Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ / Κ.Νοτοπούλου: Δεν φοβάμαι το πολιτικό κόστος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

16/04/201918:51

Κ.Νοτοπούλου: Δεν φοβάμαι το πολιτικό κόστος

Κ.Νοτοπούλου: Δεν φοβάμαι το πολιτικό κόστος

Γράφει ThessNews-DESK

Μιλώντας στο Πρακτορείο FM και την Αναστασία Καρυπίδου η υποψήφια δήμαρχος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου τόνισε «δεν φοβάμαι το πολιτικό κόστος».

Άσκησε κριτική τους ανθυποψήφιούς της Νίκο Ταχιάο, Γιώργο Ορφανό και Σπύρο Βούγια για τον τρόπο που χειρίστηκαν τα ζητήματα της πόλης τα προηγούμενα χρόνια από τις θέσεις ευθύνης που κατείχαν λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ό,τι είχαν να δώσουν το έδωσαν. Και αυτό είναι η απουσία έργου.

«Είναι ορατός ο κίνδυνος να βάλουμε από την πίσω ή την μπροστά πόρτα στη διοίκηση του Δήμου τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Όμως δεν είναι μόνο ο Ψωμιάδης. Δυστυχώς, ο Σπύρος Βούγιας άφησε την πόλη στα χέρια του Παπαγεωργόπουλου για να καλύψει μια άλλη δική του προσωπική στόχευση. Ποια είναι η συνεισφορά των κυρίων Ορφανού και Ταχιάου όταν διοίκησαν; Επειδή με τον κ. Ορφανό περάσαμε από το ίδιο υπουργείο μπορούμε να συγκρίνουμε τα πεπραγμένα μας, εγώ σε μικρότερο χρόνο, αυτός σε μεγαλύτερο. Αυτό είναι το παλιό. Όσοι βγήκαν από τα συρτάρια της ιστορίας της πόλης», ανέφερε η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Αναφερόμενη στον Παναγιώτη Ψωμιάδη, σημείωσε πως «οι ανθυποψήφιοί μου φαντάζομαι ότι θα κληθούν να συνδιοικήσουν μαζί του εάν τους επιλέξει ο κόσμος. Άρα είναι ορατός ο κίνδυνος να βάλουμε από την πίσω ή την μπροστά πόρτα στη διοίκηση του δήμου τον Παναγιώτη Ψωμιάδη».

Μάλιστα αναφερόμενη στον κ. Ορφανό σημείωσε πως «έστελνε οδηγίες στην παλιά διοίκηση του ΟΑΣΘ, η οποία καταδικάστηκε τις προηγούμενες ημέρες, για να προσλάβει τους φίλους του» ενώ για τον Σπύρο Βούγια σημείωσε παρουσίαζε μία πρόταση για το συγκοινωνιακό της πόλης που παρουσίασε πολλές δεκαετίες πριν. «Άρα τι καινούργιο έχον να προσφέρουν», διερωτήθηκε.

Ερωτηθείσα για την απόφαση της να είναι υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ανέφερε πως μετά την άρνηση του Γ, Μπουτάρη να είναι εκ νέου υποψήφιος «έπρεπε να δούνε όλοι οι πολιτικοί χώροι τι κάνουν. Για μένα ήταν ζήτημα που απασχόλησε πάρα πολύ ακριβώς γιατί είναι μία τεράστια ευθύνη, μία απόφαση με πολύ μεγάλο προσωπικό κόστος, αλλά το στοίχημα για την πόλη ήταν τόσο μεγάλο».

«Είμαι 30 χρονών, δουλεύω για αυτήν την πόλη, έχω αγωνιστεί για αυτήν την πόλη, με νοιάζει αυτή η πόλη και ο κίνδυνος να γυρίσει πίσω είναι παραπάνω από ορατός. Άρα δεν μπορούσα πια να καταθέσω τα όπλα και να παρακολουθήσω μία τέτοια εξέλιξη. Έπρεπε να είμαι μπροστά στη μάχη, αυτό επιτάσσει η συνείδησή μου πρώτα από όλα», πρόσθεσε.

Για τις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται, σημείωσε: «Κάθε φορά με σοκάρει. Είναι ένας βιασμός. Από την πρώτη μέρα που μπήκα στο γραφείο του πρωθυπουργού περίμενα ότι θα υπάρξουν επιθέσεις, δεν περίμενα όμως την ποιότητα, την ένταση, το μέγεθος». «Είμαι στην κρίση του κόσμου για αυτά που εγώ λέω και που εγώ κάνω. Όχι για αυτά που άλλοι αφηγούνται για μένα», συμπλήρωσε.

Η κα Νοτοπούλου απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα για προεκλογικές συνεργασίες σε όσους «εντάσσονται στον προοδευτικό χώρο», «είναι η ώρα που πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις», υπογράμμισε. «Πιστεύω στη συνεργασία. Μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, την ώρα της δουλειάς θα πρέπει να συνεργαστούμε, αλλά σε μια προγραμματική βάση. Όσοι πιστεύουν ότι πρέπει να ενισχυθεί ο δήμος και οι υπηρεσίες του, θα συνεργαστούμε. Όσοι πιστεύουν ότι πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν οι υπηρεσίες και να δώσουν μία σειρά από υπηρεσίες σε φίλους και εργολάβους, δεν μπορούμε να συνεργαστούμε».

Μιλώντας για τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη μαζί», τόνισε πως «έχουμε κάνει ένα εξαιρετικά διευρυμένο ψηφοδέλτιο, άρα δεν μιλάμε για κομματικές υποψηφιότητες (…)Έχουμε ανθρώπους από όλους τους πολίτικούς χώρους του προοδευτικού δημοκρατικού τόξου, ανθρώπους που έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στην πόλη» και «διεκδικούμε να συνεχίσουμε την πολλή δουλειά». Η Θεσσαλονίκη συνέχισε, χρειάζεται μία ισχυρή ομάδα που θα βάλει στο τραπέζι των συζητήσεων θέματα, όπως το νερό, τη διαχείριση των απορριμμάτων, τη διαδημοτική χρήση των ελεύθερων χώρων και τη θαλάσσια συγκοινωνία.

Το πρώτο πράγμα που θέλει να αλλάξει, είναι να γίνει η Θεσσαλονίκη μια καθαρή πόλη τόνισε η Κατερίνα Νοτοπούλου, «μια εύκολη πόλη, μια πόλη που ξυπνάς το πρωί και δεν φτάνεις στη δουλειά σου με νεύρα επειδή δεν βρίσκεις να παρκάρεις ή επειδή έχει κίνηση  ή επειδή δεν μπορείς να παρκάρεις το αυτοκίνητό σου.  Να γίνει μια πόλη που σου δίνει διεξόδους , μια πόλη που κρατά τους νέους εδώ μια πόλη που έχει χώρους έκφρασης.

Μια πρότασή μας είναι να φτιάξουμε την Αγ. Μηνά ένα καλλιτεχνικό hub να δοθεί χώρος στους νέους. Πόσα project μικρής κλίμακας ζωτικής όμως σημασίας μπορούν να γίνουν.

Μια πόλη που τα αδέσποτα θα τυγχάνουν προστασίας. Μια πόλη ανάπτυξης που θα έχει hub για start ups το οποίο δεν θα περιορίζεται στα όρια του ok Τhess αλλά θα αποτελεί χώρο καινοτομίας. Έναν χώρο που θα φέρει πραγματικά επενδύσεις.

Αυτό που πρέπει να γίνει σήμερα είναι να συνεχίσουμε να πατάμε πάνω στα πολλά θετικά βήματα που έγιναν αλλά να ανοίξουμε νέους δρόμους» συμπλήρωσε η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Σε ότι αφορά στους εργαζόμενους στο Δήμο Θεσσαλονίκης αλλά και ειδικότερα στους εργαζόμενους στην καθαριότητα τόνισε: «Θα δώσω τη μάχη για να αυξηθούν οι προσλήψεις στο δήμο. Είχαμε φτάσει στο 1/5. Ένας άνθρωπος έμπαινε στο Δήμο και πέντε έφευγαν. Η τοπική αυτοδιοίκηση διαλύθηκε και με πολύ μεγάλο κόπο μέσα σε κάποια χρόνια καταφέραμε να το επαναφέρουμε στο 1/1. Επομένως για μένα ο στόχος είναι να διεκδικείς ακόμη περισσότερα. Για κάθε άνθρωπο που θα φεύγει στο Δήμο Θεσσαλονίκης να έρχονται όσοι χρειάζονται πραγματικά. Αναρωτιέμαι έχει κατατεθεί από το δήμο Θεσσαλονίκης ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που χρειάζονται στην καθαριότητα; Εκτιμώ πως όχι.

Η στάση μας απέναντι στους συμβασιούχους είναι ξεκάθαρη όλα τα χρόνια. Και αυτό δεν οφείλεται σε κάποια προσπάθεια να προσελκύσουμε κάποιον κόσμο κοντά μας αλλά αυτή είναι η θέση μας .Τους εργαζόμενους εκπροσωπούμε.

Πρέπει να δώσουμε τη μάχη ενωμένη» τόνισε η υποψήφια Δήμαρχος. «Είναι πολλοί εκείνοι που λένε θα κατεβούμε μόνοι μας θα δώσουμε τη μάχη και την επόμενη μέρα θα αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα που μας δίνει ο Κλεισθένης. Αυτή είναι μια κακώς εννοούμενη αντίληψη του Κλεισθένη. Ο Κλεισθένης δίνει χώρο για συνεργασίες αν όμως πιστεύουμε σε αυτές πρέπει να τις κάνουμε από πριν» υπογράμμισε.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202420:45

  Χωρίς τέλος μαίνεται η εσωκομματική μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει συνεδρίου και εκλογών, την ώρα που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατρακυλά πέμπτο, με το ΠΑΣΟΚ να εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για το OPEN.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202414:00

  Βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονικης έκανε μετά την δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο ο πρόεδρος  του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Συνομίλησε με κόσμο και κάθισε με συνεργάτες του σε κεντρικό καφέ της πόλης. Στη βόλτα στην Αγίας Σοφίας συνομίλησε με κόσμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202413:57

  Στη δοξολογία της Ιεράς Μητροπόλεως του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, παρευρέθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης.  Αν και στην εκκλησία φορούσε σακάκι μετά το πέρας της θείας λειτουργίας έμεινε με το πουκάμισο και με αυτό έκανε δηλώσεις στις κάμερες. «Ας ευχηθούμε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202420:31

  Κυριαρχία Μητσοτάκη και «Νέας Δημοκρατίας» δείχνει η δημοσκόπηση της MRB που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. Ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στη δεύτερη θέση με σχεδόν διπλάσια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τέταρτη η «Ελληνική Λύση»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202419:40

Την Κατερίνη επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα, Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τους κατοίκους, τους οποίους ευχαρίστησε θερμά. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις κυρίως με νέους ανθρώπους, μαθητές και άλλους,

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202417:28

  Αύριο Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024 στις 11 π.μ. ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα παραστεί στη δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου για τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης και της επετείου απελευθέρωσής της. Τη Δευτέρα 28

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202420:45

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή