Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Πόλεμος στην Ουκρανία: Πολιορκείται η Μαριούπολη – Κατάληψη της Μποροντιάνκα (VIDEO

ΚΟΣΜΟΣ

06/03/202208:53

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πολιορκείται η Μαριούπολη – Κατάληψη της Μποροντιάνκα (VIDEO

Φρούδες αποδείχθηκαν οι ελπίδες για προσωρινή κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία, με το ρωσικό στρατό να συνεχίζει το ανελέητο σφυροκόπημα.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πολιορκείται η Μαριούπολη – Κατάληψη της Μποροντιάνκα (VIDEO

Γράφει ThessNews-DESK

Φρούδες αποδείχθηκαν οι ελπίδες για προσωρινή κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία, με το ρωσικό στρατό να συνεχίζει το ανελέητο σφυροκόπημα.

 

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για 10η ημέρα με τους Ρώσους να πολιορκούν την Μαριούπολη και την ουκρανική πρωτεύουσα, το Κίεβο, εκεί όπου οι σειρήνες ήχησαν ξανά αργά τη νύχτα. Έπειτα από πολυήμερο βομβαρδισμό, η Ρωσία ανακοίνωσε χθεες το πρωί ότι προχωρά σε κατάπαυση του πυρός και ανοίγει ανθρωπιστικούς διαδρόμους για να φύγουν οι άμαχοι που έχουν παγιδευτεί στη Μαριούπολη και τη γειτονική Βολνοβάχα, που επίσης πολιορκείται. Όμως στη συνέχεια οι Ουκρανοί ανέβαλαν την εκκένωση, λέγοντας ότι η κατάπαυση του πυρός παραβιάζεται από τους Ρώσους, κάτι που οι τελευταίοι διέψευσαν.

 

 

Σφυροκόπημα της Μποροντιάνκα, κοντά στο Κίεβο

 

Ο Ολεκσέι Κουλέμπα, επικεφαλής της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης του Κιέβου, δήλωσε ότι η πόλη Μποροντιάνκα, βορειοδυτικά του Κιέβου έχει «καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς».

«Δεν υπάρχει νερό και ηλεκτρικό ρεύμα εκεί… Δεν υπάρχει Μποροντιάνκα. Έχει καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά. Το κέντρο της πόλης είναι απλά φρικιαστικό. Η Μποροντιάνκα βρίσκεται υπό την επιρροή των ρωσικών στρατευμάτων- ελέγχουν αυτόν τον οικισμό», δήλωσε ο Ουκρανός αξιωματούχος, όπως μεταδίδει το CNN.

Μάλιστα, ρωσικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο ψυχιατρικής κλινικής στην πόλη Μποροντιάνκα. Εκεί νοσηλεύονται 670 άτομα, δήλωσε ο περιφερειακός Κουλέμπα μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Δεν ξέρουμε πώς να απομακρύνουμε αυτούς τους ανθρώπους, πώς να τους βοηθήσουμε», είπε ο Κουλέμπα. «Τους τελειώνουν το νερό και τα φάρμακα», είπε. «Πρόκειται για άτομα με ειδικές ανάγκες, χρειάζονται συνεχή βοήθεια… πολλοί από αυτούς είναι κατάκοιτοι για χρόνια».

 

Αύριο ο τρίτος γύρος των συνομιλιών

 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του ότι η χώρα του επιθυμεί αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Όπως είπε οι κυρώσεις που ζητά η Ουκρανία κατά του Κρεμλίνου «περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την απαγόρευση της ρωσικής τράπεζας Sberbank από το σύστημα SWIFT, το κλείσιμο των ευρωπαϊκών λιμανιών για τα ρωσικά πλοία, το κλείσιμο της πρόσβασης της Ρωσίας σε κρυπτονομίσματα και τη διακοπή των αγορών ρωσικού πετρελαίου», δήλωσε ο Κουλέμπα.

 

 

Το ρωσικό πετρέλαιο «μυρίζει σήμερα ουκρανικό αίμα», είπε ο υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι «η αγορά του χρηματοδοτεί τα ρωσικά εγκλήματα πολέμου». Επανέλαβε την έκκληση της Ουκρανίας προς τους διεθνείς συμμάχους να προστατεύσουν τον ουκρανικό εναέριο χώρο από τους «βάρβαρους βομβαρδισμούς των Ρώσων» και να παράσχουν στη χώρα του «μαχητικά αεροσκάφη, πυραύλους και όπλα».

Ο τρίτος γύρος των συνομιλιών μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, όπως ανέφεραν απόψε ουκρανικές πηγές, μεταξύ των οποίων και ένας Ουκρανός διαπραγματευτής.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

ΚΟΣΜΟΣ

25.10.202406:15

    Είναι Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού και σαν από ένα κλείσιμο του ματιού της μοίρας, σαν σήμερα, φεύγει από τη ζωή η Φώφη Γεννηματά που έδωσε την μάχη εναντίον του, γενναία…     Όπως κάθε τέταρτη

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202423:00

  Η Καναδή τραγουδίστρια απένειμε το βραβείο «Spirit of Life» στον πρόεδρο και διευθύνοντα Σύμβουλο της AEG Presents, Τζέι Μαρσιάνο για τη συνεισφορά του στην έρευνα για τον καρκίνο. «Γνωρίζω ότι στην υπέροχη ζωή μας, την οποία γεμίζουν η οικογένεια,

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202422:52

  Η Ιβάνκα Τραμπ πήγε στη συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ στο Μαϊάμι της Φλόριντα, λίγες εβδομάδες αφότου ο πατέρας της, υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι μισεί την Αμερικανίδα σούπερ σταρ της ποπ! Η παρουσία της Ιβάνκα στη

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202422:30

  Σε πρόσφατη συνέντευξή τους, οι παραγωγοί της σειράς αποκάλυψαν ότι η υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα πρωταγωνίστρια της σειράς  «Νοικοκυρές σε Απόγνωση» και παραγωγός, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη χρηματοδότηση της πρώτης ταινίας. «Ήμασταν στην τελευταία εβδομάδα της παραγωγής και είχαμε

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202421:41

  Η βρετανική αστυνομία απηύθυνε σήμερα νέα έκκληση για μάρτυρες, οκτώ χρόνια μετά την εξαφάνιση μιας γυναίκας και του γιου της που έφυγαν στη Γαλλία και έκτοτε δεν τους ξαναείδε κανείς. Σύμφωνα με την αστυνομία του Κλίβελαντ, η Σάρα Σίσον,

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202421:15

  Με μια μικρή χρέωση να επιβαρύνονται οι επισκέπτες που θέλουν να επισκεφτούν τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων, ώστε η χώρα να μπορεί να διατηρεί σε καλή κατάσταση τις παγκοσμίου φήμης εκκλησίες και τους καθεδρικούς ναούς της, πρότεινε

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή