Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ / Μητσοτάκης: «Είμασταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας – Είμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας» (VIDEO)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

01/03/202211:55

Μητσοτάκης: «Είμασταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας – Είμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας» (VIDEO)

«Δεν μπορούμε να στεκόμαστε αδιάφορα απέναντι σε κάθε αυταρχικό ηγέτη που θέλει να ζωγραφίζει μόνος του τα σύνορα».

INTIME
Φωτ. INTIME

Γράφει ThessNews-DESK

«Ήμασταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας και αυτό κάνουμε και τώρα» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, ενημερώνοντας το σώμα για το πώς θα πορευθεί η χώρα μας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

 

Ο πρωθυπουργός συνέχισε τονίζοντας: «Δεν χωρούν ίσες αποστάσεις. Ή θα είσαι με την ειρήνη και το Διεθνές Δίκαιο ή θα είσαι απέναντί τους».

«Δεν μπορούμε να στεκόμαστε αδιάφορα απέναντι σε κάθε αυταρχικό ηγέτη που θέλει να ζωγραφίζει μόνος του τα σύνορα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Σε αυτή την κρίση η Ευρώπη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων διότι αυτή η κρίση αφορά εμάς και όχι τους Αμερικάνους. Εμείς είμαστε η σκοτεινή ήπειρος» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

 

«Η εισβολή της Ρωσίας ξυπνάει στην Ευρώπη εφιάλτες πολέμου» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και χαρακτήρισε την «ρωσική εισβολή παράλογη και ανιστόρητη».

«Εισερχόμαστε σε μια άλλη εποχή, αντιμέτωποι με κινδύνους που πιστεύαμε ότι έχουμε ξορκίσει» τόνισε.

«Αν δεν δείξουμε έμπρακτη αλληλεγγύη σήμερα στην Ουκρανία, με ποιο ηθικό ανάστημα θα ζητήσουμε αύριο -αν ο μη γένοιτο χρειαστεί- αλληλεγγύη από τον δυτικό κόσμο;» αναρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας έμμεση αναφορά στην τουρκική απειλή εναντίον της Ελλάδας.

 

 

«Ξεπερασμένη η συζήτηση περί βουτύρου και κανονιών με την οποία κάποια έμαθαν να σκέπτονται» επισήμανε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε λεπτομερώς στην αφύπνιση των Ευρωπαίων ηγετών αλλά και στην εξελισσόμενη προμήθεια των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale και την πρόσφατη υπογραφή της συμφωνίας για αγορά φρεγατών Belh@rra. Ζήτησε μάλιστα να εξαιρεθούν από το χρέος οι δαπάνες για την άμυνα.

«Όταν χτυπούν τύμπανα πολέμου στην Ευρώπη, κάποιοι να σκεφτούν τη θέση τους για Rafale και φρεγάτες» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς όμως να κατονομάσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ούτε τον Γιώργο Τσίπρα που υποστηρίζει ότι «η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός».

«Δεν μπορούμε να αποτρέψουμε σε κανέναν μιμητή του αναθεωρητισμού να δράσει στην περιοχή μας. Τελεία και παύλα» είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στην Τουρκία.

«Εις ό,τι αφορά την Ρωσία, αυτή την μεγάλη χώρα» συνέχισε ο πρωθυπουργός «να σταματήσει τον πόλεμο τώρα».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202420:54

  Απαλλαγμένος από την ταλαιπωρία της φυλάκισης των 16 μηνών, ο εκλεγμένος Ευρωβουλευτής Φρέντης Μπελέρης επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη και η πρώτη του συνάντηση είναι με τον υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας Θράκης Κώστα Γκιουλέκα. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202419:22

Η προμήθεια των σκαφών, συνολικής αξίας άνω των 12.000.000€, περιλαμβάνει μεγάλα σκάφη ικανά να επιχειρούν υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες έως και 9 Μποφόρ, καθώς και μικρότερα σκάφη για επιχειρήσεις διάσωσης σε θαλάσσιες περιοχές και πλημμύρες.   «Για μία ακόμη φορά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202418:49

Ισχυρίζονται εκ νέου ότι οι έρευνες του ελληνικού σκάφους O/AEGAEO που πήραν παράταση μέχρι τις 30 Οκτωβρίου για την περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου, αφορούν σε περιοχές που ανήκουν σε «τουρκική υφαλοκρηπίδα». Προχθές, ο σταθμός της Σμύρνης είχε εκδώσει ταυτόσημη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202416:39

«H απόφαση της Δικαιοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντική. Διότι ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για την πλήρη κι επίσημη αποκάλυψη της σκευωρίας Νovartis» τόνισε σε δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς προσθέτοντας ότι: «θα φανερωθούν τα αίτια και οι πρωταγωνιστές αυτής της

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202416:34

«Η Ελλάδα είναι Κράτος Δικαίου» τονίζει με ανάρτησή του στο Χ/Twitter ο Ανδρέας Λοβέρδος και προσθέτει: «Η επιλογή μου να εμπιστευθώ τη Δικαιοσύνη και να μην κρυφτώ πίσω από βουλευτικά προνόμια ήταν ακλόνητη. Πέρασα χίλιους κόπους βάσανα και θυσίες αλλά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202414:52

  Για την αντιπυρική περίοδο που δεν έχει ακόμα τελειώσει και καθημερινά εξακολουθούμε να έχουμε δεκάδες φωτιές, την προσπάθεια που έγινε φέτος τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και διαχείρισης δασικών πυρκαγιών με αποτέλεσμα τα καμένα στρέμματα να είναι λιγότερα από

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή