Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Η ΕΥΑΘ, οι εργολαβικοί και οι… «απολύσεις»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

19/09/201614:27

Η ΕΥΑΘ, οι εργολαβικοί και οι… «απολύσεις»

Η ΕΥΑΘ, οι εργολαβικοί και οι… «απολύσεις»

Γράφει ThessNews-DESK

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΖΑΒΛΙΑΡΗΣ || zavliaris@gmail.com

Την έγγραφή διαμαρτυρία του κλαδικού σωματείου εργαζόμενων της ΕΥΑΘ δέχθηκε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιάννης Κρεστενίτης αναφορικά μα την «απόλυση» όπως λένε 15 εργολαβικών εργαζόμενων της εταιρείας που απασχολούνταν ως οδηγοί.

Η εργολαβία που υπάγονταν οι συγκεκριμένοι 15 εργαζόμενοι εκπνέει σήμερα και ως εκ τούτου αύριο φαινομενικά μένουν στο δρόμο. Όπως επισημαίνει το συγκεκριμένο σωματείο  οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι από τον Μάιο, γεγονός που όπως αναφέρει η ανακοίνωση ενημέρωσαν τη διοίκηση αλλά όπως αναφέρει το ΚΣΕ της ΕΥΑΘ, ο κ. Κρεστενίτης δεν προέβη στις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι εργαζόμενοι να λάβουν τα δεδουλευμένα τους. Τέσσερις εργαζόμενοι από τους 15 προέβησαν στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, δικαιώθηκαν και έλαβαν τα χρήματα τους από την ΕΥΑΘ.

Την ίδια ώρα η εταιρεία έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες για νέα εργολαβία, ώστε να καλύψει τις ανάγκες της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thessnews.gr, oι συγκεκριμένοι 15 οδηγοί ήταν ενοικιαζόμενο προσωπικό από τον εργολάβο στην ΕΥΑΘ. Ο συγκεκριμένος εργολάβος ωστόσο είχε αρκετά χρέη και δεν μπορούσε  να πάρει φορολογική ενημερότητα και ως εκ τούτου δεν μπορούσε  να πληρωθεί από την εταιρεία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από το κλαδικό σωματείο υπήρξε το επιχείρημα ότι θα υπάρξει πάλι θέση εργασίας  για αυτούς με τη νέα εργολαβία. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, τέσσερις από αυτούς προχώρησαν σε ασφαλιστικά μέτρα, δικαιώθηκαν  και θα πληρωθούν από την ΕΥΑΘ.

Οι υπόλοιποι έντεκα δεν το έκαναν σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πληροφορίες γιατί τους ζητήθηκε από τον κλαδικό σωματείο να μην προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση, αφού είναι κάτι πολυέξοδο, σημειώνοντας ότι για την περίπτωση τους θα αναλάμβαναν οι ίδιοι οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές.

Όπως αναφέρουν οι πηγές του thessnews.gr,  «η λήξη της εργολαβίας  άφησε στον αέρα τους έντεκα εργαζόμενους  και συντάχθηκε η εν λόγω επιστολή για να κατηγορηθεί η διοίκηση».

Ωστόσο λόγω εργολαβίας δεν φαίνεται να υπάρχει απόλυση από την  ΕΥΑΘ, ενώ  έχει ήδη προκηρυχθεί νέα εργολαβία για την ενοικίαση 15 οδηγών.

Όσο για τον ερώτημα εάν θα προσληφθούν οι ίδιοι εργαζόμενοι με τη νέα εργολαβία είναι δύσκολο να απαντηθεί. Μέχρι τώρα στο θέμα της πρόσληψης των εργολαβικών υπαλλήλων, «εθιμικώ δικαίω» προσλαμβάνονταν οι ίδιοι εργολαβικοί παρόλο που άλλαζε ο εργολάβος. Σύμφωνα με τις πηγές του thessnews.gr,  «η προηγούμενη διοίκηση συνήθιζε την υπόδειξη εργαζόμενων για τις εργολαβίες». Ωστόσο η νέα διοίκηση της ΕΥΑΘ δεν επιθυμεί τη λογική της υπόδειξης εργολάβων. Για αυτό το λόγο άλλωστε έχει ζητηθεί η πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων ως οδηγών , μέσω της γνωστής προκήρυξης για την πρόσληψη 150 μόνιμων εργαζόμενων στην εταιρεία.  

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΕΛΛΑΔΑ

24.10.202409:31

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή