Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ / Γ. Μπουτάρης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Δεν είναι καλά πληροφορημένος ο Καραμανλής για το Μετρό – Πυρά κατά Ζέρβα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

04/09/201912:57

Γ. Μπουτάρης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Δεν είναι καλά πληροφορημένος ο Καραμανλής για το Μετρό – Πυρά κατά Ζέρβα

Γ. Μπουτάρης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Δεν είναι καλά πληροφορημένος ο Καραμανλής για το Μετρό – Πυρά κατά Ζέρβα

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πόλεμος με φόντο το σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης στη Βενιζέλου. Σφοδρή επίθεση του Γιάννη Μπουτάρη εναντίον του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή  και του  νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα.

«Δεν θα το βάλω κάτω τόσο εύκολα» δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο κ. Μπουτάρης ο οποίος επιμένει στη κατασκευή του σταθμού χωρίς απόσπαση των αρχαίων. «Ο Μπουτάρης αυτό που έκανε ήταν να διασωθούν in situ και με την αυθεντικοτητά τους τα μνημεία» σημείωσε. «Που θα πάνε; Πόσα χρόνια θα φυλαχθούν;  Και εν συνεχεία να ξαναγυρίσουν. Αυτό είναι ιστορία για αγρίους . Δεν είναι εύκολο» σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης υποστήριξε ότι μόνο η in situ παραμονή των αρχαιοτήτων εξασφαλίζει την αυθεντικότητα του μνημείου και πως ευρήματα τέτοια που αναδεικνύουν τον διαχρονικό πολιτισμό της πόλης είναι ανεκτίμητα.

Έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση υπογραμμίζοντας ότι το κράτος έχει συνέχεια. «Δεν μπορεί ξαφνικά επειδή για λόγους πολιτικούς και αντιπολιτευτικούς προς το πρόσωπο μου, ο κ. Σιμόπουλος, ο κ. Ζορπίδης, άσχετοι άνθρωποι, πολιτιστικά χωριάτες που για λόγους δικής τους προβολής λένε ότι δεν γίνεται. Δεν μου καίγεται καρφί για αυτά που λένε. Αυτά που βρεθήκανε είναι τεράστιος θησαυρός για την πόλη».

«Ο υπουργός δεν είναι καλά πληροφορημένος» επεσήμανε ο Γ. Μπουτάτης. Επέμεινε πως οι μελέτες προχωρούν. Πώς αλλιώς έγιναν φρεάτια της παλιάς Εγνατίας, πως έριξαν την πλάκα; διερωτήθηκε ο κ. Μπουτάρης. «Παλέψαμε για μια ιστορία που είναι ο πολιτισμός της Θεσσαλονίκης. Τώρα τι θα μου πουν; Ο Καραμανλής; Που δεν ξέρει που πέφτει η Θεσσαλονίκη; Ή ο Ζέρβας;»

Για τον Κωνσταντίνο Ζέρβα τόνισε ότι ήταν στο διοικητικό συμβούλιο της Αττικό Μετρό και του είχε πει ότι δεν μπορούσε να υποστηρίζει μια λύση που ήταν εναντίον της άποψης του δήμου. «Ή μαζί ή χώρια, δεν γίνεται. Και χωρίσαμε» ανέφερε ο Γ. Μπουτάρης για την διαφωνία με Ζέρβα για το Μετρό κάνοντας λόγο για εμμονές. «Υπάρχει μια αντίθεση δική μου με τον Ζέρβα. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο, ότι προλάβαινε έλεγε. Εχουν πει χιλιάδες. Δεν με ενδιαφέρει».

Απάντηση μέσω ΡΘ του Στράτου Σιμόπουλου

Η πλάκα ήταν στην αρχική μελέτη της εργολαβίας, απάντησε σε παρέμβασή του  στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο βουλευτής της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος.  Επέμεινε ότι οι μελέτες εδώ και 4 χρόνια έχουν σταματήσει γιατί δεν υπάρχει εφικτή

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το Ράδιο Θεσσαλονίκη είναι ο κορυφαίος ραδιοφωνικός σταθμός στη Βόρεια Ελλάδα. Γεννήθηκε από τα σπλάχνα της ελεύθερης ραδιοφωνίας. Το 1986 στην περίοδο προετοιμασίας του θεσμού τρεις ερασιτέχνες με αρκετά χρόνια στην «παρανομία» αποφασίζουν την δημιουργία του πρώτου συλλογικού ερασιτεχνικού Ραδιοφώνου στην Θεσσαλονίκη. Είναι ο Λευτέρης Μαρόγλου , ο Γιώργος Σερίδης και ο Στέφανος Διαμαντόπουλος. Λειτουργεί 18 ώρες την ημέρα και παίρνει την ονομασία της πόλης που το γέννησε ...ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Σε λίγο αυτή η ερασιτεχνική γωνιά των FM ακούγεται , αγαπιέται , αγκαλιάζεται από νέους ... κάθε ηλικίας. Το Ράδιο Θεσσαλονίκη γίνεται πλέον ο Νο 1 σταθμός στις πρώτες έρευνες ακροαματικότητας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202421:45

  Στη σημαντική υπέρβαση του δημοσιονομικού πλεονάσματος και τη μεγάλη μείωση του δημόσιου χρέους αποτυπώνεται η θετική πορεία της οικονομίας.   Είναι χαρακτηριστικό ότι το Δεκέμβριο θα υπάρξει νέα πρόωρη αποπληρωμή χρέους 7,9 δισ., η μεγαλύτερη μέχρι τώρα. Στην τήρηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202420:45

  Χωρίς τέλος μαίνεται η εσωκομματική μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει συνεδρίου και εκλογών, την ώρα που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατρακυλά πέμπτο, με το ΠΑΣΟΚ να εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για το OPEN.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202414:00

  Βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονικης έκανε μετά την δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο ο πρόεδρος  του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Συνομίλησε με κόσμο και κάθισε με συνεργάτες του σε κεντρικό καφέ της πόλης. Στη βόλτα στην Αγίας Σοφίας συνομίλησε με κόσμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202413:57

  Στη δοξολογία της Ιεράς Μητροπόλεως του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, παρευρέθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης.  Αν και στην εκκλησία φορούσε σακάκι μετά το πέρας της θείας λειτουργίας έμεινε με το πουκάμισο και με αυτό έκανε δηλώσεις στις κάμερες. «Ας ευχηθούμε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202420:31

  Κυριαρχία Μητσοτάκη και «Νέας Δημοκρατίας» δείχνει η δημοσκόπηση της MRB που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. Ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στη δεύτερη θέση με σχεδόν διπλάσια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τέταρτη η «Ελληνική Λύση»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202419:40

Την Κατερίνη επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα, Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τους κατοίκους, τους οποίους ευχαρίστησε θερμά. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις κυρίως με νέους ανθρώπους, μαθητές και άλλους,

thess

Επικαιρότητα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

26.10.202421:51

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

26.10.202421:40

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202420:45

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή