Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ / Υπέρ της συνεργασίας με Ζέρβα ο Ανέστης Τελίδης – Λέει ναι στην αξιοποίηση Μπαρμπουνάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

27/08/201914:53

Υπέρ της συνεργασίας με Ζέρβα ο Ανέστης Τελίδης – Λέει ναι στην αξιοποίηση Μπαρμπουνάκη

Υπέρ της συνεργασίας με Ζέρβα ο Ανέστης Τελίδης – Λέει ναι στην αξιοποίηση Μπαρμπουνάκη

Γράφει thessnews

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θετικός στο ενδεχόμενο η παράταξη «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» του Σπύρου Βούγια να συνεργαστεί με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα εμφανίστηκε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Δημήτρη Συρμάτση ο Ανέστης Τελίδης. Αύριο η συνεδρίαση της παράταξης στο Βασιλικό Θέατρο για να ληφθούν αποφάσεις.

«Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας προέρχεται από την Πρωτοβουλία, είχα και μια αίσθηση χαράς γιατί είδα έναν συνάδελφο που συνεργαστήκαμε τα προηγούμενα χρόνια να αναλαμβάνει τα ηνία του δήμου»  ανέφερε ο μέχρι πρότινος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Μπουτάρη.

Ο κ. Τελίδης δεν κατάφερε να εκλεγεί με την παράταξη «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής τον Σπύρο Βούγια τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας των δύο παρατάξεων και την αξιοποίηση του Αλέξανδρου Μπαρμπουνάκη στην προεδρία της ΚΕΔΗΘ.

«Ίσως να μην ακούγεται τόσο δόκιμο αλλά πάνω στην ανάγκη να διοικηθεί ένας δήμος, ήταν μια λύση να προχωρήσουμε τα επόμενα 4 χρόνια» σχολίασε αρχικά με την δυνατότητα του νέου νόμου να ανεξαρτητοποιηθούν σύμβουλοι ώστε να γίνουν αντιδήμαρχοι.

«Πρέπει στο κλίμα συναίνεσης το οποίο πολιτευτήκαμε να δείξουμε ότι στηρίζουμε την λειτουργία του δήμου. Ο Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης είναι ένα από τα νέα μας στελέχη τα οποία εκλέχθηκαν, έχει δείξει τις ικανότητές του και μπορεί να συμβάλλει στο επίπεδο ενός φορέα ο οποίος ταιριάζει και στην αισθητική μας και στον τρόπο σκέψης μας» σημείωσε ο κ. Τελίδης.

«Πιστεύω ότι η τελική απόφαση θα είναι θετική για να συμβάλλουμε στην λειτουργία του δήμου. Δεν γίνεται να έχουμε πει προεκλογικά να λέμε ότι εμείς κατεβαίνουμε για να λειτουργήσει ο δήμος και τελικά σε μια διοίκηση – η οποία δεν είναι μακριά από εμάς – να πούμε ότι τώρα δεν μπορούμε να συνεργαστούμε. Τώρα αν υπάρχουν προσωπικές φιλοδοξίες ορισμένων αγγίζουν τα όρια της μικροπρέπειας» ξεκαθάρισε στέλνοντας μήνυμα ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της παράταξης στο Βασιλικό Θέατρο.

«Ανάξιο σχολιασμού» η επιλογή όρκου από Ζέρβα

Ερωτώμενος για το «σούσουρο» στα social media και το γεγονός ότι ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης επέλεξε να ορκιστεί με θρησκευτικό όρκο αντί πολιτικό (όπως είχε πράξει το 2010 όταν εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος) ο κ. Τελίδης έκανε λόγο για προσωπική επιλογή του δημάρχου και πως η κριτική αγγίζει τα όρια της μικροπρέπειας.

«Δεν με νοιάζουν το επίπεδο του συμβολισμού αλλά τι λένε οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και ποιον εξυπηρετούν.  Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας έχει αποδείξει ότι δεν μπαίνει σε αλισβερίσι με τον οποιονδήποτε υποτιμώντας τα συμφέροντα του δήμου και της πόλης» συμπλήρωσε θυμίζοντας αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης που ήταν υπέρ των συμφερόντων της Εκκλησίας που πέρασαν από την διοίκηση Μπουτάρη αλλά καταψηφίστηκαν από τον Κ. Ζέρβα.

Τέλος σχολιάζοντας και τον χαιρετισμό του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, ο κ. Τελίδης επεσήμανε πως έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους νέους συναδέλφους από τον χώρο της ΝΔ και τον Νίκο Ταχιάο, ότι η κυβέρνηση επιλέγει να λειτουργήσουν οι δήμοι και να στηρίξει συνειδητά τους δημάρχους που είτε προέρχονται από τη ΝΔ ή όχι, πρέπει να διοικήσουν.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202421:45

  Στη σημαντική υπέρβαση του δημοσιονομικού πλεονάσματος και τη μεγάλη μείωση του δημόσιου χρέους αποτυπώνεται η θετική πορεία της οικονομίας.   Είναι χαρακτηριστικό ότι το Δεκέμβριο θα υπάρξει νέα πρόωρη αποπληρωμή χρέους 7,9 δισ., η μεγαλύτερη μέχρι τώρα. Στην τήρηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202420:45

  Χωρίς τέλος μαίνεται η εσωκομματική μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει συνεδρίου και εκλογών, την ώρα που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατρακυλά πέμπτο, με το ΠΑΣΟΚ να εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για το OPEN.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202414:00

  Βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονικης έκανε μετά την δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο ο πρόεδρος  του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Συνομίλησε με κόσμο και κάθισε με συνεργάτες του σε κεντρικό καφέ της πόλης. Στη βόλτα στην Αγίας Σοφίας συνομίλησε με κόσμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202413:57

  Στη δοξολογία της Ιεράς Μητροπόλεως του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, παρευρέθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης.  Αν και στην εκκλησία φορούσε σακάκι μετά το πέρας της θείας λειτουργίας έμεινε με το πουκάμισο και με αυτό έκανε δηλώσεις στις κάμερες. «Ας ευχηθούμε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202420:31

  Κυριαρχία Μητσοτάκη και «Νέας Δημοκρατίας» δείχνει η δημοσκόπηση της MRB που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. Ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στη δεύτερη θέση με σχεδόν διπλάσια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τέταρτη η «Ελληνική Λύση»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202419:40

Την Κατερίνη επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα, Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τους κατοίκους, τους οποίους ευχαρίστησε θερμά. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις κυρίως με νέους ανθρώπους, μαθητές και άλλους,

thess

Επικαιρότητα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

26.10.202421:51

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

26.10.202421:40

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202420:45

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή