Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ / Η Λένα Μαντά μιλάει στην ThessNews για το «Ταξίδι στη Βενετία»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

27/07/201916:15

Η Λένα Μαντά μιλάει στην ThessNews για το «Ταξίδι στη Βενετία»

Η Λένα Μαντά μιλάει στην ThessNews για το «Ταξίδι στη Βενετία»

Γράφει thessnews

συνέντευξη στην ΜΑΡΙΑ ΨΩΜΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ || mpsomapetridou@thessnews.gr

Η κ. Λένα Μαντά δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι η αγαπημένη συγγραφέας εκατοντάδων χιλιάδων αναγνωστριών στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, που κάθε χρόνο περιμένουν με αγωνία το καινούργιο της βιβλίο. Στο ενεργητικό της μετράει ήδη 17 βιβλία από το 2001 (τα 16 εκ των οποίων από τις εκδόσεις Ψυχογιός)!

Το μυθιστόρημά της, «Βαλς με δώδεκα Θεούς» έγινε τηλεοπτική σειρά στον ΑΝΤ1, ενώ το 2009 και το 2011 βραβεύτηκε από το περιοδικό Life & Style, ως η «Συγγραφέας της Χρονιάς» και το 2016 της απονεμήθηκε το βραβείο Κοινού των βιβλιοπωλείων  Public, στην κατηγορία «Ηρωίδα-Έμπνευση» για το μυθιστόρημά της «Μια συγγνώμη για το τέλος». Βιβλία της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, στα ιταλικά, στα ισπανικά, στα τουρκικά, στα κινέζικα, στα αλβανικά, στα σερβικά και στα βουλγάρικα, έχοντας πουλήσει συνολικά στην Ελλάδα περισσότερα από 2 εκατομμύρια αντίτυπα.

Η πολυγραφότατη, πληθωρική, χαμογελαστή και προσηνής συγγραφέας κουβαλάει το άρωμα της ανατολής στα γονίδιά της. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη αλλά ήρθε στην Ελλάδα σε μικρή ηλικία. Σπούδασε νηπιαγωγός χωρίς ποτέ να θελήσει να εξασκήσει το συγκεκριμένο επάγγελμα. Επί τρία χρόνια είχε δικό της θίασο κουκλοθέατρου κι ανέβαζε έργα δικής της συγγραφής. Μάλιστα, για τις ανάγκες του θιάσου διασκεύασε πολλά λαϊκά παραμύθια. Για δυο χρόνια διετέλεσε διευθύντρια προγράμματος σε ραδιοφωνικό σταθμό των βορείων προαστίων και παράλληλα είχε δική της ενημερωτική εκπομπή με μεγάλη ακροαματικότητα. Σήμερα μένει μόνιμα στο Καπανδρίτι, είναι παντρεμένη κι έχει δυο παιδιά.

Το «Ταξίδι στη Βενετία» είναι ένα μυθιστόρημα γεμάτο ανατροπές και εκπλήξεις! Κυρίως γεμάτο μαγεία. Είναι όμως Ταξίδι στη Βενετία ή μήπως ταξίδι με τη Βενετία;

Η Μάνια, η Ιφιγένεια και η Πηνελόπη εκεί κατέφευγαν πάντως, κάθε φορά που στη ζωή τους ερχόταν μια απρόσμενη αλλαγή ή μια δυσάρεστη ματαίωση. Στο σαλόνι μιας άλλης εποχής, καθισμένες σε χρυσοποίκιλτες πολυθρόνες, έπιναν τσάι από πορσελάνινα φλυτζάνια και, μαζί με την αγαπημένη τους Βενετία, ταξίδευαν νοερά στην Πόλη των Δόγηδων. Όλα τότε φαίνονταν πιο εύκολα. Οι καρδιές άνοιγαν, τα χείλη μιλούσαν και τα μάτια δάκρυζαν. Στα βαθιά κανάλια της ψυχής της, η Βενετία πετούσε όσα πονούσαν κι έφερνε δροσερό αεράκι στις ζωές τους…

Όταν λοιπόν η κ. Μαντά εκδίδει ένα καινούργιο μυθιστόρημα, αυτό αποτελεί γεγονός για το ευρύ αναγνωστικό κοινό. Πιστή στο ετήσιο ραντεβού με τις αναγνώστριές της, η αγαπημένη συγγραφέας μόλις πριν από ένα μήνα εξέδωσε αυτό το τελευταίο της βιβλίο, «Ταξίδι στη Βενετία» και παραχώρησε στην ThessNews μια συνέντευξη για το νέο της δημιούργημα αλλά και για πολύ περισσότερα πράγματα σχετικά με τη ζωή και τις προτιμήσεις της, όπως θα διαβάσετε παρακάτω.

Κυρία Μαντά, τι μας περιμένει στο Ταξίδι στη Βενετία;

Μα τι άλλο; Ένα ταξίδι στη Βενετία, μαζί με τη… Βενετία και τα τρία κορίτσια που μπαίνουν στη ζωή της. Ένα ταξίδι στις ανθρώπινες σχέσεις, στις φιλίες και στην ίδια τη ζωή με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

Πηνελόπη, Ιφιγένεια και Μάνια οι ηρωίδες σας. Τι χαρακτήρες είναι; Τι ψάχνουν; Τι προσδοκούν;

Τις γνωρίζουμε παιδιά, τις παρακολουθούμε να γίνονται έφηβες και μετά νεαρές γυναίκες. Η πρώτη σαν πιστή Πηνελόπη ζει σύμφωνα με όσα τις έμαθαν. Η δεύτερη θυσιάζεται όχι στην Αυλίδα, αλλά στον βωμό της οικογένειας και η τρίτη, η Μάνια μου, ζει ακροβατώντας πάντα. Το ζητούμενο για όλες, ένα ταξίδι στη Βενετία που θα τις κάνει σοφότερες και θα τις δώσει δεύτερες ευκαιρίες….

Κι η Βενετία; Πόλη σύμβολο; Γυναίκα;

Το ένα δεν αποκλείει το άλλο… Μιλάμε για ένα ταξίδι στη Βενετία με τη Βενετία όμως!

Στον πρόλογο του βιβλίου αναφέρετε ότι σας δυσκόλεψε η συγγραφή αυτού του βιβλίου, γιατί;

Γιατί κατακλύστηκα από ιδέες και συναισθήματα και φοβήθηκα τη διαχείριση όλου αυτού του όγκου πληροφοριών. Δεν ήθελα να χαθεί τίποτε από όσα ένιωσα και χάρηκα όταν επιτέλους ολοκληρώθηκε, όπως ακριβώς το ήθελα!

Βγάζετε ένα μυθιστόρημα τον χρόνο. Πώς το καταφέρνετε;

Δεν νομίζω ότι υπάρχει εξήγηση. Όσο έρχονται ιδέες γράφω!

Από πού εμπνέεστε τις ιστορίες σας;

Απ’ οτιδήποτε αλληλοεπιδρά μαζί μου! Κάτι που άκουσα τυχαία, κάτι που ένιωσα, ένας άνθρωπος που γνώρισα και κάτι στην προσωπικότητα του έδωσε το έναυσμα για να στήσω πάνω του ολόκληρο βιβλίο. Όλα γύρω μου είναι ένα νέο εν δυνάμει μυθιστόρημα!

Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο λόγος της μεγάλης επιτυχίας σας;

Όταν σου συμβαίνει κάτι άσχημο, αναζητάς το γιατί και το πώς. Όταν όμως ζεις κάτι όμορφο, δεν ρωτάς το γιατί. Νιώθεις ευλογημένος και χαμογελάς! Αυτό κάνω κι εγώ!

Τι θα λέγατε σε όσες ονειρεύονται να γίνουν συγγραφείς σαν κι εσάς;

Τα όνειρα είναι η κινητήριος δύναμη για όλους μας. Όμως δεν φτάνουν. Χρειάζονται εφόδια που επί του προκειμένου θα έλεγα ότι είναι το χάρισμα, το ταλέντο της συγγραφής…. Επιπλέον θα έλεγα σε όλες όσες ονειρεύονται να γίνουν συγγραφείς σαν εμένα, να δοκιμάσουν πρώτα να γίνουν συγγραφείς… Αν θα γίνουν Μαντά, Δημουλίδου, Ζαΐρη κ.λπ. αυτό είναι δεύτερο….

Όταν έχετε χρόνο τι διαβάζετε;

Έλληνες συγγραφείς κυρίως και προσπαθώ να γνωρίζω νέες πένες. Μου αρέσουν τα ιστορικά μυθιστορήματα αλλά και τα αστυνομικά.

Πώς βλέπει σήμερα η γυναίκα Λένα Μαντά τη ζωή; Τι επιθυμεί; Τι την ανησυχεί; Σε τι ελπίζει;

Η Λένα είναι μια γυναίκα σαν όλες, όσες έχουν οικογένεια και παιδιά και ζουν στην Ελλάδα του σήμερα. Ανησυχώ για τα παιδιά μου και την επαγγελματική τους επιτυχία, ελπίζω και παρακαλώ για την υγεία όλων μας και τίποτα άλλο!

Από το φύλλο της THESSNEWS #163 (22/06/2019-23/06/2019)

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202421:45

  Στη σημαντική υπέρβαση του δημοσιονομικού πλεονάσματος και τη μεγάλη μείωση του δημόσιου χρέους αποτυπώνεται η θετική πορεία της οικονομίας.   Είναι χαρακτηριστικό ότι το Δεκέμβριο θα υπάρξει νέα πρόωρη αποπληρωμή χρέους 7,9 δισ., η μεγαλύτερη μέχρι τώρα. Στην τήρηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202420:45

  Χωρίς τέλος μαίνεται η εσωκομματική μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει συνεδρίου και εκλογών, την ώρα που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατρακυλά πέμπτο, με το ΠΑΣΟΚ να εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για το OPEN.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202414:00

  Βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονικης έκανε μετά την δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο ο πρόεδρος  του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Συνομίλησε με κόσμο και κάθισε με συνεργάτες του σε κεντρικό καφέ της πόλης. Στη βόλτα στην Αγίας Σοφίας συνομίλησε με κόσμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202413:57

  Στη δοξολογία της Ιεράς Μητροπόλεως του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, παρευρέθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης.  Αν και στην εκκλησία φορούσε σακάκι μετά το πέρας της θείας λειτουργίας έμεινε με το πουκάμισο και με αυτό έκανε δηλώσεις στις κάμερες. «Ας ευχηθούμε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202420:31

  Κυριαρχία Μητσοτάκη και «Νέας Δημοκρατίας» δείχνει η δημοσκόπηση της MRB που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. Ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στη δεύτερη θέση με σχεδόν διπλάσια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τέταρτη η «Ελληνική Λύση»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202419:40

Την Κατερίνη επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα, Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τους κατοίκους, τους οποίους ευχαρίστησε θερμά. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις κυρίως με νέους ανθρώπους, μαθητές και άλλους,

thess

Επικαιρότητα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

26.10.202421:51

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

26.10.202421:40

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202420:45

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή