Αρχική / AUTO MOTOSPORTS / Το πιο σημαντικό… είναι την ερχόμενη Πέμπτη

AUTO MOTOSPORTS

17/12/202109:00

Το πιο σημαντικό… είναι την ερχόμενη Πέμπτη

Η χθεσινή ισοπαλία στο «Γεντί Κουλέ» ανέβασε ακόμα παραπάνω το βαθμό σημαντικότητας της ρεβάνς της 23ης Δεκεμβρίου για τους «16» του Κυπέλλου – Γράφει ο Βασίλης Μελίδης.

Το πιο σημαντικό… είναι την ερχόμενη Πέμπτη

Γράφει ThessNews-DESK

Η ήττα από τον Ολυμπιακό την περασμένη Κυριακή και η χθεσινή «γκέλα» στο «Γεντί Κουλέ», που συνοδεύτηκαν από μέτριες εμφανίσεις, άφησαν τον Άρη πίσω στη βαθμολογία της Superleague, με εκκρεμή – πάντα – την υπόθεση του -6.

 

Η ομάδα του Μάντζιου δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια σε ένα εξαιρετικό σερί τριών αγώνων (διπλό στην Τούμπα, νίκη 3-1 με ΟΦΗ στο πρώτο ματς για τους «16» του Κυπέλλου, νίκη με Αστέρα Τρίπολης) και επιβεβαίωσε στην πράξη ότι τη φετινή σεζόν θα… ζήσουμε με αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα.

Επειδή αρκετοί θα με κατηγορήσετε για… κυβίστηση, η γνώμη μου ότι ο Άρης διαθέτει το δεύτερο καλύτερο ρόστερ στην Ελλάδα δεν αλλάζει. Όμως, αφενός μεν το ρόστερ δεν αρκεί από μόνο του για να φέρει αποτελέσματα, αφετέρου δε υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες, όπως οι τραυματισμοί και οι απουσίες για άλλους λόγους.

Χωρίς η «μεγάλη εικόνα» της μέτριας εμφάνισης να φεύγει από το κάδρο, θεωρώ ότι οι χθεσινές απουσίες των Μπερτόγλιο και Σούντγκρεν, σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς των Εντιαγέ και Ματέο Γκαρσία κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, στέρησαν την ομάδα από ενέργεια στον δημιουργικό τομέα και συνέβαλαν στο τελικό αποτέλεσμα. Κοινώς, μία ισοπαλία για την οποία ο Άρης πρέπει να λέει και «ευχαριστώ».

 

Το Κύπελλο και… τα μάτια σας

 

Έτσι, λοιπόν, η ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης – και πάλι στο «Γεντί Κουλέ» – για τους «16» του Κυπέλλου αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Το μεσημέρι της 23ης Δεκέμβρη ο Άρης πρέπει να εμφανιστεί στο Ηράκλειο πολύ πιο σοβαρός, πολύ πιο συμπαγής και να δώσει στον ΟΦΗ να καταλάβει ότι η πρόκριση στα προημιτελικά έχει ήδη κριθεί από τη Θεσσαλονίκη. Άλλωστε, το 3-1 του πρώτου αγώνα αποτελεί ήδη ένα ισχυρό προβάδισμα.

Κι αν τα πράγματα δεν έρθουν όπως τα περιμένουν στην Αλκμήνης αναφορικά με την έκβαση της υπόθεσης του -6, θεωρώ ότι η καλή πορεία στο Κύπελλο θα (πρέπει να) μετατραπεί σε αυτοσκοπό.

Δε θα κουραστώ να το γράφω ότι η κατάκτηση ενός τίτλου θα αλλάξει πολλά «κόζια» στην πόλη. Κι αυτό το γνωρίζουν καλά και οι «φίλοι» και οι «εχθροί».

 

Αχτίδα ελπίδας από Ιτούρμπε

 

Όντας φύσει αισιόδοξο άτομο, οφείλω να καταγράψω μία παράμετρο της τελευταίας περιόδου, που δημιουργεί κάποια αμυδρά χαμόγελα.

Είχα σημειώσει σε προηγούμενο σχόλιο ότι το νέο μεγάλο «στοίχημα» του Μάντζιου ακούει στο όνομα Χουάν Ιτούρμπε. Η τεράστια ποδοσφαιρική αξία του Παραγουανού είναι δεδομένη, όμως πρέπει να αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με βάση τα παρόντα δεδομένα.

Ο Ιτούρμπε, λοιπόν, αρχίζει σταδιακά να ενσωματώνεται στο DNA της ομάδας και να διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο. Το εξαιρετικό γκολ που «κλείδωσε» τη σημαντική νίκη επί του ΟΦΗ στο πρώτο ματς για τους «16» του Κυπέλλου αποτέλεσε μία πρώτη απόδειξη. Το πέναλτι που κέρδισε χθες – και μετέτρεψε σε γκολ ο Γκάμα – επιτείνει την αισιοδοξία ότι ο 28χρονος θα αρχίσει σταδιακά να «βγάζει» αυτά που όλοι περιμένουμε από αυτόν. Προσθέστε και κάποιες εξαιρετικές εκτελέσεις φάουλ στην τελευταία τριάδα αγώνων και το «κουτί» της αισιοδοξίας γεμίζει σιγά-σιγά με «υλικό».

 

ΥΓ. Το ματς της Δευτέρας με τον Ιωνικό είναι «must win» για πολλούς λόγους, αγωνιστικούς και μη. Ελπίζω όσοι αγωνιστούν να το έχουν ήδη κατανοήσει.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202416:39

Η οδήγηση μπορεί να είναι μια αγχωτική εμπειρία, επηρεαζόμενη από παράγοντες που συχνά ξεπερνούν τον έλεγχο μας — από την κακή υποδομή δρόμων μέχρι τη διαθεσιμότητα σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πράγματι, οι παγκόσμιες αναζητήσεις για «άγχος κατά την οδήγηση» αυξήθηκαν

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202416:01

Η αυτοκινητοπομπή «Eurasian Tour with AITO», αποτελούμενη από τα μοντέλα AITO 9, AITO 7 και AITO 5, ξεκίνησε από το εργοστάσιο της εταιρείας στο Chongqing και διένυσε 15.000 χιλιόμετρα σε 38 ημέρες, διασχίζοντας 12 χώρες της Ασίας και της Ευρώπης,

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202409:40

  Με μια εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης δόθηκε επίσημα η εκκίνηση στα FIA Motorsport Games, μια διοργάνωση που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA). Το απόγευμα της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου, η Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202409:29

  Ο 12ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι FIA 2024 (WRC) έφερε τη Hyundai Motorsport αντιμέτωπη με 18 ειδικές διαδρομές σε Τσεχία, Αυστρία και Γερμανία. Οι Andreas Mikkelsen και Torstein Eriksen συμμετείχαν στον πρώτο τους αγώνα μετά το Rally Πολωνίας

AUTO MOTOSPORTS

23.10.202415:48

Η Jeep® και η The North Face δούλεψαν από κοινού για δύο χρόνια και το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ονομάζεται Jeep Avenger 4xe The North Face Edition. Πρόκειται για μια μοναδική έκδοση του μοντέλου, η οποία ενσαρκώνει τις αξίες που

AUTO MOTOSPORTS

23.10.202409:26

  Η Audi ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο στην επιτυχημένη της ιστορία στη μεσαία κατηγορία με τη νέα οικογένεια A5. Η δυναμική σχεδιαστική γραμμή της τελευταίας γενιάς, που τώρα ονομάζεται Audi A5, κυκλοφορεί 30 χρόνια μετά το πρώτο Audi A4 και

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.10.202416:48

ΕΛΛΑΔΑ

24.10.202416:47

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή