Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Θεσσαλονίκη: Τί αναφέρουν οι εργαζόμενοι για το ατύχημα στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

30/06/202118:15

Θεσσαλονίκη: Τί αναφέρουν οι εργαζόμενοι για το ατύχημα στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης

Θεσσαλονίκη: Τί αναφέρουν οι εργαζόμενοι για το ατύχημα στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης

Γράφει ThessNews-DESK

To Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης, εξέδωσε ανακοίνωση  σχετικά  με το εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε την Τρίτη 29/6

“Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση Ζέρβα που με την πολιτική της και στον τομέα της υγιεινής και ασφάλειας θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων” αναφέρουν μεταξύ άλλων.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε την Τρίτη 29/6 μέσα στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης. Φορτωμένος με κοντέινερ τράκτορας του Δήμου Θεσσαλονίκης ανατράπηκε, ο συνάδελφος οδηγός τραυματίστηκε και του έγιναν 4 ράμματα. Στον συνάδελφο ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται «ατύχημα» με τράκτορα και έχουμε καταγγελίες από συναδέλφους για την ελλιπή συντήρηση που γίνεται στα οχήματα από τις ιδιωτικές εταιρίες όλα αυτά τα χρόνια. Παρά τα εκατομμύρια που έχουν τσεπώσει οι ιδιωτικές εταιρίες, πολλά οχήματα ειδικά της καθαριότητας έχουν σοβαρά προβλήματα και είναι επικίνδυνα. Το όχημα που ανατράπηκε έχει προβλήματα και τα λάστιχα του είναι σε άθλια κατάσταση.

  • “Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση Ζέρβα που με την πολιτική της και στον τομέα της υγιεινής και ασφάλειας θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων”
  • «Έξοδα»  που πρέπει να μειώσει θεωρεί και η Διοίκηση Ζέρβα τα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων.
  • Απαιτούμε την άμεση προμήθεια όλων των ανταλλακτικών και υλικών για να γίνεται η συντήρηση των οχημάτων από το μηχανουργείο του Δήμου και την προμήθεια νέων οχημάτων.
  • Ζητούμε επιτέλους να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες στα οχήματα και τους χώρους δουλειάς. Παρά τις καταγγελίες που έχουμε κάνει ως Σωματείο δεν έχει γίνει παρέμβαση.
  • Την 1 Δεκεμβρίου 2020 με την αρ. πρωτ. 286 ανακοίνωση μας  είχαμε καταγγείλει ατύχημα που είχε γίνει ξανά στο ΧΥΤΑ και την ανακοίνωση-καταγγελία την είχαμε καταθέσει στην επιθεώρηση εργασίας
  • Καλούμε τους συναδέλφους να καταγγέλλουν αυτή τη κατάσταση, να αρνούνται να εργαστούν με επικίνδυνα οχήματα, να αγωνιστούν για να επιβάλουμε όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που απαιτούνται στους χώρους δουλειάς μας.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή