Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ / Ο ΥΠΟΙΚ στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Τρίτη επιστρεπτέα προκαταβολή- Αρχές Αυγούστου ο μηδενισμός προκαταβολής φόρου – Επιδότηση δόσης δανείων (audio)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24/07/202010:29

Ο ΥΠΟΙΚ στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Τρίτη επιστρεπτέα προκαταβολή- Αρχές Αυγούστου ο μηδενισμός προκαταβολής φόρου – Επιδότηση δόσης δανείων (audio)

Ο ΥΠΟΙΚ στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Τρίτη επιστρεπτέα προκαταβολή- Αρχές Αυγούστου ο μηδενισμός προκαταβολής φόρου – Επιδότηση δόσης δανείων (audio)

Γράφει thessnews

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Την ετοιμότητα της ελληνικής οικονομίας ακόμα και για το δυσμενέστερο σενάριο εξέφρασε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας.

«Στο βασικό σενάριο που ‘τρέχει’ η ελληνική οικονομία, βεβαίως έχουμε και δυσμενέστερα σενάρια. Έχουμε δηλαδή και σενάρια ακραίων καταστάσεων. Ακραίων καταστάσεων όχι μόνο σε ότι αφορά στον τουρισμό αλλά πιθανόν και ένα δεύτερο κύμα του κορωνοϊού από το φθινόπωρο και μετά. Γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή της κρίσης είπαμε ότι θα λειτουργούμε εμπροσθοβαρώς, έγκαιρα, αλλά θα κρατάμε και όπλα για να τα χρησιμοποιήσουμε ανά πάσα στιγμή στη μάχη κατά δυσμενών οικονομικών επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης» ανέφερε.

Και τρίτη επιστρεπτέα προκαταβολή

«Θα υπάρξει τρίτη επιστρεπτέα προκαταβολή» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών « η οποία θα ενσωματώσει τη μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων, κυρίως στον τουρισμό, τους μήνες και Ιούνιο και Ιούλιο».

Όπως είπε χθες έγινε ακόμα μία πληρωμή σημειώνοντας πως έχουν ήδη πληρώσει τις 80.000 από τις 90.000 επιχειρήσεις που έκαναν αίτηση.

Ενδεικτικά για τον τουρισμό είπε ότι στα νησιά μέχρι και χθες έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς 17.557 επιχειρήσεων η δεύτερη επιστρεπτέα. Συνολικά στα νησιά το υπουργείο Οικονομικών 363,5 εκατ. ευρώ.

Μηδενισμός προκαταβολής φόρου

Επί  προσθέτως ο κ. Σταϊκούρας υπενθύμισε πως στη βουλή ψηφίζεται ο μηδενισμός της προκαταβολής φόρου. Πρόκειται για μία εκκρεμότητα η οποία όπως είπε θα αντιμετωπιστεί το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. «Έχουμε προγραμματίσει πως θα γίνει» ανέφερε.

Αναφέρθηκε και στις προηγούμενες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη στήριξη της οικονομίας όπως τον συμψηφισμό του 25% στον ΦΠΑ. «Όποια  οφειλή προέκυψε μέσα στο lockdown θα πληρωθεί από του χρόνου άτοκα ή σε 24 δόσεις με ένα πολύ χαμηλό επιτόκιο».

Επιπλέον ψηφίστηκε ο νόμος για τις μικροπιστώσεις, έτσι ώστε όπως εκτιμούν από το Σεπτέμβριο- Οκτώβριο ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις να αντλήσουν μέχρι 25.000 ευρώ και σε μία άλλη σειρά πρωτοβουλίες σε συνεργασία με το τραπεζικό σύστημα.

Σε ότι αφορά στο τραπεζικό σύστημα ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι δεν έχει τον βηματισμό που έχει η ελληνική πολιτεία. Υπάρχουν όμως όπως είπε σημάδια βελτίωσης τα οποία αποτυπώνονται στις εκταμιεύσεις έχοντας φτάσει στις 9.000 επιχειρήσεις, 1,2 δις ευρώ. Συνολικά μαζί με τον εγγυοδοτικό μηχανισμό συνολικά έχουν ‘πέσει’ στην ελληνική οικονομία σχεδόν 2 δις. ευρώ.

Πτωχευτικό δίκαιο και πρόγραμμα ‘γέφυρα’

Με το νέο πτωχευτικό κώδικα σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα θα επίχειρηθεί να δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Προφανώς θα λαμβάνει ιδιαίτερη μέριμνα για τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά και θα βγάζει στη ‘σέντρα’ στρατηγικούς κακοπληρωτές, ανέφερε.

Συμπλήρωσε πως «προστασία πρώτης κατοικίας δεν υφίσταται στην Ελλάδα από το Φεβρουάριο του 2019. Καταργήθηκε με νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης». Υπάρχει ένα πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης και είναι ένα πλαίσιο προστασίας της  α κατοικίας με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και αφορά μόνο τα κόκκινα δάνεια μέχρι το τέλος του 2018.

«Εμείς φέραμε το το πρόγραμμα ‘γέφυρα’» το οποίο ενισχύει για πρώτη φορά και τους ενήμερους διανειολήπτες, ανέφερε. «Για πρώτη φορά το κράτος είναι κοντά στην κοινωνία και στους ενήμερους και στους κόκκινους δανειολήπτες, και στους κόκκινους δανειολήπτες και μετά το 2018, κάτι που δεν ίσχυε μέχρι σήμερα» ανέφερε.

Ακούστε το ηχητικό

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202421:45

  Στη σημαντική υπέρβαση του δημοσιονομικού πλεονάσματος και τη μεγάλη μείωση του δημόσιου χρέους αποτυπώνεται η θετική πορεία της οικονομίας.   Είναι χαρακτηριστικό ότι το Δεκέμβριο θα υπάρξει νέα πρόωρη αποπληρωμή χρέους 7,9 δισ., η μεγαλύτερη μέχρι τώρα. Στην τήρηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202420:45

  Χωρίς τέλος μαίνεται η εσωκομματική μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει συνεδρίου και εκλογών, την ώρα που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατρακυλά πέμπτο, με το ΠΑΣΟΚ να εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για το OPEN.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202414:00

  Βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονικης έκανε μετά την δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο ο πρόεδρος  του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Συνομίλησε με κόσμο και κάθισε με συνεργάτες του σε κεντρικό καφέ της πόλης. Στη βόλτα στην Αγίας Σοφίας συνομίλησε με κόσμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202413:57

  Στη δοξολογία της Ιεράς Μητροπόλεως του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, παρευρέθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης.  Αν και στην εκκλησία φορούσε σακάκι μετά το πέρας της θείας λειτουργίας έμεινε με το πουκάμισο και με αυτό έκανε δηλώσεις στις κάμερες. «Ας ευχηθούμε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202420:31

  Κυριαρχία Μητσοτάκη και «Νέας Δημοκρατίας» δείχνει η δημοσκόπηση της MRB που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. Ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στη δεύτερη θέση με σχεδόν διπλάσια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τέταρτη η «Ελληνική Λύση»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202419:40

Την Κατερίνη επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα, Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τους κατοίκους, τους οποίους ευχαρίστησε θερμά. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις κυρίως με νέους ανθρώπους, μαθητές και άλλους,

thess

Επικαιρότητα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

26.10.202421:51

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

26.10.202421:40

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202420:45

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή