Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Πόλεμος στην Ουκρανία: Διάψευση Ρωσικής πρεσβείας για εμπλοκή στις επιθέσεις που προκάλεσαν το θάνατο Ελλήνων ομογενών (VIDEO)

ΚΟΣΜΟΣ

26/02/202219:09

Πόλεμος στην Ουκρανία: Διάψευση Ρωσικής πρεσβείας για εμπλοκή στις επιθέσεις που προκάλεσαν το θάνατο Ελλήνων ομογενών (VIDEO)

H Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα αρνείται, μέσω ανακοίνωσής της, εμπλοκή στις επιθέσεις που προκάλεσαν τον θάνατο ομογενών στο Ντονμπάς.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Διάψευση Ρωσικής πρεσβείας για εμπλοκή στις επιθέσεις που προκάλεσαν το θάνατο Ελλήνων ομογενών (VIDEO)

Γράφει ThessNews-DESK

H Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα αρνείται, μέσω ανακοίνωσής της, εμπλοκή στις επιθέσεις που προκάλεσαν τον θάνατο ομογενών στο Ντονμπάς.

 

«Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη σχετικά με το θάνατο και τον τραυματισμό Ελλήνων ομογενών στην περιοχή του Ντονμπάς», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα.

Στην ανακοίνωση προστίθεται επίσης: «Από την πλευρά μας, με την πλήρη υπευθυνότητα διαβεβαιώνουμε ότι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας είναι αποκλειστικά και μόνο στρατιωτικές μονάδες και υποδομές. Εμείς δε βομβαρδίζουμε κατοικημένες περιοχές και χωριά, ούτε οποιεσδήποτε πολιτικές ή κοινωνικές υποδομές. Στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά οι ρωσικές Αεροπορικές και Διαστημικές Δυνάμεις σήμερα δεν επιχειρούσαν».

 

 

Η ρωσική πρεσβεία συνεχίζει ως εξής: «Ταυτόχρονα επισημαίνουμε ότι ο ουκρανικός στρατός και τα εθνικιστικά τάγματα νεοναζί εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστοί για χτυπήματα, ακόμα και με βαρέα όπλα, κατά αμάχων. Αυτό είναι αποδεδειγμένο και επισήμως καταγεγραμμένο».

«Προειδοποιούμε ότι το καθεστώς του Κιέβου είναι πιθανό να χρησιμοποιεί την Ελληνική, καθώς και άλλες εθνικές κοινότητες που ζουν στην Ουκρανία, ακριβώς για να προκαλέσει και να φουσκώσει την αντιρωσική αντίδραση από το εξωτερικό», καταλήγει η ανακοίνωση.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202418:47

Η Κάμαλα Χάρις θα εμφανιστεί στο Τέξας, ένα «κάστρο» του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, για να στηρίξει τον υποψήφιο γερουσιαστή των Δημοκρατικών Κόλιν Όλρεντ, ο οποίος υπολείπεται του Ρεπουμπλικανού Τεντ Κρουζ στις δημοσκοπήσεις και να μιλήσει για το δικαίωμα στην άμβλωση. Την

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202418:24

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για δύο κεραμικά αγγεία που εκτιμήθηκαν από τον εξειδικευμένο αρχαιολόγο Ζαν Σιλβέν Καγιού, ενώ όπως εξηγεί ο υπεύθυνος του οίκου δημοπρασιών Emeraude, «το πρώτο βήμα είναι να έρθει σε επαφή με διάφορα ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένου

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202416:26

Κάλεσε την κυβέρνηση της γειτονική χώρας να προχωρήσει στην τροποποίηση του Συντάγματός της προκειμένου να συμπεριληφθεί σε αυτό η βουλγαρική μειονότητα που ζει στη χώρα ώστε να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. «Έχουμε έναν ξεκάθαρο στόχο, το άνοιγμα

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202410:47

  Η απόπειρα της Χάρις να πάρει αποστάσεις από τον Μπάιντεν γίνεται την ώρα που πολλές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αποτελεί βαρίδι για την υποψηφιότητά της και ότι οι ψηφοφόροι επιθυμούν η χώρα να ακολουθήσει άλλη κατεύθυνση. Η

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202409:39

  «Περί τις 03:40 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ο ισραηλινός εχθρός εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση από (τον εναέριο χώρο) του κατεχόμενου συριακού (υψιπέδου του) Γκολάν και από τον βόρειο Λίβανο, στοχοποιώντας δυο τοποθεσίες στη συνοικία Καφρ Σούσα στη Δαμασκό

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202408:14

  Η επίθεση φέρεται να διαπράχθηκε το 1993 στη Νέα Υόρκη   Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορήθηκε αυτή την εβδομάδα πως είχε κακοποιήσει σεξουαλικά τα χρόνια του 1990 μανεκέν που του σύστησε ο διαβόητος παιδεραστής Τζέφρι Έπσταϊν, σύμφωνα με δημοσίευμα του

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.10.202416:48

ΕΛΛΑΔΑ

24.10.202416:47

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή