέσματα που δείχνει ότι έχουμε βελτιωθεί σε πολλούς τομείς. Όπως στο παιχνίδι Κυπέλλου με την ΑΕΚ, όπως στο ματς με την ΑΕΚ που παίζαμε με παίκτη λιγότερο για 70 λεπτά, όπως και τις αναμετρήσεις με την Μίντιλαντ. Το δύσκολο κομμάτι για εμάς είναι αυτή η προσαρμογή από την Πέμπτη στην Κυριακή και από την Κυριακή στην Πέμπτη. 

 

Το καλοκαίρι ήταν περίπλοκη η κατάσταση γιατί είχαμε την υποχρέωση να περάσουμε στους ομίλους και ταυτόχρονα και δύσκολα ματς στο πρωτάθλημα. Το μεγαλύτερο κέρδος μας είναι ότι πλέον μπορούμε να υπολογίζουμε σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό παικτών. 

 

Τι να σας πω για τον Τσιγγάρα και τον Λύρατζη; Έχουμε βελτιωθεί πολύ οι ίδιοι, έχουμε βελτιώσει τους εαυτούς τους. Δίνουν ισορροπία στην ομάδα, μάχονται για την νίκη. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από την παρουσία τους. Είναι ένα κομμάτι τους κέρδους μας φέτος, όπως έλεγα πριν». 

 

Για την επιστροφή της οικογένειας Σαββίδη στην Θεσσαλονίκη και πόσο ρόλο παίζει να βρίσκεται κοντά στην ομάδα:

 

«Πιστεύω ότι πρέπει να μιλήσουμε για την παρουσία του ιδιοκτήτη της ομάδας συνέχεια. Μιλάει με εμάς σχεδόν συνέχεια, κάθε εβδομάδα ή και δυο φορές την εβδομάδα με τους παίκτες, με εμένα, με τα μέλη της διοίκησης. Τον αισθανόμαστε κοντά μας, δεν έχει σημασία που είναι μακριά. Κάνει αισθητή την παρουσία του συνέχεια. 

 

Είναι αλήθεια ότι για τους αντιπάλους μας θα ήταν λίγο πιο… δύσκολο το να ήταν εδώ. Είμαστε ικανοποιημένοι για την νίκη και είμαστε χαρούμενοι με τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά μας».

 

Για την ατάκα του Βέλγου προπονητή για το ότι δεν επηρεάζουν οι απουσίες ενόψει ρεβάνς και το αν το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν δέχεται φάσεις έχει να κάνει και με την καλή φυσική κατάσταση:

«Έχω απαντήσει νομίζω στην ερώτηση.

 

Ως προπονητής είμαι υποχρεωμένος να κοιτάξω μπροστά, να δω τα πράγματα θετικά και να μην σκεφτώ τις απουσίες. Υπάρχουν παίκτες έτοιμοι και αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα, ειδικά σε τέτοια παιχνίδια στην Ευρώπη. Μπορεί να μην έχουν όλοι την ίδια ποιότητα αλλά το κίνητρο για όλους είναι τεράστια. 

 

Όταν αντιμετωπίζεις ομάδες στην Ευρώπη, δεν ξέρεις τι μπορεί να βρεις μπροστά σου, δεν γνωρίζεις τις αντιδράσεις. Υπάρχει μια διαφορετική αυτοπεποίθηση στην ομάδα και τελικά πιστεύω ότι το πιο δίκαιο θα ήταν το 2-0, παρά το γεγονός ότι η Γάνδη είναι μια πολύ καλή ομάδα. Νομίζω ότι έτσι όπως πήγε το ματς ίσως να μπορούσαμε να βάλουμε ένα γκολ παραπάνω.

 

Ένα γεγονός που δεν μου άρεσε ήταν ότι δεν μπήκαμε καλά στα πρώτα 15 λεπτά και δώσαμε την δυνατότητα στον αντίπαλο να μας πιέσει. 

 

Δουλεύουμε κάθε μέρα από την αρχή για να έχουμε καλή φυσική κατάσταση. Το rotation μας έχει βοηθήσει, σίγουρα βρισκόμαστε σε μια διαδικασία εξέλιξη της ομάδας. Μάχη σημαίνει να τα δίνεις όλα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, σε όλους τους τομείς του γηπέδου. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να ξεχάσουμε την νικη. Την Κυριακή έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, επίσης την Πέμπτη μια πολύ μεγάλη μάχη στο Βέλγιο. Θα επιδιώξουμε να πάρουμε την πρόκριση στην Γάνδη».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

/ Δείτε ακόμα

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202416:39

Η οδήγηση μπορεί να είναι μια αγχωτική εμπειρία, επηρεαζόμενη από παράγοντες που συχνά ξεπερνούν τον έλεγχο μας — από την κακή υποδομή δρόμων μέχρι τη διαθεσιμότητα σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πράγματι, οι παγκόσμιες αναζητήσεις για «άγχος κατά την οδήγηση» αυξήθηκαν

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202416:01

Η αυτοκινητοπομπή «Eurasian Tour with AITO», αποτελούμενη από τα μοντέλα AITO 9, AITO 7 και AITO 5, ξεκίνησε από το εργοστάσιο της εταιρείας στο Chongqing και διένυσε 15.000 χιλιόμετρα σε 38 ημέρες, διασχίζοντας 12 χώρες της Ασίας και της Ευρώπης,

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202409:40

  Με μια εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης δόθηκε επίσημα η εκκίνηση στα FIA Motorsport Games, μια διοργάνωση που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA). Το απόγευμα της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου, η Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202409:29

  Ο 12ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι FIA 2024 (WRC) έφερε τη Hyundai Motorsport αντιμέτωπη με 18 ειδικές διαδρομές σε Τσεχία, Αυστρία και Γερμανία. Οι Andreas Mikkelsen και Torstein Eriksen συμμετείχαν στον πρώτο τους αγώνα μετά το Rally Πολωνίας

AUTO MOTOSPORTS

23.10.202415:48

Η Jeep® και η The North Face δούλεψαν από κοινού για δύο χρόνια και το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ονομάζεται Jeep Avenger 4xe The North Face Edition. Πρόκειται για μια μοναδική έκδοση του μοντέλου, η οποία ενσαρκώνει τις αξίες που

AUTO MOTOSPORTS

23.10.202409:26

  Η Audi ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο στην επιτυχημένη της ιστορία στη μεσαία κατηγορία με τη νέα οικογένεια A5. Η δυναμική σχεδιαστική γραμμή της τελευταίας γενιάς, που τώρα ονομάζεται Audi A5, κυκλοφορεί 30 χρόνια μετά το πρώτο Audi A4 και

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

25.10.202418:05

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

25.10.202418:02

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή