Αρχική / AUTO MOTOSPORTS / Άρης με… πολλά κιλά μαγκιάς, «πάτησε» (2-1) τον Ολυμπιακό (VIDEO)

AUTO MOTOSPORTS

06/03/202221:00

Άρης με… πολλά κιλά μαγκιάς, «πάτησε» (2-1) τον Ολυμπιακό (VIDEO)

Η ομάδα του Χερμάν Μπούργος πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση, σπάζοντας το αήττητο των Πειραιωτών και… στέλνοντας μήνυμα ενόψει των πλέι-οφ.

Άρης με… πολλά κιλά μαγκιάς, «πάτησε» (2-1) τον Ολυμπιακό (VIDEO)

Γράφει ThessNews-DESK

Πραγματοποιώντας μία μεγάλη εμφάνιση και όντας κυρίαρχος στο μεγαλύτερο κομμάτι του ντέρμπι, ο Άρης επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού (με ανατροπή) και έστειλε μήνυμα… Ευρώπης ενόψει της έναρξης των πλέι-οφ.

 

Οι κίτρινοι δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Μαρτίνς να ξεδιπλώσει τις αρετές της και πέτυχαν μία τεράστια ανατροπή στην επανάληψη, με δύο γκολ-ποιήματα από τους Καμαρά και Μπρούνο Γκάμα.

 

Είχε την ουσία ο Ολυμπιακός, «έκλεισε τα μάτια» ο Τζοβάρας

 

Στο 13ο λεπτό ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Σε σέντρα του Γκάρι Ροντρίγκες από τα δεξιά, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Κουέστα, με τον Ελ Αραμπί να πετάγεται μέσα στη μικρή περιοχή του Άρη και να «γράφει» το 0-1 με δύσκολη κεφαλιά.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Ελ Αραμπί βρήκε τον Λαλά μέσα στη μεγάλη περιοχή του Άρη, αλλά το σουτ του δεξιού μπακ των «ερυθρόλευκων» κόντραρε σε πόδια αμυντικών του Άρη και κατέληξε κόρνερ.

Στο 25ο λεπτό ήρθε η πρώτη καλή ευκαιρία για τον Άρη από στημένη φάση. Ο Καμαρά βγήκε στην αντεπίθεση, κέρδισε φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον Ματίγια να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να στέλνει την μπάλα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βατσλίκ.

Στο 34′ ο Μαντσίνι συνδυάστηκε με τον Καμαρά, ο Μαυριτανός ξεχύθηκε μόνος του, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ προ του επερχόμενου Βατσλίκ. Η φάση, πάντως, θεωρήθηκε ως μη γενόμενη, καθώς ο βοηθός υπέδειξε οφσάιντ.

Θύελλα διαμαρτυριών από τους φίλους του Άρη στο 36ο λεπτό. Ο Καρβάλιο εμπόδισε την εκτέλεση φάουλ, παρατηρήθηκε αρχικά με κίτρινη κάρτα και συνέχισε το ίδιο… τροπάριο στα επόμενα δευτερόλεπτα, με τον Τζοβάρα να μη βγάζει τη δεύτερη κίτρινη από το «τσεπάκι» του.

Στο 39′ ο Σάκιτς επιχείρησε μία γλυκιά σέντρα, ο Σάσα έπιασε μια αδύναμη κεφαλιά και ο Βατσλίκ μπλόκαρε προ του Ιτούρμπε, που ήταν έτοιμος να σκοράρει από κοντά.

Η πίεση του Άρη συνεχίστηκε, με ένα δυνατό σουτ του Γκανέα στο 42′ να φεύγει δίπλα από το δεξί «γάμα» της εστίας του Ολυμπιακού.

Στο 45′ ο Καμαρά βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Βατσλίκ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, περνώντας την κάτω από τα πόδια του κίπερ του Ολυμπιακού, όμως λίγο αργότερα υποδείχθηκε (σωστά) σε θέση οφσάιντ

Άρης να τον… πιεις στο ποτήρι

 

Η πρώτη καλή ευκαιρία στην επανάληψη ήρθε για τον Άρη στο 50′. Ο Μαντσίνι βρέθηκε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, έπιασε ένα ευθύβολο σουτ, αλά η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ.

Στο 52′ οι κίτρινοι έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Καμαρά συνδυάστηκε ιδανικά με τον Εντιαγέ, ο Μαυριτανός βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στο «κουτί» του Ολυμπιακού και με πανέμορφο πλασέ έκανε το 1-1.

Τρία λεπτά αργότερα, οι κίτρινοι προσπάθησαν να απειλήσουν με εκτέλεση φάουλ του Ματίγια, αλλά ο Λαλά έδιωξε σε κόρνερ.

Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 72′. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε φάουλ από μακρινή απόσταση, ο Μαντί Καμαρά πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας μέσα στη μικρή περιοχή του Άρη, αλλά το σουτ στην κίνηση έφυγε απελπιστικά άουτ.

Η ολική ανατροπή για τον Άρη ήρθε στο 80ο λεπτό. Ο Πάλμα κέρδισε φάουλ σε πολύ πλεονεκτική θέση, με τον Γκάμα να εκτελεί αριστοτεχνικά, στέλνοντας την μπάλα να αναπαυθεί στη δεξιά γωνία της εστίας του Βατσλίκ.

Στο 84′ ο Κουέστα μπλόκαρε με ψυχραιμία το σουτ του Μασούρα.

Στα τελευταία λεπτά ο Μπούργος έριξε στο παιχνίδι τους Μπεναλουάν και Ντουκουρέ (αντί των Καμαρά και Ιτούρμπε), γυρνώντας τη διάταξη του Άρη σε 5-4-1, σε μια προσπάθεια να κρατήσει την πολυπόθητη νίκη, κάτι το οποίο και πέτυχε.

 

Δείτε εδώ το 0-1 του Ελ Αραμπί

Δείτε εδώ το 1-1 του Καμαρά

Δείτε εδώ το 2-1 του Μπρούνο Γκάμα

 

Οι συνθέσεις

Άρης (Μπούργος): Κουέστα, Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Ματίγια (90’+ Χαΐροβιτς), Σάσα, Ιτούρμπε (86′ Μπεναλουάν), Εντιαγέ (71′ Μπρούνο Γκάμα), Μαντσίνι (71′ Πάλμα), Καμαρά (86′ Ντουκουρέ).

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (83′ Βρουσάι), Μπα, Σισέ, Κίτσος (83′ Ανδρούτσος), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (83′ Φαντιγκά), Μασούρας, Καρβάλιο (43′ Μαντί Καμαρά), Ροντρίγκες (66′ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202416:39

Η οδήγηση μπορεί να είναι μια αγχωτική εμπειρία, επηρεαζόμενη από παράγοντες που συχνά ξεπερνούν τον έλεγχο μας — από την κακή υποδομή δρόμων μέχρι τη διαθεσιμότητα σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πράγματι, οι παγκόσμιες αναζητήσεις για «άγχος κατά την οδήγηση» αυξήθηκαν

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202416:01

Η αυτοκινητοπομπή «Eurasian Tour with AITO», αποτελούμενη από τα μοντέλα AITO 9, AITO 7 και AITO 5, ξεκίνησε από το εργοστάσιο της εταιρείας στο Chongqing και διένυσε 15.000 χιλιόμετρα σε 38 ημέρες, διασχίζοντας 12 χώρες της Ασίας και της Ευρώπης,

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202409:40

  Με μια εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης δόθηκε επίσημα η εκκίνηση στα FIA Motorsport Games, μια διοργάνωση που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA). Το απόγευμα της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου, η Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202409:29

  Ο 12ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι FIA 2024 (WRC) έφερε τη Hyundai Motorsport αντιμέτωπη με 18 ειδικές διαδρομές σε Τσεχία, Αυστρία και Γερμανία. Οι Andreas Mikkelsen και Torstein Eriksen συμμετείχαν στον πρώτο τους αγώνα μετά το Rally Πολωνίας

AUTO MOTOSPORTS

23.10.202415:48

Η Jeep® και η The North Face δούλεψαν από κοινού για δύο χρόνια και το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ονομάζεται Jeep Avenger 4xe The North Face Edition. Πρόκειται για μια μοναδική έκδοση του μοντέλου, η οποία ενσαρκώνει τις αξίες που

AUTO MOTOSPORTS

23.10.202409:26

  Η Audi ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο στην επιτυχημένη της ιστορία στη μεσαία κατηγορία με τη νέα οικογένεια A5. Η δυναμική σχεδιαστική γραμμή της τελευταίας γενιάς, που τώρα ονομάζεται Audi A5, κυκλοφορεί 30 χρόνια μετά το πρώτο Audi A4 και

thess

Επικαιρότητα

BUSINESS - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

25.10.202409:00

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή