Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Πόλεμος στην Ουκρανία: Capital controls ανακοίνωσε η Ρωσία (VIDEO)

ΚΟΣΜΟΣ

01/03/202215:44

Πόλεμος στην Ουκρανία: Capital controls ανακοίνωσε η Ρωσία (VIDEO)

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, οι ρωσικές αρχές σπεύδουν να απαντήσουν στις ολοένα και πιο σκληρές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τη Δύση από τότε που η Μόσχα εισέβαλε στην Ουκρανία την περασμένη Πέμπτη.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Capital controls ανακοίνωσε η Ρωσία (VIDEO)

Γράφει ThessNews-DESK

Για έκτη ημέρα συνεχίζεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας να «πέφτουν» βροχή.

Έτσι η ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε την επιβολή των capital controls, έτσι ώστε να μη φύγουν οι ξένες επιχειρήσεις από τη χώρα.

 

Δείτε το βίντεο

 

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS τις ανακοινώσεις έκανε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν.

Η Ρωσία θα απαγορεύσει προσωρινά σε ξένους επενδυτές να πωλούν ρωσικά περιουσιακά στοιχεία προκειμένου να διασφαλιστεί ότι λαμβάνουν μια μελετημένη απόφαση και όχι μια απόφαση που καθορίζεται από πολιτικές πιέσεις, είπε ο Μισούστιν.

«Στη σημερινή κατάσταση με τις κυρώσεις, ξένοι επιχειρηματίες αναγκάζονται να οδηγηθούν, όχι από οικονομικούς παράγοντες, αλλά να λαμβάνουν αποφάσεις υπό πολιτικές πιέσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν σε κυβερνητική συνεδρίαση.

«Προκειμένου να δοθεί σε μια επιχείρηση η ευκαιρία να λάβει μια μελετημένη απόφαση, ετοιμάστηκε προεδρικό διάταγμα για την επιβολή προσωρινών περιορισμών στην αποχώρηση από ρωσικά περιουσιακά στοιχεία», δήλωσε ο ίδιος, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, οι ρωσικές αρχές σπεύδουν να απαντήσουν στις ολοένα και πιο σκληρές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τη Δύση από τότε που η Μόσχα εισέβαλε στην Ουκρανία την περασμένη Πέμπτη.

Διεθνείς εταιρίες, που λειτουργούν στη Ρωσία εδώ και δεκαετίες, έχουν πει ότι θα παύσουν τις επενδύσεις τους, μεταξύ των οποίων η BP και η Shell, μέτοχοι αντίστοιχα στην κορυφαία ενεργειακή εταιρία της Ρωσίας Rosneft και στο εργοστάσιο υγροποιημένου φυσικού αερίου Sakhalin 2.

Ο Μισούστιν δήλωσε ότι η Ρωσία είναι «ανοικτή στον διάλογο με επενδυτές που έχουν εποικοδομητική στάση» και ότι «Αναμένουμε πως αυτοί που επένδυσαν στη χώρα μας θα είναι σε θέση να συνεχίσουν να εργάζονται εδώ».

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202423:00

  Η Καναδή τραγουδίστρια απένειμε το βραβείο «Spirit of Life» στον πρόεδρο και διευθύνοντα Σύμβουλο της AEG Presents, Τζέι Μαρσιάνο για τη συνεισφορά του στην έρευνα για τον καρκίνο. «Γνωρίζω ότι στην υπέροχη ζωή μας, την οποία γεμίζουν η οικογένεια,

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202422:52

  Η Ιβάνκα Τραμπ πήγε στη συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ στο Μαϊάμι της Φλόριντα, λίγες εβδομάδες αφότου ο πατέρας της, υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι μισεί την Αμερικανίδα σούπερ σταρ της ποπ! Η παρουσία της Ιβάνκα στη

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202422:30

  Σε πρόσφατη συνέντευξή τους, οι παραγωγοί της σειράς αποκάλυψαν ότι η υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα πρωταγωνίστρια της σειράς  «Νοικοκυρές σε Απόγνωση» και παραγωγός, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη χρηματοδότηση της πρώτης ταινίας. «Ήμασταν στην τελευταία εβδομάδα της παραγωγής και είχαμε

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202421:41

  Η βρετανική αστυνομία απηύθυνε σήμερα νέα έκκληση για μάρτυρες, οκτώ χρόνια μετά την εξαφάνιση μιας γυναίκας και του γιου της που έφυγαν στη Γαλλία και έκτοτε δεν τους ξαναείδε κανείς. Σύμφωνα με την αστυνομία του Κλίβελαντ, η Σάρα Σίσον,

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202421:15

  Με μια μικρή χρέωση να επιβαρύνονται οι επισκέπτες που θέλουν να επισκεφτούν τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων, ώστε η χώρα να μπορεί να διατηρεί σε καλή κατάσταση τις παγκοσμίου φήμης εκκλησίες και τους καθεδρικούς ναούς της, πρότεινε

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202418:47

  Η Κάμαλα Χάρις θα εμφανιστεί στο Τέξας, ένα «κάστρο» του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, για να στηρίξει τον υποψήφιο γερουσιαστή των Δημοκρατικών Κόλιν Όλρεντ, ο οποίος υπολείπεται του Ρεπουμπλικανού Τεντ Κρουζ στις δημοσκοπήσεις και να μιλήσει για το δικαίωμα στην άμβλωση.

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή