Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Μια εντεκάδα χούλιγκαν – Ποιοι απαρτίζουν την εγκληματική συμμορία που δολοφόνησε τον 19χρονο Άλκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/02/202212:04

Μια εντεκάδα χούλιγκαν – Ποιοι απαρτίζουν την εγκληματική συμμορία που δολοφόνησε τον 19χρονο Άλκη

Η καταδρομική επίθεση, οι ρόλοι, τα ευρήματα και το σπάσιμο της ομερτά. Όσα οδήγησαν στην εξιχνίαση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη.

Μια εντεκάδα χούλιγκαν – Ποιοι απαρτίζουν την εγκληματική συμμορία που δολοφόνησε τον 19χρονο Άλκη

Η καταδρομική επίθεση, οι ρόλοι, τα ευρήματα και το σπάσιμο της ομερτά. Όσα οδήγησαν στην εξιχνίαση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη.

 

Για μια καταδρομική επίθεση που άρχισε από τα γραφεία του συνδέσμου φίλων ΠΑΟΚ στην Παλαιών Πατρών Γερμανού 39 και κατέληξε γύρω από το γήπεδο του Άρη στην Χαριλάου με αποτέλεσμα την αποτρόπαια δολοφονία του 19 χρόνου Άλκη και τον τραυματισμό δύο ακόμη νεαρών μιλούν πλέον οι αρχές.

Ήδη αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας έχουν αποδώσει ρόλους στον καθένα από τους εννέα συλληφθέντες. Υπενθυμίζεται ότι αναζητούνται καθώς έχουν ταυτοποιηθεί άλλα δύο άτομα συμπληρώνοντας την εντεκάδα των χούλιγκαν οπαδών του ΠΑΟΚ που συμμετείχαν στην δολοφονική ενέδρα.

Οι αρχές δεν γνωρίζουν ακόμη την δράση των δύο που διαφεύγουν την σύλληψη του, του 20χρονου που διέφυγε στην Αλβανία και του άλλου 21χρονου που φέρεται να βρίσκεται στην Αθήνα.

 

 

Τα ευρήματα

Δικαστικές πηγές αναφέρουν πως τα μέχρι στιγμής ευρήματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά και δείχνουν την δράση της εγκληματικής συμμορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη τα αποτυπώματα πάνω στο δρεπάνι που δολοφόνησε τον 19χρονο Άλκη Καμπανό ανήκουν σε τρία άτομα, ενός Έλληνα και δύο αλλοδαπών.

Οι αρχές εξετάζουν εξονυχιστικά τα αυτοκίνητα που συμμετείχαν στην δολοφονική επίθεση συλλέγοντας αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

 

 

Πώς χωρίστηκαν στα αυτοκίνητα

Οδηγός στο πρώτο αυτοκίνητο, στο λευκό Citroen – όπως ομολόγησε ο ίδιος – ήταν ο 23χρονος Α.Κ. Αλβανικής καταγωγής όπου προφυλακίστηκε χθες μετά την απολογία του. Βρίσκονταν στο ίδιο όχημα μαζί με τον 20χρονο Α.Γκ.  που φέρεται να έχει διαφύγει για την Αλβανία. Μαζί στο αυτοκίνητο άλλα δύο άτομα ο Αλβανός Ρ.Ντ. και ένα άτομο με ελληνικό διαβατήριο Ο. Τζ.

Στο δεύτερο αυτοκίνητο, το μαύρο Renault Clio, ήταν επιβάτες τέσσερις Έλληνες και όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο, συμμετέχουν άπαντες στην επίθεση. Πρόκειται για τους Δ.Χ, Στ. Σ. , Ι. Β. και Ν. Κ.

Τέλος ο 21χρονος Γ.Κ.  φέρεται να είναι μαζί με άλλους δύο στο τρίτο αυτοκίνητο, το γκρι Polo, τους Α.Β. και Γκ. Α.

 

 

Σπάει η ομερτά

Έχοντας τα χέρια τους αρκετό υλικό από το σύνδεσμο της Παλαιών Πατρών Γερμανού 39 και τα αντικείμενα τα οποία κατέσχεσαν αλλά κι από άλλους συνδέσμους της πόλης οι αστυνομικοί έχουν σχηματίσει εικόνα για τον κάθε έναν από όσους έχουν συλληφθεί.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην απολογία των οκτώ στην ανακρίτρια, που μετά την προθεσμία που πήραν, θα προσέλθουν κατά ομάδες – μάλλον ανά αυτοκίνητο – από την Τετάρτη έως την Παρασκευή.

Ήδη όμως από την απολογία του 23χρονου φαίνεται η ομερτά, ο «κώδικας σιωπής» μεταξύ των χούλιγκαν να σπάει. Από τα κλειστά στόματα για τα κλειδιά του συνδέσμου στην δίκη του αυτοφώρου, μέσα σε λίγα 24ωρα «έσπασε» και αποκάλυψε στις αρχές όλους τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στην δολοφονική ενέδρα.

Ο ίδιος, με τις αρχές στην αρχή να τον φωτογραφίζουν ως τον δράστη της δολοφονίας, δηλώνει τώρα ότι ήταν μόνο ο οδηγός του αυτοκινήτου και ούτε χτύπησε, ούτε μαχαίρωσε τον 19χρονο.

Τέλος, όλοι τους φέρεται να συνεργάστηκαν με τις αρχές αποκαλύπτοντας τον ρόλο τους και αποφεύγοντας για την ώρα να ομολογήσουν τα τελειωτικά χτυπήματα που απέφεραν το θάνατο του 19χρονου.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο Δέσποινα Κρητικού

Η Δέσποινα Κρητικού από το 1993 μέχρι σήμερα, έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, στην ΕΡΤ 3, στις εφημερίδες 4η Εξουσία, ΚΕΝΤΡΙ, FREE DAY, ΚΑΡΦΙΤΣΑ, στην TV 100, σε ειδησεογραφικά portals και σε γραφεία Τύπου ενώ έχει στο ενεργητικό της πολλές δημοσιογραφικές αποστολές εντός και εκτός Ελλάδας.

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202410:51

BUSINESS - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

25.10.202409:00

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή