Αρχική / AUTO MOTOSPORTS / Τελειώστε το 2021 με χαμόγελα και… μπείτε με φόρα στο 2022

AUTO MOTOSPORTS

21/12/202119:09

Τελειώστε το 2021 με χαμόγελα και… μπείτε με φόρα στο 2022

Η πρόκριση επί του ΟΦΗ αποτελεί «μονόδρομο», για να μείνει ζωντανός ο Άρης σε αμφότερους τους στόχους του.

Τελειώστε το 2021 με χαμόγελα και… μπείτε με φόρα στο 2022

Γράφει ThessNews-DESK

Σε πολλά πράγματα στη ζωή – αν όχι σε όλα – η ψυχολογία διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο. Μπορεί να έχεις κοπιάσει για μήνες προκειμένου να φέρεις εις πέρας ένα στόχο, να μετράς επιτυχημένα «βηματάκια» και ένα «στραβοπάτημα» να χύσει όλη την καρδάρα με το γάλα.

 

Θα μου πείτε, τώρα γιατί τα λέω αυτά; Ναι, τον Άρη έχω στο μυαλό μου και ειδικότερα τη μεθαυριανή ρεβάνς στο «Γεντί Κουλέ». Αν συμφωνήσουμε όλοι ότι ο διττός στόχος των κιτρίνων τη φετινή σεζόν είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα (με την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου να αποτελεί τη μίνιμουμ επιδίωξη) και η κατάκτηση του Κυπέλλου, το παιχνίδι με τον ΟΦΗ – που συμπτωματικά ρίχνει αυλαία για το 2021 – αποτελεί «κόμβο» στη φετινή διαδρομή.

Το 3-1 του πρώτου αγώνα είναι μία πολύ σημαντική «προίκα», όμως ο κίνδυνος επανάπαυσης είναι πολύ μεγαλύτερος. Κόντρα σε μία ομάδα, η οποία αφενός μεν είναι καλή και συμπαγής, αφετέρου δε «πλασάρεται» από τα… εξυγιαντικά ΜΜΕ ως αντίπαλος του Άρη (ακόμα προσπαθώ να καταλάβω από πού προκύπτει κάτι τέτοιο, αλλά αδυνατώ).

Ο Άρης, λοιπόν, πρέπει να μπει μεθαύριο το μεσημέρι με το «μαχαίρι στα δόντια» και να δώσει συνέχεια σε μία – συντριπτικά υπέρ του – παράδοση κόντρα στους Κρητικούς. Θυμίζω, απλά, ότι στα τελευταία 11 ματς μεταξύ των δύο ομάδων (ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης) το ρεκόρ για τους κίτρινους είναι 7-3-1.

Καλός… χρυσός ο ΟΦΗ, όμως αν θέλεις να φτάσεις μέχρι τον τελικό, αντιπάλους τέτοιου βεληνεκούς πρέπει να τους «καθαρίζεις», δείχνοντας από την αρχή ποιος είναι το αφεντικό.

 

Τα χθεσινά μηνύματα είναι ευχάριστα

 

Είναι, αλήθεια, πάντως ότι τα μηνύματα που στάλθηκαν στο χθεσινό παιχνίδι με τον Ιωνικό είναι αισιόδοξα.

Παρά τις αρκετές απουσίες (Ματέο, Σούντγκρεν, Τζέγκο και με Μπερτόγλιο να μπορεί μετά βίας να «βγάλει» ένα τέταρτο), ο Άρης παρήγαγε καλό ποδόσφαιρο, έφτιαξε πολλές ευκαιρίες και… «φώναξε» για μία ακόμα φορά ότι θα είναι ένα επίπεδο πάνω με ένα «κανονικό» σέντερ φορ στην κορυφή (σ.σ. ελπίζουμε ο Θόδωρος Καρυπίδης να έχει καταλάβει ότι η short list για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου πρέπει να… ξεκινάει από τον φορ, με κεφαλαία γράμματα).

Θα σταθώ για μία ακόμα φορά στον Ιτούρμπε, ο οποίος «έβγαλε» ένα γεμάτο 65λεπτο, έχοντας νεύρο, εμπνεύσεις και προσφέροντας ουσιαστικά πράγματα σε μεγάλα κομμάτια του παιχνιδιού. Αυτόν τον Ιτούρμπε τον έχει μεγάλη ανάγκη η ομάδα.

 

Όλα καλά με Σούντγκρεν;

 

Όσον αφορά την υπόθεση Σούντγκρεν, θεωρώ ότι οι επόμενες εβδομάδες θα καθορίσουν το μέλλον του Σουηδού στην ομάδα. Για λόγους… ενότητας, δεν υπεισέρχομαι παραπάνω, ρίχνοντας ευθύνες στη μία ή την άλλη πλευρά.

Αν ο Σουηδός έχει πράγματι διάθεση να συνεχίσει στον Άρη (που, κακά τα ψέματα, τον αναγέννησε αγωνιστικά, στέλνοντάς τον εκ νέου στην Εθνική Σουηδίας), είναι θέμα λίγων εβδομάδων για να φανεί. Από αυτόν εξαρτάται ουσιαστικά, καθώς θεωρώ δεδομένη την επιθυμία της διοίκησης να τον κρατήσει και μετά το καλοκαίρι στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Εκτός αν… τα δεδομένα εκατέρωθεν αλλάξουν δραματικά στις αρχές του ’22. Εδώ είμαστε για να καταγράφουμε την κάθε εξέλιξη.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202416:39

Η οδήγηση μπορεί να είναι μια αγχωτική εμπειρία, επηρεαζόμενη από παράγοντες που συχνά ξεπερνούν τον έλεγχο μας — από την κακή υποδομή δρόμων μέχρι τη διαθεσιμότητα σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πράγματι, οι παγκόσμιες αναζητήσεις για «άγχος κατά την οδήγηση» αυξήθηκαν

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202416:01

Η αυτοκινητοπομπή «Eurasian Tour with AITO», αποτελούμενη από τα μοντέλα AITO 9, AITO 7 και AITO 5, ξεκίνησε από το εργοστάσιο της εταιρείας στο Chongqing και διένυσε 15.000 χιλιόμετρα σε 38 ημέρες, διασχίζοντας 12 χώρες της Ασίας και της Ευρώπης,

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202409:40

  Με μια εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης δόθηκε επίσημα η εκκίνηση στα FIA Motorsport Games, μια διοργάνωση που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA). Το απόγευμα της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου, η Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202409:29

  Ο 12ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι FIA 2024 (WRC) έφερε τη Hyundai Motorsport αντιμέτωπη με 18 ειδικές διαδρομές σε Τσεχία, Αυστρία και Γερμανία. Οι Andreas Mikkelsen και Torstein Eriksen συμμετείχαν στον πρώτο τους αγώνα μετά το Rally Πολωνίας

AUTO MOTOSPORTS

23.10.202415:48

Η Jeep® και η The North Face δούλεψαν από κοινού για δύο χρόνια και το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ονομάζεται Jeep Avenger 4xe The North Face Edition. Πρόκειται για μια μοναδική έκδοση του μοντέλου, η οποία ενσαρκώνει τις αξίες που

AUTO MOTOSPORTS

23.10.202409:26

  Η Audi ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο στην επιτυχημένη της ιστορία στη μεσαία κατηγορία με τη νέα οικογένεια A5. Η δυναμική σχεδιαστική γραμμή της τελευταίας γενιάς, που τώρα ονομάζεται Audi A5, κυκλοφορεί 30 χρόνια μετά το πρώτο Audi A4 και

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή