Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ / Δ. Δεληγιάννης στην ThessNews: «Να πάμε μπροστά τον τόπο μας»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

21/11/201806:30

Δ. Δεληγιάννης στην ThessNews: «Να πάμε μπροστά τον τόπο μας»

Δ. Δεληγιάννης στην ThessNews: «Να πάμε μπροστά τον τόπο μας»

Γράφει ThessNews-DESK

συνέντευξη στον ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΡΜΑΤΣΗ || sirmatsis@gmail.com

«Θα καταθέσουμε στους συνδημότες μας όλο το σχέδιο δράσης μας και το όραμά μας, για τον εκσυγχρονισμό και τη λειτουργία του Δήμου. Ο πολίτης πρέπει να ξέρει! Να γνωρίζει για να αποφασίζει! Πρέπει να πάρει το μέλλον στα χέρια του!» τονίζει σε συνέντευξή του στην ThessNews ο υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεληγιάννης.

Παράλληλα, αναφέρει τις βασικές αρχές της υποψηφιότητάς του, ασκεί κριτική στη διοίκηση Δεμουρτζίδη για την αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων, ενώ δείχνει ανοιχτός για συνεργασίες στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Γιατί υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά; Τι σας οδήγησε σε αυτήν την απόφαση;

Προσωπικά δεν μπορώ να βλέπω τον Δήμο μου στάσιμο – αντιαναπτυξιακό! Χωρίς όραμα και προοπτική! Δεν μας αξίζει αυτό! Πρέπει να αλλάξουμε! Επιβάλλεται να το ανατρέψουμε, να πάμε μπροστά τον τόπο μας, να του βάλουμε βάσεις ανάπτυξης και να του δώσουμε όραμα και προοπτική. Το οφείλουμε στους συμπολίτες μας, στους νέους ανθρώπους, στα παιδιά μας και στο μέλλον τους. Η αγωνία και η αγάπη μου για τον τόπο μας, έρχεται από πολύ παλιά. Από τα νεανικά μου χρόνια ασχολούμαι με τα κοινά. Είμαι δημοτικός σύμβουλος για τρίτη συνεχή θητεία, διετέλεσα αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Σχολικής στέγης και πρόεδρος σε νομικά πρόσωπα του Δήμου Παύλου Μελά. Η υποψηφιότητά μου ως Δήμαρχος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές είναι μια συνέχεια της μέχρι τώρα πορείας μου. Ανήκα και ανήκω σε μια παράταξη όπου ο πρώην Δήμαρχος Δήμου Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος, ανακοίνωσε την αποχώρησή του και έτσι μετά από εσωπαραταξιακές διαδικασίες αναδείχτηκα αρχηγός της παράταξης. Έχω εντολή αλλά και υποχρέωση να παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για το καλό του τόπου. Για το σκοπό αυτό έχει  δημιουργηθεί μια πολύ ικανή ομάδα δράσης και σχεδιασμού. Θα καταθέσουμε στους συνδημότες μας όλο το σχέδιο δράσης μας και το όραμά μας, για τον εκσυγχρονισμό και τη λειτουργία του Δήμου. Ο πολίτης πρέπει να ξέρει! Να γνωρίζει για να αποφασίζει! Πρέπει να πάρει το μέλλον στα χέρια του!

Ποιες είναι οι βασικές αρχές της υποψηφιότητάς σας;

Οι βασικές αρχές της υποψηφιότητάς μας εδράζονται σε 5 πυλώνες:

  • Αποφασίζω, για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση – ηλεκτρονική δημοκρατία. Η συμμετοχή του πολίτη πρέπει να είναι ενεργή, ορατή και διαρκής. Σε ό,τι συμβαίνει στον Δήμο, σε κάθε μεγάλη απόφαση, πρέπει να έχει λόγο – άποψη και να έχει τη δυνατότητα να καθορίζει αυτός το μέλλον του – το μέλλον μας.
  • Σχεδιάζω, για την οικονομική ανάπτυξη. Το μέλλον μας βασίζεται σε αυτό, είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες δημιουργίας και μεταστροφής του κλίματος που υπάρχει σήμερα. Από τη μικροδιαχείριση, την κακοδιαχείριση και τα συμφέροντα να περάσουμε στο όραμα του σύγχρονου και ελκυστικού Δήμου τόσο για τους πολίτες του, όσο και ευρύτερα για τους πολίτες όλων των Δυτικών συνοικιών.
  • Ανθίζω, για τις πράσινες δράσεις και τα καθημερινά προβλήματα. Θα αναπτύξουμε καινοτόμες, πρωτοποριακές δράσεις με σεβασμό στο περιβάλλον, με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής, της καθημερινότητας των πολιτών και ιδιαίτερα των παιδιών και της τρίτης ηλικίας.
  • Φροντίζω, για την άμεση βοήθεια των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη. Μέριμνα με πολλαπλές δράσεις και υποδομές για την τρίτη ηλικία, για την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
  • Αγκαλιάζω, για την παιδεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Είναι για μας οι σπουδαιότεροι άξονες ανάπτυξης. Εδώ θα ρίξουμε το μεγαλύτερο βάρος της προσπάθειάς μας, γιατί αυτά θα καθορίσουν το μέλλον μας και θα μας ενώσουν δημιουργικά με το παρελθόν, την κληρονομιά, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό μας, με τη δημιουργία χώρων αναψυχής, άθλησης, πολιτισμού και παιδείας.

Πώς κρίνετε τη διοίκηση Δεμουρτζίδη;

Είναι μια διοίκηση χωρίς όραμα και σχέδιο, χωρίς στόχους, παλαιάς κοπής και νοοτροπίας. Είναι διεκπεραιωτής των διοικητικών διαδικασιών του Δήμου. Γίνονται κάποιες προσπάθειες αλλά και αυτές αποσπασματικές, χωρίς συγκροτημένο σχέδιο στον τομέα της ανακύκλωσης και μόνο σ’ αυτόν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απουσία του Δήμου Παύλου Μελά στις εξαγγελίες του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Τζιτζικώστα, για το πρόβλημα της σχολικής στέγης, αλλά και η διεκδίκηση μεγάλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Είμαστε ίσως ο μοναδικός Δήμος που με ευθύνη της διοίκησης «χάθηκαν» τα οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, αξίας 1.200.000 ευρώ.

Θέμα πρώην στρατόπεδα. Κινδυνεύει το Καρατάσιου; Το Παύλου Μελά προχωράει;

Ο Δήμος Παύλου Μελά έχει την τύχη να έχει στα όριά του τα δύο πρώην στρατόπεδα Παύλου Μελά και Καρατάσιου και την περιαστική ζώνη Ευκαρπίας – Πολίχνης 6.500 στρεμμάτων. Ένας πλούτος για τον Δήμο μας, ο οποίος και αυτός είναι αναξιοποίητος. Όσον αφορά στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, μετά από διεκδικήσεις ετών, ήρθε η σύμβαση παραχώρησης τον Σεπτέμβριο του 2014. Από εκεί και πέρα, με μια πολιτική τακτική υποχώρησης, η διοίκηση του Δήμου αποφάσισε να παραχωρήσει κατά κυριότητα 83 διαμερίσματα του Δήμου στο ΤΕΘΑ, αναλαμβάνοντας και παίρνοντας κατά χρήση το πρώην στρατόπεδο. Από  τον Σεπτέμβριο του 2014 έως και σήμερα δεν έχουμε δει τίποτα πρακτικό εντός στρατοπέδου να γίνεται, και φοβάμαι πως ό,τι βγαίνει στο διαδίκτυο είναι προεκλογικές και μόνο εξαγγελίες. Για το δε πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, είναι αξιοπερίεργο πως στο παρελθόν έγιναν συζητήσεις του υπουργείου, με την εκκλησία και την περιφέρεια, απουσία του Δήμου. Κάθε προσπάθεια της διοίκησης να κάνει διαβούλευση για την αξιοποίησή του είναι, επίσης, για προεκλογικούς λόγους, γιατί η λέξη «διαβούλευση» απαιτεί κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης από τη διοίκηση και επ’ αυτής τοποθέτηση των φορέων της πόλης μας. Φαίνεται, λοιπόν, ότι και εδώ η διοίκηση του Δήμου λειτουργεί δημαγωγικά και παραπλανητικά, και δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα να την πιστέψουμε εάν παρουσίαζε ένα σχέδιο για την αξιοποίηση της περιαστικής ζώνης, που είναι γη που ανήκει στον Δήμο Παύλου Μελά.

Λόγω «Κλεισθένη», οι συνεργασίες στους δήμους μεταξύ των παρατάξεων θα είναι επιβεβλημένες. Θα μπορέσετε να συνεργαστείτε αν χρειαστεί με τη σημερινή διοίκηση του δήμου;

Εμείς ως αυριανή διοίκηση του Δήμου θα συνεργαστούμε με οποιαδήποτε παράταξη δημοκρατικών πεποιθήσεων στο δημοτικό συμβούλιο κάτω από ένα πλαίσιο αρχών και αξιών που θα προάγουν τον Δήμο Παύλου Μελά σε έναν σύγχρονο Δήμο με όραμα αναπτυξιακό, με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Από το φύλλο της THESSNEWS #132 (17/11/2018-18/11/2018)

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202415:20

Πρόκειται για τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας των οποίων η αναβάθμιση υπογράφηκε τον Μάρτιο του 2015, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ωστόσο ο εκσυγχρονισμός τους δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι και σήμερα. H εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε έπειτα από τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε το

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202410:51

  “Εγώ θα είμαι μέλος της αποστολής της διακοινοβουλευτικής επιτροπής διασύνδεσης Αλβανίας – Ε.Ε. Θα εκπροσωπώ το μεγαλύτερο νομικό θεσμό της Ευρώπης, ο κ. Ράμα εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους του και το κράτος του. Ελπίζω ότι επιβάλει η αστική ευγένεια, ο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202420:54

  Απαλλαγμένος από την ταλαιπωρία της φυλάκισης των 16 μηνών, ο εκλεγμένος Ευρωβουλευτής Φρέντης Μπελέρης επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη και η πρώτη του συνάντηση είναι με τον υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας Θράκης Κώστα Γκιουλέκα. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202419:22

Η προμήθεια των σκαφών, συνολικής αξίας άνω των 12.000.000€, περιλαμβάνει μεγάλα σκάφη ικανά να επιχειρούν υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες έως και 9 Μποφόρ, καθώς και μικρότερα σκάφη για επιχειρήσεις διάσωσης σε θαλάσσιες περιοχές και πλημμύρες.   «Για μία ακόμη φορά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202418:49

Ισχυρίζονται εκ νέου ότι οι έρευνες του ελληνικού σκάφους O/AEGAEO που πήραν παράταση μέχρι τις 30 Οκτωβρίου για την περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου, αφορούν σε περιοχές που ανήκουν σε «τουρκική υφαλοκρηπίδα». Προχθές, ο σταθμός της Σμύρνης είχε εκδώσει ταυτόσημη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202416:39

«H απόφαση της Δικαιοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντική. Διότι ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για την πλήρη κι επίσημη αποκάλυψη της σκευωρίας Νovartis» τόνισε σε δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς προσθέτοντας ότι: «θα φανερωθούν τα αίτια και οι πρωταγωνιστές αυτής της

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202415:20

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή