Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / ΜΑKEDONIA PALACE – ΠΑΡΕΛΘΟΝ, σύγχρονο ΠΑΡΟΝ, λαμπρό ΜΕΛΛΟΝ

ΕΛΛΑΔΑ

29/09/202114:35

ΜΑKEDONIA PALACE – ΠΑΡΕΛΘΟΝ, σύγχρονο ΠΑΡΟΝ, λαμπρό ΜΕΛΛΟΝ

Η «Gilda» είναι μόνον ένα όνομα στη λίστα με τους διάσημους πελάτες του «Μakedonia Palace» που αγνάντεψαν από τα μπαλκόνια τους τον Θερμαϊκό.

ΜΑKEDONIA PALACE – ΠΑΡΕΛΘΟΝ, σύγχρονο ΠΑΡΟΝ, λαμπρό ΜΕΛΛΟΝ

O κύριος στη reception μπορεί να πάρει το ηλεκτρονικό πλέον κλειδί για το δωμάτιο που κοιμήθηκε κάποτε η Rita Hayworth, εν αγνοία του! Οι πιθανότητες είναι 1 στις 276, όσα τα δωμάτια και οι σουίτες του εμβληματικού ξενοδοχείου, του ιστορικού trademark στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Η «Gilda» είναι μόνον ένα όνομα στη λίστα με τους διάσημους πελάτες του «Μakedonia Palace». Από τα μπαλκόνια του πεντάστερου ξενοδοχείου και τις σουίτες του 5 ου ορόφου, αγνάντεψαν τη θάλασσα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανάχιου, ο Πίτερ
Ο Τουλ, η Κατρίν Ντενέβ, ο Sir Άλεκ Γκίνες, o Sir Πίτερ Ουστίνοφ, o Άντονι Κουίν, o Φράνσις Φορντ Κόπολα, o Ρόμπερτ Πλαντ, o Κόλιν Φάρελ, ο Ντιέγκο Μαραντόνα και αναρίθμητοι ακόμη σταρ διεθνούς βεληνεκούς αλλά και γαλαζοαίματοι.

Από ένα μπαλκόνι του 4 ου ορόφου του «Makedonia Palace», ο πρωθυπουργός τότε Κωνσταντίνος Καραμανλής απευθύνει ομιλία μετά την πτώση της χούντας, πάνω από μια λαοθάλασσα. Το 1985, μια εξέδρα στήνεται μπροστά από το ξενοδοχείο για την ομιλί του Ανδρέα Παπανδρέου, πριν τις νικητήριες εκλογές του 1985.

Όλοι έχουν μία ανεξίτηλη ανάμνηση από κάποια χοροεσπερίδα στις αρχοντικές του μαρμάρινες αίθουσες, από ένα φιλανθρωπικό gala, μια δεξίωση, ένα fashion show, έναν κοσμικό γάμο, από μια βραδιά στην «Πορφύρα» του 9 ου ορόφου, του πρώτου gourmet restaurant της πόλης, με τον βυζαντινό σκούρο κόκκινο διάκοσμο…

Ξεφυλλίζοντας το πολυτελές επετειακό λεύκωμα για τα 60 χρόνια του «Makedonia Palace», «Το παρελθόν και το μέλλον», ξεπηδούν τόσες σημαντικές στιγμές και εικόνες της ιστορίας της πόλης και της χώρας: κάθε χρόνο, τον Σεπτέμβριο γινόταν το επίκεντρο της πολιτικής ζωής, κάθε Νοέμβριο γινόταν το λαμπερό σκηνικό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Σήμερα, διεκδικεί μια νέα γενιά και την προ(σ)καλεί να γράψει τη δική της ιστορία μέσα και γύρω του…

ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ & ΑΣΤΕΡΙΑ

  • O Κων. Καραμανλής διάλεξε προσωπικά το σημείο της παραλίας όπου θα χτιζόταν, ήδη προ δικτατορίας. Από τα υποψήφια ονόματα «Πέλλα» και «Λευκός Πύργος», ο οξυδερκής Καραμανλής επέβαλε για λόγους εθνικής σκοπιμότητας το «Makedonia Palace».
  • Aρχιτέκτονάς του ήταν ο Κωνσταντίνος Δοξιάδης, με 40 γραφεία σε 4 ηπείρους, εκείνη την εποχή.
  • Eγκαινιάστηκε ανήμερα του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, στις 26 Οκτωβρίου 1972.
  • Διαθέτει δύο εστιατόρια, αίθουσες συσκέψεων, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων συνεδριακές εγκαταστάσεις, καταστήματα, γυμναστήριο, hammam, εξωτερικό και εσωτερικό parking, πισίνα και μπαρ πισίνας.
  • Ιδιοκτήτης του είναι το Ταμείο Αρωγής και Πρόνοιας του ΟΤΕ (ΤΑΠ-ΟΤΕ). Έως το 1994 το διαχειρίζεται ο Όμιλος Αλεξίου. Το 1995 αναλαμβάνει το ξενοδοχείο ο Όμιλος Δασκαλαντωνάκη, το ανακαινίζει και το opening γίνεται ανήμερα των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης.
  • Καθένας από τους 8 ορόφους του ξενοδοχείου έχει εμβαδόν 1.604 τ.μ. ανακαινίστηκε, άλλη μια φορά, το 2003. Η φωταγώγησή του του προσέδωσε ακόμη μεγαλύτερη αίγλη.
  • Όμως, τον Ιανουάριο του 2013, τα φώτα του ένδοξου ξενοδοχείου σβήνουν. Έναν μήνα μετά, περνάει προσωρινά σε εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη, ενώ τον επόμενο χρόνο ο Όμιλος Σαββίδη κερδίζει τον διαγωνισμό μακροχρόνιας ενοικίασης γι τα επόμενα 30 χρόνια με ετήσιο αντίτιμο 1.722.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται ανάλογα με τον κύκλο εργασιών.
  • Ο Όμιλος Σαββίδη σέβεται τον όρο η ανακαίνιση να αφορά το εσωτερικό, ενώ το εξωτερικό του οικοδομήματος δεν επιτρέπεται να αλλοιωθεί. Επενδύει πάνω από 12.000.000 ευρώ, αν και η συμβατική υποχρέωσή του προέβλεπε 5.000.000 ευρώ.
  • Σήμερα, η εσωτερική διακόσμηση είναι εναρμονισμένη με τις επιταγές του σύγχρονου design. Οι διακοσμητικές απόψεις, που επικρατούν σε κάθε λειτουργική ενότητα, έχουν κοινό παρονομαστή, τη λιτή πολυτέλεια, τη χρωματική ισορροπία, τη διαχρονικότητα.
  • Η reception και το lobby ακολουθούν τα διεθνή standards, οι υπαίθριοι χώροι και η πισίνα δημιουργούν έναν καμβά χαλάρωσης, τα δωμάτια και οι σουίτες υπηρετούν την αναβαθμισμένη έννοια της λειτουργικότητας, ενώ υπάρχει πρόθεση να δημιουργηθεί μαρίνα και aquarium μπροστά από το ξενοδοχείο.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο Γιάννα Δημηνά

Παράτησε την Νομική για τη Νέα Υόρκη, φλέρταρε με ραδιόφωνα και εφημερίδες αλλά αγάπησε τα περιοδικά, πήρε συνέντευξη από την Cicciolina έως την Hilary Clinton, αποτύπωσε τη χρυσή εποχή της πόλης στο Close Up, θέλει να γράψει ή βιβλίο ή σενάριο για ταινία, συλλέγει μολύβια και επαναλαμβάνει σαν μάντρα το "δεν υπάρχει χαρά" έως εκνευρισμού-των άλλων!

ΕΛΛΑΔΑ

26.10.202415:08

  Στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, ή αλλιώς στο Τόψιν, βρίσκεται το Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων.   Ένα Μουσείο πολύ σημαντικό για την ιστορία της Θεσσαλονίκης είναι το Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων ΤΟΨΙΝ.   Εδώ εγκαταστάθηκε το στρατηγείο του Ελληνικού Στρατού από τις 24

ΕΛΛΑΔΑ

26.10.202414:34

  Το περιστατικό σημειώθηκε χθες (25/10) σε Γυμνάσιο της Αχαΐας. Ο 14χρονος απείλησε με μαχαίρι έναν συνομήλικο συμμαθητή του στο σχολείο.   Σύμφωνα με την ΕΡΤ τον 14χρονο αναζητά η αστυνομία.   Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

ΕΛΛΑΔΑ

26.10.202414:31

  Με σύμμαχο τον καλό καιρό άνθρωποι όλων των ηλικιών, εκμεταλευόμενοι την σημερινή αργία απολαμβάνουν το φαγητό, τον καφέ αλλά και το περίπατο τους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.               Χαμόγελα και για τους επιχειρηματίες

ΕΛΛΑΔΑ

26.10.202414:15

  Πλήθος κόσμου κατέβηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για να γιορτάσει τις επετείους της απελευθέρωσης της πόλης, της Αντίστασης στην Ιταλική εισβολή αλλά και τον πολιούχο της Άγιο Δημήτριο. Για ακόμα μια φορά τα φώτα έκλεψε η Διμοιρία Επιδείξεων της

ΕΛΛΑΔΑ

26.10.202414:02

  Ένας 38χρονος προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ φέρεται να έκλεψε όχι μια και δυο αλλά τρεις φορές μέσα σ’ έναν μήνα χρήματα και κοσμήματα από το σπίτι μιας ηλικιωμένης γυναίκας στο Βόλο. Η ηλικιωμένη κατάφερε να συγκρατήσει τον αριθμό

ΕΛΛΑΔΑ

26.10.202413:30

  Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αμέσως μετά το τέλος της Δοξολογίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, επισκέφτηκε την έκθεση «Ελευθερία με Πίστη Αγώνες και Θυσίες» στο υπουργείο Μακεδονίας – θράκης. Ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας δώρησε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας πιστό αντίγραφο

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202414:00

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή