Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Διάφανη απόλαυση – The Glass Box Project

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

28/09/202114:22

Διάφανη απόλαυση – The Glass Box Project

Η βόλτα στην παραλία είναι συνήθεια, είναι πάθος, είναι αποφόρτιση και κανένας Θεσσαλονικιός δεν μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό.

Διάφανη απόλαυση – The Glass Box Project

Η βόλτα στην παραλία είναι συνήθεια, είναι πάθος, είναι αποφόρτιση και κανένας Θεσσαλονικιός δεν μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό-ούτε καν σε καιρούς lockdown.

 

Πόσο δε μάλλον όταν του γνέφουν δελεαστικά τα «γυάλινα περίπτερα»!
Άλλοι κοιτούν απλά τον ορίζοντα. Άλλοι αθλούνται, άλλοι κάνουν ποδήλατο και πατίνι, άλλοι περπατούν και αναπνέουν βαθιά. Όλοι βάζουν στοίχημα με τον εαυτό τους για την απόσταση που θα διανύσουν: από τον κήπο του Μεγάλου Αλεξάνδρου έως τον Κήπο του Απογευματινού Ήλιου, έως τον Κήπο της Άμμου, της Σκιάς, των Εποχών, του Οδυσσέα
Φωκά, της Μεσογείου, των Γλυπτών, του Ήχου, των Ρόδων, της Μνήμης, του Νερού, της Μουσικής… Δώδεκα τα μικρά θεματικά πάρκα, τέσσερα τα glass boxes, που έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της διαδρομής, μια  πρόκληση για στάση, ανάπαυση και…απόλαυση!

Το κάθε «γυάλινο περίπτερο» έχει όνομα και το ολόδικό του νόστιμο περιεχόμενο! Αν περπατάς από τον Λευκό Πύργο προς το Μέγαρο Μουσικής, το «Sweetheart» σου κλείνει πρώτο το μάτι. Βρίσκεται δίπλα στο Makedonia Palace και σε προκαλεί να δοκιμάσεις τα διάσημα παγωτά Kayak, μόνα τους ή μαζί με αφράτη βάφλα. Μήπως να πάρεις μόνον ένα doughnut; Πόσες θερμίδες έκαψες έως εδώ; Ευτυχώς τα παιδιά δεν έχουν τέτοια διλήμματα, γι’ αυτό το «Sweetheart» είναι το αγαπημένο τους γυάλινο στέκι!

Επόμενη στάση, ο πειρασμός με τη μορφή διάφανου κύβου λέγεται «Openheart» και λάμπει στο φως του ηλιοβασιλέματος, στο ύψος του Κήπου των Εποχών. Είναι «έξω καρδιά», ένα μοναδικό wine & cocktail bar που σερβίρει μαζί με κάθε ποτήρι την πιο ονειρεμένη θέα στη θάλασσα!

Όλοι οι λαοί της Μεσογείου φημίζονται για το ταμπεραμέντο και τη «ζεστή καρδιά» τους. Πιο κατάλληλο όνομα για το glass box δίπλα στον Κήπο της Μεσογείου δεν θα μπορούσε να υπάρξει: «Warmheart»! Δημοφιλέστατο σε οικογένειες, με μεγάλη ποικιλία από ετικέτες κρασιών, φρέσκα, δροσερά cocktails, εξωτερικό χώρο με άπλετη θέα στο Θερμαϊκό, παιδική χαρά και, το σημαντικότερο, φανταστικά hot dogs με την υπογραφή των βασιλιάδων του είδους, «Hot Dog Kings»!

Κάντε τον δικό σας συνδυασμό διαλέγοντας από μια μεγάλη ποικιλία σε είδη λουκάνικων και συνοδευτικών-η sauerkraut συναγωνίζεται την καλύτερη γερμανική- ή επιδείξτε εγκράτεια επιλέγοντας μια σαλάτα και ένα κρύο σάντουιτς. Όσο κρύο μπορεί να είναι κάτι που προσφέρεται από το «Warmheart», που πάντα επιδεικνύει άποψη, στυλ και ένθερμο ζήλο!

Το τέλος της διαδρομής στον Κήπο των Ρόδων, κοντά στο τέλος της νέας παραλίας, μπορεί να σηματοδοτεί και το τέλος της μέρας. Αλλά ίσως να είναι και το καταφύγιο στη μέση ενός φορτωμένου επαγγελματικού 24ώρου. Για έναν τέλεια φτιαγμένο καφέ, για ένα ελαφρύ lunch break, για ένα δείπνο για δύο σε γρήγορο καρδιακό ρυθμό-όπως λέμε «Heartbeat»!

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο Γιάννα Δημηνά

Παράτησε την Νομική για τη Νέα Υόρκη, φλέρταρε με ραδιόφωνα και εφημερίδες αλλά αγάπησε τα περιοδικά, πήρε συνέντευξη από την Cicciolina έως την Hilary Clinton, αποτύπωσε τη χρυσή εποχή της πόλης στο Close Up, θέλει να γράψει ή βιβλίο ή σενάριο για ταινία, συλλέγει μολύβια και επαναλαμβάνει σαν μάντρα το "δεν υπάρχει χαρά" έως εκνευρισμού-των άλλων!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

26.10.202410:32

Η γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στην Βαλένθια συνεχίζεται, με τους Έλληνες αθλητές να ρίχνονται στη μάχη με το χρόνο στις εκάστοτε κατηγορίες. Στην τρίτη διοργάνωση των FIA Motorsport Games λαμβάνουν μέρος συνολικά 9 αθλητές από τη χώρα μας, συμμετέχοντας σε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202414:00

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή