Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ / Ταχίαος: Δήμος Θεσσαλονίκης και Α.Π.Θ., με κοινή στρατηγική στην αντιμετώπιση των προβλημάτων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

16/04/201919:20

Ταχίαος: Δήμος Θεσσαλονίκης και Α.Π.Θ., με κοινή στρατηγική στην αντιμετώπιση των προβλημάτων

Ταχίαος: Δήμος Θεσσαλονίκης και Α.Π.Θ., με κοινή στρατηγική στην αντιμετώπιση των προβλημάτων

Γράφει ThessNews-DESK

Ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Ταχιάος και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη– Υπεύθυνα» Δήμητρα Ακριτίδου, Τάσος Βαβούσκος και Γιώργος Χατζίκος, είχαν συνάντηση με τις Πρυτανικές Αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο Νίκος Ταχιάος, υπογράμμισε πως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο είναι μεγάλο brand name για τη πόλη και πρέπει να έχει την αμέριστη συμπαράσταση και συνεργασία από πλευράς του δήμου Θεσσαλονίκης. «Η υπεραξία που παράγεται εδώ σε ανθρώπινο κεφάλαιο, πρέπει να επενδυθεί στην πόλη. Να στηρίξουμε την σύνδεση του Ιδρύματος με την πραγματική οικονομία, έτσι ώστε οι νεαροί επιστήμονες να μπορέσουν να σταδιοδρομήσουν στην πόλη μας» είπε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Ο Πρύτανης του Α.Π.Θ Περικλής Μήτκας, στη σύντομη περιγραφή των δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου επεσήμανε πως είναι το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας και έχει να επιδείξει μεγάλο έργο όχι μόνο στην εκπαίδευση αλλά και στον τομέα της έρευνας. «Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο είναι, μετά τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο μεγαλύτερος εργοδότης της πόλης, παρέχοντας 3.000 θέσεις εργασίας σε νέους υψηλών προσόντων που παίρνουν μέρος στα ερευνητικά του προγράμματα» τόνισε.

Οι Πρυτανικές Αρχές, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Α.Π.Θ. όπως η δραματική μείωση της κρατικής επιχορήγησης, τα υψηλά δημοτικά τέλη που δεν μπορούν να έχουν ανταποδοτικότητα λόγω και του ασύλου, καθώς και τα πολλά κρούσματα παραβατικότητας από ομάδες που δεν ανήκουν στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

«Το Α.Π.Θ. έχει γίνει χώρος εκτόνωσης παραβατικών στοιχείων. Η εικόνα της βίας και της ανομίας που παρουσιάζεται μέσα από τα δελτία ειδήσεων, αδικεί το έργο που παράγεται, το οποίο είναι και διεθνώς αναγνωρισμένο» τόνισε ο κ. Μήτκας.

«Σε αυτό το Πανεπιστήμιο πέρασα μερικά από τα πιο ωραία χρόνια της ζωής μου, τα φοιτητικά. Τότε δεν φανταζόμασταν ότι θα μπορούσε δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Πιστεύω ότι τα κάγκελα γύρω από το Πανεπιστήμιο πρέπει να πέσουν. Δεν πρέπει να διατηρηθεί αυτή η αίσθηση απομόνωσης του Α.Π.Θ από την υπόλοιπη πόλη. Είναι γνωστή η άποψη μου για την ανάγκη κατάργησης του ασύλου» τόνισε ο Νίκος Ταχιάος και κατέληξε λέγοντας πως «Σε κάθε περίπτωση, εφόσον εκλεγώ δήμαρχος, δεσμεύομαι να παρέχω κάθε δυνατή βοήθεια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Δήμος και Πρυτανικές Αρχές ν’ αποκτήσουμε έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας αλλά και κοινή στρατηγική στην αντιμετώπιση των προβλημάτων».

 

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202420:45

  Χωρίς τέλος μαίνεται η εσωκομματική μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει συνεδρίου και εκλογών, την ώρα που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατρακυλά πέμπτο, με το ΠΑΣΟΚ να εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για το OPEN.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202414:00

  Βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονικης έκανε μετά την δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο ο πρόεδρος  του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Συνομίλησε με κόσμο και κάθισε με συνεργάτες του σε κεντρικό καφέ της πόλης. Στη βόλτα στην Αγίας Σοφίας συνομίλησε με κόσμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202413:57

  Στη δοξολογία της Ιεράς Μητροπόλεως του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, παρευρέθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης.  Αν και στην εκκλησία φορούσε σακάκι μετά το πέρας της θείας λειτουργίας έμεινε με το πουκάμισο και με αυτό έκανε δηλώσεις στις κάμερες. «Ας ευχηθούμε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202420:31

  Κυριαρχία Μητσοτάκη και «Νέας Δημοκρατίας» δείχνει η δημοσκόπηση της MRB που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. Ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στη δεύτερη θέση με σχεδόν διπλάσια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τέταρτη η «Ελληνική Λύση»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202419:40

Την Κατερίνη επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα, Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τους κατοίκους, τους οποίους ευχαρίστησε θερμά. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις κυρίως με νέους ανθρώπους, μαθητές και άλλους,

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202417:28

  Αύριο Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024 στις 11 π.μ. ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα παραστεί στη δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου για τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης και της επετείου απελευθέρωσής της. Τη Δευτέρα 28

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202420:45

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή