Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ / Γιατί η επιχείρησή σας χρειάζεται τα social media;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

20/02/201913:33

Γιατί η επιχείρησή σας χρειάζεται τα social media;

Γιατί η επιχείρησή σας χρειάζεται τα social media;

Γράφει thessnews

THESSNEWS

Ο Αποστόλης Αϊβαλής είναι Σύμβουλος Επιχειρηματικής Στρατηγικής σε επιχειρήσεις και startups και Syllabus Manager του Professional Diploma in Digital & Social Media της KnowCrunch, της βραβευμένης και σοβαρότερης εκπαίδευσης στελεχών στην αγορά. Σήμερα, μας μιλάει για την καθοριστική συμβολή των social media στις νέες επιχειρήσεις.

«Πρέπει να κυνηγάμε ή να δημιουργούμε την αλλαγή»

Μια φράση που ακολουθώ κατά γράμμα στη ζωή μου. Πιστεύω ακράδαντα ότι συμβαδίζοντας με την αλλαγή και τις νέες τεχνολογίες μπορείς να μεγαλουργήσεις στον επιχειρηματικό τομέα. Στην εποχή μας πολλοί νέοι έχουν χάσει τον δρόμο τους και αναζητούν μια επαγγελματική διέξοδο, που θα τους αναδείξει και θα τους καταξιώσει.

Προσωπικά, θεωρώ ότι το μέλλον είναι στην επιχειρηματικότητα. Συνιστώ σε όλους να δοκιμάσουν έστω και μία φορά να «στήσουν» μια μικρή επιχείρηση. Αν αγαπούν αυτό, που κάνουν, έχουν πολλές πιθανότητες να πετύχουν. Σίγουρα, δεν πρέπει να τα παρατούν στην πρώτη αποτυχία αλλά η Ελλάδα και κυρίως το ελληνικό σχολείο δεν αποδέχεται την αποτυχία. Δεν μαθαίνουμε στα νέα παιδιά ότι υπάρχει πιθανότητα να αποτύχουν και αυτό είναι μεγάλο λάθος.

Τα βήματα είναι απλά. Σκεφτείτε πρώτα τι θέλετε να πουλήσετε και στη συνέχεια κάντε μια έρευνα αγοράς. Πρέπει να σκεφτείτε ποιος είναι ο πελάτης σας και πού κατοικεί. Με τη δύναμη του internet μπορείτε να απευθυνθείτε σε οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη. Αρκεί ένα site ή e-shop και ένα Facebook Page!

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ-ΑΙΒΑΛΗΣ-LANDSCATE-2

Ξεκινώντας μια επιχείρηση στηνΕλλάδα

Σίγουρα με το νομικό πλαίσιο και τη βαρύτατη φορολογία που ισχύει στην Ελλάδα, τα πράγματα δεν είναι εύκολα! Παρόλ’ αυτά, κάποιοι έχουν μια πολύ καλή ιδέα, ένα δυνατό προϊόν και σιγά σιγά καταφέρνουν να κερδίσουν το μερίδιο τους στην αγορά. Για να εκτοξευθούν οι πωλήσεις τους, χρειάζονται διαφήμισή και η πιο φτηνή και συνάμα αποδοτική διαφήμιση σήμερα, μαντέψτε πού είναι; Στο Google search και στα social media.

H παραδοσιακή διαφήμιση σε τηλεόραση και έντυπα αργοσβήνει. Σκεφτείτε ότι όλοι μας κρατάμε ένα κινητό στο χέρι και ψάχνουμε… Θα σας δώσω ένα παράδειγμα, για να αντιληφθείτε την παντοδυναμία του internet και των social media:

Μία είδηση μπορεί να φτάσει σε 100.000 ανθρώπους

  • σε 1 ημέρα μέσω του διαδικτύου
  • σε μισή ώρα μέσω του Facebook
  • σε μόλις 4 λεπτά μέσω του Τwitter (!)

Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά, αρκεί να ξέρετε να χειρίζεστε άψογα τις πλατφόρμες. Δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε τα social media αλλά να τα χρησιμοποιούμε προς όφελός μας. Μια διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να γίνει εύκολα, γρήγορα και αρκετά φτηνά! Δείτε πώς:

“Social donuts”

Πρόσφατα, ένας μαθητής μου άνοιξε μια καντίνα και πουλούσε ντόνατς. Ενώ δούλευε, έβρισκε λίγο χρόνο να τραβάει κάποιες «λαχταριστές» φωτογραφίες και video με το κινητό του. Οι φωτογραφίες αυτές ανέβαιναν στο Facebook Page του και σιγά σιγά αποκτούσε περισσότερα likes και κοινό. Όλοι ήθελαν να δοκιμάσουν τα υπέροχα σοκολατένια ντόνατς, που έβλεπαν στις φωτογραφίες. Μέχρι το σημείο αυτό, υπενθυμίζω ότι δεν είχε ξοδέψει ούτε μισό ευρώ για τη διαφήμιση της καντίνας του!

Στη συνέχεια, η κίνηση και οι δουλειές του ακολούθησαν ανοδική τάση. Έτσι, ξεκίνησε να επενδύει μικρά ποσά – περίπου 5 ευρώ / ημέρα- για να προωθήσει το προϊόν του και μέσω διαφημίσεων στο Facebook. Οι ουρές, που σχηματίζονταν έξω από την καντίνα του, τον έκαναν να τρίβει τα μάτια του και πλέον αναζητά νέα μαγαζιά, για να ξεκινήσει τη δική του αλυσίδα καταστημάτων.

Αυτό ήταν ένα σύντομο success story, που μπορεί πολύ ευκολά να συμβεί αν ακολουθήσετε σωστά τα παρακάτω βήματα:

  1. Βρείτε μια καλή ιδέα.
  2. Εμπιστευτείτε έναν φίλο που θα σας στηρίξει.
  3. Ξεκινήστε την επιχείρησή σας.
  4. Χρησιμοποιήστε τα social media.

Αν θέλετε να μάθετε τα πάντα για τα social media, ενημερωθείτε σήμερα για το Professional Diploma in Digital & Social Media της KnowCrunch, τη βραβευμένη και πληρέστερη εκπαίδευση στελεχών στην αγορά.

Θα αλλάξτε την επιχείρησή σας και τη ζωή σας άμεσα!

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202420:31

  Κυριαρχία Μητσοτάκη και «Νέας Δημοκρατίας» δείχνει η δημοσκόπηση της MRB που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. Ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στη δεύτερη θέση με σχεδόν διπλάσια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τέταρτη η «Ελληνική Λύση»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202419:40

Την Κατερίνη επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα, Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τους κατοίκους, τους οποίους ευχαρίστησε θερμά. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις κυρίως με νέους ανθρώπους, μαθητές και άλλους,

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202417:28

  Αύριο Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024 στις 11 π.μ. ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα παραστεί στη δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου για τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης και της επετείου απελευθέρωσής της. Τη Δευτέρα 28

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202415:20

  Πρόκειται για τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας των οποίων η αναβάθμιση υπογράφηκε τον Μάρτιο του 2015, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ωστόσο ο εκσυγχρονισμός τους δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι και σήμερα. H εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε έπειτα από τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202410:51

  “Εγώ θα είμαι μέλος της αποστολής της διακοινοβουλευτικής επιτροπής διασύνδεσης Αλβανίας – Ε.Ε. Θα εκπροσωπώ το μεγαλύτερο νομικό θεσμό της Ευρώπης, ο κ. Ράμα εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους του και το κράτος του. Ελπίζω ότι επιβάλει η αστική ευγένεια, ο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202420:54

  Απαλλαγμένος από την ταλαιπωρία της φυλάκισης των 16 μηνών, ο εκλεγμένος Ευρωβουλευτής Φρέντης Μπελέρης επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη και η πρώτη του συνάντηση είναι με τον υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας Θράκης Κώστα Γκιουλέκα. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202420:31

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή