Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Κοσμητεία Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών: Ας είναι ο Άλκης ο τελευταίος νεκρός

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

02/02/202214:30

Κοσμητεία Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών: Ας είναι ο Άλκης ο τελευταίος νεκρός

Μέσω μιας ανακοίνωσης, η Κομητεία της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών εκφράζει την οδύνη της για τον χαμό του 19χρονου Άλκη.

Κοσμητεία Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών: Ας είναι ο Άλκης ο τελευταίος νεκρός

Γράφει ThessNews-DESK

Μέσω μιας ανακοίνωσης, η Κομητεία της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών εκφράζει την οδύνη της για τον χαμό του 19χρονου Άλκη.

«Είμαστε βαθύτατα προβληματισμένοι-ες για την έξαρση της τυφλής βίας, ειδικότερα στις τάξεις της νεολαίας μας, στην κοινωνία, στα σχολεία, στα Πανεπιστήμια. Την ίδια στιγμή είμαστε αγανακτισμένοι με την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου, με προφανείς τις συνέπειες που αυτή έχει υποδαυλίζοντας τη βία που προαναφέραμε», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των σχολών.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η Κοσμητεία της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εκ μέρους του συνόλου των μελών της – διδακτικό, ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες – εκφράζει την οδύνη της για τον άδικο χαμό ενός εκ των νεότερων μελών της, όπως και τα θερμά συλλυπητήρια προς τους οικείους του Αλκιβιάδη Καμπανού.

Είμαστε βαθύτατα προβληματισμένοι-ες για την έξαρση της τυφλής βίας, ειδικότερα στις τάξεις της νεολαίας μας, στην κοινωνία, στα σχολεία, στα Πανεπιστήμια.

Την ίδια στιγμή είμαστε αγανακτισμένοι με την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου, με προφανείς τις συνέπειες που αυτή έχει υποδαυλίζοντας τη βία που προαναφέραμε.

Ζητούμε από την Πολιτεία να ανταποκριθεί στην ευθύνη της για την εξυγίανση του επαγγελματικού αθλητισμού στη χώρα.

Επίσης, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στις αρμόδιες αρχές και στη δικαιοσύνη, προκειμένου να καταδικαστούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί τέτοιων εγκλημάτων.

Η Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών θα συμβάλλει σε αυτήν την κατεύθυνση με τις ακόλουθες πράξεις:

Σε συνέχεια των εκδηλώσεων «Goal στη φτώχεια» με τίτλο «Τουρνουά ποδοσφαίρου Diego Maradona, –Το ποδόσφαιρο ενώνει» που προηγήθηκαν, η επόμενη ανάλογη διοργάνωση το 2022 θα τιτλοφορείται «Goal στη βία» και θα έχει ανάλογα αντίστοιχο περιεχόμενο.
Άμεση διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας για τις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές πτυχές του επαγγελματικού αθλητισμού στη χώρα και διεθνώς.

Υλοποίηση της πρωτοβουλίας μας για την υλοποίηση «Διαδραστικής Ενημερωτικής Εκστρατείας» στα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη, την οποία έχουμε καταθέσει στις αντίστοιχες Δ/νσεις Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, από τις 20.12.2021 και παρακαλούμε για την άμεση έγκρισή της.

Ο άδικος χαμός του Άλκη, του συναδέλφου μας, του παιδιού μας ας είναι ο τελευταίος».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή