Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ / Σάβ. Καλεντερίδης στο ΡΘ: «Δεν έπρεπε να γίνει η αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία» (AUDIO)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

04/03/202211:35

Σάβ. Καλεντερίδης στο ΡΘ: «Δεν έπρεπε να γίνει η αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία» (AUDIO)

«Ο στρατηγικός στόχος είναι το Χάρκοβο, γιατί εκεί υπάρχουν νευραλγικής σημασίας εργοστάσια, η αμυντική βιομηχανία, βαριά βιομηχανία, υψηλή βιομηχανία, άρα εκεί θα γίνει η μητέρα των μαχών».

Σάβ. Καλεντερίδης στο ΡΘ: «Δεν έπρεπε να γίνει η αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία» (AUDIO)

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και την εκπομπή του Στέφανου Διαμαντόπουλου φιλοξενήθηκε ο συγγραφέας και γεωστρατηγικός αναλυτής, Σάββας Καλεντερίδης, προκειμένου να αναφερθεί στον εν εξελίξει πόλεμο στην Ουκρανία.

 

«Η αποστολή οπλισμού, επειδή θεωρείται εχθρική ενέργεια από τη Ρωσία, δεν έπρεπε να γίνει», τόνισε ο κ. Καλεντερίδης, προσθέτοντας ότι «μπορούσαμε να στείλουμε τα πάντα, εκτός από αυτό».

Ο γνωστός συγγραφέας διευκρίνισε ότι η αεράμυνα της Θράκης, των νησιών του Αιγαίου, της Κρήτης και της Κύπρου, στηρίζεται σε ρωσικά συστήματα. «Θα έχουμε πρόβλημα στην άμυνα της πατρίδας μας και μάλιστα σε νησιά που διεκδικεί ο Τούρκος».

Ως απάντηση στους ισχυρισμούς ότι παίρνουμε τη θέση της χώρας που δέχεται εισβολή, ανέφερε ότι «η Ελλάδα έστειλε οπλικά συστήματα στη Σαουδική Αραβία, η οποία συμμετέχει στον πόλεμο στην Υεμένη με 400.000 νεκρούς». Εξήγησε, δε, ότι σε αυτή την περίπτωση «με τον επιτιθέμενο είμαστε, γιατί αυτό επιβάλλουν τα εθνικά συμφέροντα της χώρας» και υπογραμμίζει ότι προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να ατενίζουμε.

 

«Στο Χάρκοβο η μητέρα των μαχών»

 

Ο κ. Καλεντερίδης υποστήριξε, επίσης, ότι «στόχος των Ρώσων δεν είναι η κατάληψη του Κιέβου με στρατιωτικά μέσα. Ο στόχος είναι η περικύκλωση του Κιέβου».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «πλήγματα σε στρατηγικούς στόχους θα συνεχιστούν. Εάν περικυκλωθεί το Κίεβο, οι υπερασπιστές του Κιέβου σταδιακά χάνουν το πλεονέκτημα που έχουν ως αμυνόμενοι σε κατοικημένο τόπο και το πλεονέκτημα σταδιακά περνάει στον επιτιθέμενο».

Τέλος, εξέφρασε την άποψη ότι η «μητέρα των μαχών» θα γίνει στο Χάρκοβο: «Ο στρατηγικός στόχος είναι το Χάρκοβο, γιατί εκεί υπάρχουν νευραλγικής σημασίας εργοστάσια, η αμυντική βιομηχανία, βαριά βιομηχανία, υψηλή βιομηχανία, άρα εκεί θα γίνει η μητέρα των μαχών».

 

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Καλεντερίδη

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το Ράδιο Θεσσαλονίκη είναι ο κορυφαίος ραδιοφωνικός σταθμός στη Βόρεια Ελλάδα. Γεννήθηκε από τα σπλάχνα της ελεύθερης ραδιοφωνίας. Το 1986 στην περίοδο προετοιμασίας του θεσμού τρεις ερασιτέχνες με αρκετά χρόνια στην «παρανομία» αποφασίζουν την δημιουργία του πρώτου συλλογικού ερασιτεχνικού Ραδιοφώνου στην Θεσσαλονίκη. Είναι ο Λευτέρης Μαρόγλου , ο Γιώργος Σερίδης και ο Στέφανος Διαμαντόπουλος. Λειτουργεί 18 ώρες την ημέρα και παίρνει την ονομασία της πόλης που το γέννησε ...ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Σε λίγο αυτή η ερασιτεχνική γωνιά των FM ακούγεται , αγαπιέται , αγκαλιάζεται από νέους ... κάθε ηλικίας. Το Ράδιο Θεσσαλονίκη γίνεται πλέον ο Νο 1 σταθμός στις πρώτες έρευνες ακροαματικότητας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202420:54

  Απαλλαγμένος από την ταλαιπωρία της φυλάκισης των 16 μηνών, ο εκλεγμένος Ευρωβουλευτής Φρέντης Μπελέρης επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη και η πρώτη του συνάντηση είναι με τον υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας Θράκης Κώστα Γκιουλέκα. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202419:22

Η προμήθεια των σκαφών, συνολικής αξίας άνω των 12.000.000€, περιλαμβάνει μεγάλα σκάφη ικανά να επιχειρούν υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες έως και 9 Μποφόρ, καθώς και μικρότερα σκάφη για επιχειρήσεις διάσωσης σε θαλάσσιες περιοχές και πλημμύρες.   «Για μία ακόμη φορά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202418:49

Ισχυρίζονται εκ νέου ότι οι έρευνες του ελληνικού σκάφους O/AEGAEO που πήραν παράταση μέχρι τις 30 Οκτωβρίου για την περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου, αφορούν σε περιοχές που ανήκουν σε «τουρκική υφαλοκρηπίδα». Προχθές, ο σταθμός της Σμύρνης είχε εκδώσει ταυτόσημη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202416:39

«H απόφαση της Δικαιοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντική. Διότι ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για την πλήρη κι επίσημη αποκάλυψη της σκευωρίας Νovartis» τόνισε σε δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς προσθέτοντας ότι: «θα φανερωθούν τα αίτια και οι πρωταγωνιστές αυτής της

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202416:34

«Η Ελλάδα είναι Κράτος Δικαίου» τονίζει με ανάρτησή του στο Χ/Twitter ο Ανδρέας Λοβέρδος και προσθέτει: «Η επιλογή μου να εμπιστευθώ τη Δικαιοσύνη και να μην κρυφτώ πίσω από βουλευτικά προνόμια ήταν ακλόνητη. Πέρασα χίλιους κόπους βάσανα και θυσίες αλλά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202414:52

  Για την αντιπυρική περίοδο που δεν έχει ακόμα τελειώσει και καθημερινά εξακολουθούμε να έχουμε δεκάδες φωτιές, την προσπάθεια που έγινε φέτος τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και διαχείρισης δασικών πυρκαγιών με αποτέλεσμα τα καμένα στρέμματα να είναι λιγότερα από

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή