Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ / Έφη Αχτσιόγλου στο ΡΘ: Να επιστραφούν σε όλους τα αναδρομικά (audio)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

16/07/202012:12

Έφη Αχτσιόγλου στο ΡΘ: Να επιστραφούν σε όλους τα αναδρομικά (audio)

Έφη Αχτσιόγλου στο ΡΘ: Να επιστραφούν σε όλους τα αναδρομικά (audio)

Γράφει thessnews

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Την άποψη ότι πρέπει να δοθούν σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά, με βάση της απόφαση του ΣτΕ, ανεξάρτητα αν έχουν προσφύγει δικαστικά ή όχι, εξέφρασε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη η τομεάρχης εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου.

«Η απόφαση είναι καθαρή και δεν θα πρέπει να βάλει ο υπουργός σε έναν ακόμη ατελείωτο δικαστικό αγώνα τους συνταξιούχους. Όσο καθυστερεί τόσο ξεκινούν και τα δικηγορικά γραφεία να κάνουν αυτό που ξέρουν. Πρέπει να επιστραφούν σε όλους, ανεξάρτητα αν έχουν προσφύγει ή όχι» ανέφερε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε πως φέτος είναι μοναδική ευκαιρία να καταβληθούν τα αναδρομικά καθώς δεν ισχύουν οι κανόνες στις δαπάνες, λόγω της πανδημίας, και έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους δημοσιονομικούς στόχους.

Για το αν έχει το κράτος τα χρήματα και υπό το φόβο ενός δεύτερου κύματος κορωνοϊού το φθινόπωρο, η κ. Αχτσιόγλου επικαλέστηκε το «μαξιλάρι» που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επικρίνοντας την κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική  που ακολουθεί. Όπως είπε δεν στηρίχθηκε η πραγματική οικονομία και παράγει νέο κύμα ανεργίας.

«Η συζήτηση που γίνεται για την ύφεση, είναι συνέπεια των αποφάσεων της κυβέρνησης» ανέφερε προσθέτοντας πως σε αντίθεση με άλλες χώρες, η Ελλάδα έχει «μαξιλάρι» ασφαλείας και δεν χρειάζεται να δανειστεί.

Αν ένα μέρος από τα 37 δις. πήγαινε στην στήριξη της πραγματικής οικονομίας, θα είχαμε άλλη εικόνα στην οικονομία και στην εργασία είπε, ενώ τώρα μπαίνουμε σε ένα υφεσιακό κύκλο «χωρίς να ξέρω αν θα έχει τελειωμό».

«Η εντύπωση που δημιουργείται είναι ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κάνει μία αναδιάρθρωση στην αγορά, να επιβιώσουν οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι μικρότερες να αφεθούν στην τύχη τους» σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου.

Για τον τουρισμό κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ανικανότητα» και «μπάχαλο».

Σε ότι αφορά στις δημοσκοπήσεις και της στήριξης των πολιτών που «απολαμβάνει» η κυβέρνηση, η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε πως το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά για την ανεργία και την οικονομία που δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν τα πάει καλά. Σε ότι αφορά στην αρχική συσπείρωση προς την κυβέρνηση λόγω πανδημίας, ανέφερε ότι έχει μία λογική, όσο όμως τίθεται το θέμα της οικονομίας ο κόσμος δυσφορεί.

Ακούστε το ηχητικό

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202421:45

  Στη σημαντική υπέρβαση του δημοσιονομικού πλεονάσματος και τη μεγάλη μείωση του δημόσιου χρέους αποτυπώνεται η θετική πορεία της οικονομίας.   Είναι χαρακτηριστικό ότι το Δεκέμβριο θα υπάρξει νέα πρόωρη αποπληρωμή χρέους 7,9 δισ., η μεγαλύτερη μέχρι τώρα. Στην τήρηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202420:45

  Χωρίς τέλος μαίνεται η εσωκομματική μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει συνεδρίου και εκλογών, την ώρα που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατρακυλά πέμπτο, με το ΠΑΣΟΚ να εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για το OPEN.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202414:00

  Βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονικης έκανε μετά την δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο ο πρόεδρος  του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Συνομίλησε με κόσμο και κάθισε με συνεργάτες του σε κεντρικό καφέ της πόλης. Στη βόλτα στην Αγίας Σοφίας συνομίλησε με κόσμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202413:57

  Στη δοξολογία της Ιεράς Μητροπόλεως του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, παρευρέθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης.  Αν και στην εκκλησία φορούσε σακάκι μετά το πέρας της θείας λειτουργίας έμεινε με το πουκάμισο και με αυτό έκανε δηλώσεις στις κάμερες. «Ας ευχηθούμε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202420:31

  Κυριαρχία Μητσοτάκη και «Νέας Δημοκρατίας» δείχνει η δημοσκόπηση της MRB που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. Ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στη δεύτερη θέση με σχεδόν διπλάσια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τέταρτη η «Ελληνική Λύση»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202419:40

Την Κατερίνη επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα, Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τους κατοίκους, τους οποίους ευχαρίστησε θερμά. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις κυρίως με νέους ανθρώπους, μαθητές και άλλους,

thess

Επικαιρότητα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

26.10.202421:51

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

26.10.202421:40

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202420:45

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή