Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ / Ν. Ταχιάος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Εφεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Ορφανός – Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ποντάρει στη Νοτοπούλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

14/04/201916:40

Ν. Ταχιάος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Εφεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Ορφανός – Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ποντάρει στη Νοτοπούλου

Ν. Ταχιάος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Εφεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Ορφανός – Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ποντάρει στη Νοτοπούλου

Γράφει ThessNews-DESK

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος.

«Ο καθένας εκεί μέσα από όσους κατεβαίνουν σηκώνει ένα δικό του μπαϊράκι. Είναι χαρακτηριστική η ιστορία με τους 192 όπου ξεκινάει μια συγκεκριμένη ομάδα μέσα από την Πρωτοβουλία η οποία κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές με δικό της σχήμα. Είναι ξεκάθαρο ότι μιλάμε για άκρως πελατειακές καταστάσεις που υπερβαίνουν κάθε όριο. Αυτό που πρέπει να έχουμε ως δίδαγμα από την τελευταία αυτή περίοδο του Μπουτάρη είναι ότι μια διοίκηση που δεν είναι συμπαγής δεν μπορεί να λειτουργήσει. Ο καθένας νομίζει ότι έχει ένα μαγαζάκι», είπε αρχικά.

Μιλώντας για τους 192 της καθαριότητας τόνισε ότι «ότι ίσχυσε για τους υπόλοιπους 300 που έχασαν το δικαστήριο πρέπει να ισχύσει και για αυτούς. Πρέπει να συνεχιστεί η έφεση.  Δεν είναι δυνατόν να διορίζονται με πρωτόδικες αποφάσεις άτομα στον δήμο. Επίσης με αποφάσεις χαμηλόβαθμων δικαστηρίων υπάρχουν 300 που έχασαν τη ίδια ακριβώς δίκη γιατί πήγαν σε άλλο δικαστήριο και οι 192 που την κέρδισαν στο διπλανό δικαστήριο».

«Για να μην υποθέτει κανείς ότι υπάρχει μια παράγκα μέσα στο δήμο ή στο εργατικό κέντρο ή δεν ξέρω και εγώ που πρέπει να συνεχιστούν τα ένδικα μέσα. Ο δήμος προέβη σε 535 προσλήψεις για να κλείσει το θέμα καθαριότητα υποτίθεται και έρχονται οι ίδιοι και λένε όχι ας αποφασίσουμε ότι δεν χρειαζόμαστε 535 ας αποφασίσουμε ότι χρειαζόμαστε επτακόσιους, οκτακόσιους.  Μιλάμε για την απόλυτη ομολογία αποτυχίας του δημόσιου χαρακτήρα της διοίκησης καθαριότητας. Πρέπει να περάσει σε νέα μοντέλα. Έχουν εγκατασταθεί συστήματα τηλεματικής μέσα στα οχήματα του δήμου και δεν τα αφήνουν να δουλέψουν», πρόσθεσε.

«Το ισχυρό συνδικάτο δεν με τρομάζει . Πρέπει να υπάρχει ένα ισχυρό δημοτικό συμβούλιο από μια συμπαγής ομάδα. Πρέπει ο δήμαρχος που θα εκλεγεί να έχει μια πλειοψηφία. Να μην πάνε πυρά σε ανθρώπους οι οποίοι το μόνο που θέλουν είναι είτε να υπηρετήσουν κάποιες φιλοδοξίες τους είτε απλώς να εξυπηρετήσουν κάποιους μηχανισμούς μέσα στο δήμο ή κάποια συμφέροντα έξω από το δήμο», ανέφερε στη συνέχεια.

Συνεχίζοντας για την καθαριότητα είπε πως «πρέπει ο δήμος να μικρύνει και κομμάτια του να περάσουν σε ιδιώτες στον τομέα της καθαριότητας. Δεν είμαι υπέρ της πλήρους ιδιωτικοποίησης αλλά δεν είμαι και της άποψης φεύγει ένας και μετά προσλαμβάνουμε άλλον έναν στη θέση του και άλλον έναν. Λεφτά υπάρχουν το θέμα είναι πως αξιοποιούνται. Ήταν πιο πολυτελή χρόνια παλιά και πιο εύκολα πληρώνονταν τα τέλη, η ΔΕΗ, αλλά ποτέ δεν ήταν ευθύγραμμη η κατάσταση με την καθαριότητα πάντα είχε τα πάνω της και τα κάτω της. Δεν μπορεί η καθαριότητα να εξαρτάται από το ποιοι και πόσοι παίρνουν τις υπερωρίες».

«Το μάνατζμεντ του δήμου δεν το κάνουν οι δήμαρχοι το κάνουν οι υπηρεσίες. Και δεν μπορούν να παράγουν τέτοιο αποτέλεσμα.

Όλοι έχουμε μάθει από τα λάθη μας . Είμαι αποφασισμένος να μειώσω το κόστος και το μέγεθος του δήμου. Χρειάζεται επιστημονικό προσωπικό. Να διαχειριστεί τα ζητήματα χωρίς να είναι από πάνω ο δήμαρχος. Να λειτουργεί από μόνος του ο δήμος. Αυτό δεν θέλουμε; Είτε είναι ο ένας είτε είναι ο άλλος δήμαρχος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για άλλους υποψηφίους και εάν θα συνεργαζόταν με τον κ. Ορφανό απάντησε ότι «εγώ δεν τους βλέπω όλους σαν συνεργάτες. Όπως δεν βλέπω τη Νοτοπούλου δεν βλέπω και την εφεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ. Εφεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι όποιος θεωρεί ότι στον δεύτερο γύρο μπορεί να παίξει με το ΣΥΡΙΖΑ».

«Έχω πει δεν μιλάω για τις εφεδρείες του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο κ. Ταχιάος ενώ ερωτηθείς από τον Στέφανο Διαμαντόπουλο αν είναι εφεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Ορφανός ο Νίκος Ταχιάος απάντησε ότι «αυτό το ξέρει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει το χαρτί Νοτοπούλου ή ποντάρει σώνει και καλά στη Νοτοπούλου.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202420:45

  Χωρίς τέλος μαίνεται η εσωκομματική μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει συνεδρίου και εκλογών, την ώρα που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατρακυλά πέμπτο, με το ΠΑΣΟΚ να εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για το OPEN.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202414:00

  Βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονικης έκανε μετά την δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο ο πρόεδρος  του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Συνομίλησε με κόσμο και κάθισε με συνεργάτες του σε κεντρικό καφέ της πόλης. Στη βόλτα στην Αγίας Σοφίας συνομίλησε με κόσμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202413:57

  Στη δοξολογία της Ιεράς Μητροπόλεως του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, παρευρέθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης.  Αν και στην εκκλησία φορούσε σακάκι μετά το πέρας της θείας λειτουργίας έμεινε με το πουκάμισο και με αυτό έκανε δηλώσεις στις κάμερες. «Ας ευχηθούμε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202420:31

  Κυριαρχία Μητσοτάκη και «Νέας Δημοκρατίας» δείχνει η δημοσκόπηση της MRB που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. Ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στη δεύτερη θέση με σχεδόν διπλάσια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τέταρτη η «Ελληνική Λύση»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202419:40

Την Κατερίνη επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα, Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τους κατοίκους, τους οποίους ευχαρίστησε θερμά. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις κυρίως με νέους ανθρώπους, μαθητές και άλλους,

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202417:28

  Αύριο Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024 στις 11 π.μ. ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα παραστεί στη δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου για τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης και της επετείου απελευθέρωσής της. Τη Δευτέρα 28

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202420:45

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή