Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ / Μαρινέλλα στην ThessNews: «Έχω πολλά να κάνω ακόμη!»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

17/11/201822:59

Μαρινέλλα στην ThessNews: «Έχω πολλά να κάνω ακόμη!»

Μαρινέλλα στην ThessNews: «Έχω πολλά να κάνω ακόμη!»

Γράφει thessnews

Συνέντευξη στους Στέφανο Διαμαντόπουλο και Πέτρα Καρυώτη

Ένα γλυκό φθινοπωρινό μεσημέρι του Νοέμβρη με θέα τον Θερμαϊκό και συνομιλήτρια μια μεγάλη φωνή, τη Μαρινέλλα, ήταν η αφορμή για μικρές επαναστάσεις που συνειδητοποίησα ότι πρέπει να γίνονται στη ζωή μας με πάθος και ψυχή, όπως ακριβώς κάνει εδώ και πάνω από 60 χρόνια η ίδια η Κυριακή Παπαδοπούλου. Με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, γέννημα θρέμμα της Θεσσαλονίκης μας, απέδειξε πως παρόλη τη φτώχεια της εποχής, αν έχεις ταλέντο, θάρρος και θράσος στη ζωή, μόνο μπροστά μπορείς να ατενίζεις.

Το να έχεις, όμως, απέναντί σου έναν θρύλο του μουσικού πενταγράμμου σού προκαλεί μια αμηχανία και ένα δέος για το πώς μπορείς να σταθείς αντάξιος μιας τέτοιας συνάντησης. Σε δευτερόλεπτα όμως συνειδητοποιείς ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο και αυτή η ολόθερμη αγκαλιά σπάζει κάθε δικό σου φραγμό και καταρρίπτει τους μύθους που έχεις πλάσει γύρω από το όνομά της. Γιατί καλλιτέχνης σημαίνει συν τοις άλλοις και επικοινωνία, επαφή, ενσυναίσθηση και όλα αυτά συνάδουν με τη Μαρινέλλα.

Μια γυναίκα που ενώ έχει βραβευθεί  πολλάκις, χαίρει εκτιμήσεως από τα  μεγαλύτερα ονόματα του διεθνούς βεληνεκούς, σπουδαίες προσωπικότητες προσκύνησαν στο όνομά της, όπως οι Μάνος Κατράκης, Αλέξης Μινωτής, Ειρήνη Παππά, Ingrid Bergman, Ζωή Λάσκαρη, Τζένη Καρέζη, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Omar Sharif, Φράνκο Ροσελίνι, Μιχάλης Κακογιάννης, αυτή ωστόσο παραμένει προσηνής, γελαστή και μια ολόκληρη αγκαλιά.

«Πλήττω με τα ίδια και τα ίδια»

Σε ερώτησή μας για την ηλικία, τις εναλλαγές και την όρεξή της για ζωή απάντησε: «Δεν μπορώ τα ίδια και τα ίδια, γι’ αυτό κάνω παραστάσεις στο θέατρο, μιούζικαλ, κάνω μπαλάντες με τον Χατζή, μπουζούκια, φεύγω και δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο. Πιστεύω πολύ στην ελευθερία και δεν σταματώ να κινούμαι, διότι ΠΛΗΤΤΩ, πλήττω με τα ίδια και τα ίδια, δεν αποδίδω. Θέλω την πλάκα στη ζωή μου, στις πρόβες όλοι κρεμάνε σε μια καρέκλα και μόλις με βλέπει η Παπαρίζου τινάζεται και φωνάζει να σηκωθούν όλοι. Ποιος είπε ότι η ηλικία παίζει ρόλο; Σε μένα κανένα! Τα χρόνια είναι μόνο στα χαρτιά και στο ληξιαρχείο, τι με νοιάζει εμένα; Να το θυμάστε, εγώ έχω πολλά να κάνω ακόμη!»

«Υπέροχη η συνύπαρξή μας»

Αυτή, λοιπόν, η ασίγαστη φλόγα της την ώθησε στη δημιουργία αυτού του φαινομενικά αταίριαστου μουσικού σχήματος που κάνει πρεμιέρα απόψε, Σάββατο, στην Πύλη  Αξιού. Μαρινέλλα, Μακεδόνας, Έλενα Παπαρίζου, Ματθαίος και Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης και Ήβη Αδάμου.

Όπως η ίδια χαρακτηριστικά μας μετέφερε: «Τι δουλειά έχουν Παπαρίζου με Μαρινέλλα, οι αδελφοί Τσαχουρίδη με την Ήβη; Όμως αν μας ακούσετε μαζί, θα συγκλονιστείτε. Είναι υπέροχη η συνύπαρξή μας και στις πρόβες και επί σκηνής.

Είμαστε κάποια στιγμή και οι 6 επί σκηνής και πραγματικά νιώθω τρομερά χαρούμενη και ευτυχισμένη. Βασικά χαρακτηριστικό όλων αυτών των ανθρώπων είναι η ευγένεια, η μοναδικότητα αλλά και η πολυποικιλία του σχήματος. Μέχρι και ποντιακά τραγουδάω, τα οποία έμαθα από τον πρώην σύζυγό μου Στέλιο Καζαντζίδη.Ο Κώστας Μακεδόνας εναρμονίζεται τέλεια μαζί μου, οι αδελφοί Τσαχουρίδη ήταν μια επιθυμία μου να συμμετέχουν από την πρώτη φορά που τους άκουσα στη Θεσσαλονίκη, είναι τόσο μορφωμένα και ταλαντούχα παιδιά. Η Έλενα και η Ήβη βαδίζουν με εκπληκτικό τρόπο στα λαϊκά μονοπάτια που αποτελεί έκπληξη για τον κόσμο. Πιστεύω πολύ στην Ήβη, το οποίο είναι ένα ταλαντούχο πλάσμα και θα το διαπιστώσετε και οι ίδιοι.»

  1. ΜΑΡΙΝΕΛΑ-ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

«Επανάσταση» τις Κυριακές

Το ιδιαίτερο αυτής της συνεργασίας είναι ότι για πρώτη φορά ένα τόσο μεγάλο σχήμα πρωτοπορεί και δίνει στη Θεσσαλονίκη μια εναλλακτική για τον  κόσμο που επιθυμεί να διασκεδάσει λίγο πιο νωρίς από ό,τι συνηθίζεται στα νυχτερινά μαγαζιά. Πέρα από την καθιερωμένη έξοδο του Σαββάτου, την Κυριακή το σχήμα θα ξεκινά τις εμφανίσεις του στις 7μμ και θα ολοκληρώνει στις 11μμ. Όπως λέει χαρακτηριστικά η Μαρινέλλα:

«Πάλεψα για να αποδείξω στους επιχειρηματίες ότι μπορεί ένα μαγαζί να γεμίσει ασφυκτικά το απόγευμα της Κυριακής, εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα σε όλους μας, εργαζόμενους, οικογενειάρχες ακόμη και σε νεότερα παιδιά, να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της Δευτέρας. Πήρα την ευθύνη πάνω μου και εγγυήθηκα για την απόφασή μου. Το δοκιμάσαμε, άλλωστε στην Αθήνα και εξεπλάγην που στις 5 μ.μ., δύο ώρες νωρίτερα ο κόσμος είχε καταφθάσει, απολάμβανε τις κουβέντες του και στις 11 μ.μ. ολόκληρα λεωφορεία από την επαρχεία ξεκινούσαν τον δρόμο της επιστροφής. Αυτό σημαίνει ότι δίνεις την επιλογή και στους ανθρώπους κοντινών πόλεων να εκδράμουν μέχρι τη Θεσσαλονίκη για να δουν το σχήμα μας».

Κυρίες και κύριοι, η μεγάλη κυρία της μουσικής μας είναι εδώ, στη γενέτειρά της, στη Σαλονίκη μας, και μια τέτοια παράσταση δεν την χάνουμε επ’ ουδενί.

ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΑΚΡΙΤΟ

Η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού Μαρινέλλα, θα συναντήσει στην πίστα της Πύλης Αξιού τον Κώστα Μακεδόνα, συμπράττοντας από κοινού σε ένα λαϊκό και πολυαναμενόμενο πρόγραμμα.

Μαζί με τη Μαρινέλλα και τον Κώστα Μακεδόνα, στην Πύλη Αξιού θα απολαύσουμε και την Έλενα Παπαρίζου. Στο σχήμα συμμετέχουν και οι Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης και η Ήβη Αδάμου.

ΙΝΦΟ

Πύλη Α (Performance Stage), (Πρώην Πύλη Αξιού)

Μαρινέλλα – Κώστας Μακεδόνας – Έλενα Παπαρίζου – Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης – Ήβη Αδάμου

Έναρξη: Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

1.Όταν η Σοφία Βέμπο άκουσε τη Μαρινέλλα να τραγουδάει το κομμάτι «Ειρήνη», εκμυστηρεύτηκε στον Μίμη Τραϊφόρο ότι το έλεγε καλύτερα από την ίδια.

2.Ο σπουδαίος Frank Sinatra απολαμβάνοντάς την να τραγουδάει σε κάποιο κέντρο το 1979 είπε με ενθουσιασμό: «Αν η Μαρινέλλα διάλεγε να κάνει διεθνή καριέρα, δυο εβδομάδες θα ήταν αρκετές για να μιλάει γι’ αυτήν όλος ο κόσμος!»

  1. Βαφτίστηκε καλλιτεχνικά από τον τραγουδοποιό Τόλη Χαρμάς «Μαρινέλλα», Όνομα εμπνευσμένο από ένα ομώνυμο τραγούδι δικό του. Η ίδια έχει πει ότι στην αρχή δεν της άρεσε καθόλου το όνομα και ίσως δεν μπορούσε καν να φανταστεί πώς μ’ αυτό το όνομα θα έμπαινε για πάντα στις καρδιές μας.
  2. Το 1956 εργάζεται στο κέντρο «Πανόραμα» στη συμπρωτεύουσα. Εκεί, γνωρίζεται με τον Καζαντζίδη, ο οποίος τελειώνοντας το πρόγραμμα δεν διστάζει να της εκφράσει τον θαυμασμό του για την κρυστάλλινη φωνή της και τον διαφορετικό τρόπο εκφοράς από μεριάς της του λαϊκού τραγουδιού. Ερωτεύθηκαν και παντρεύτηκαν στις 7 Μαΐου του 1964. Χώρισαν τον Σεπτέμβρη του 1966.

5.Το 1968 ο Γιάννης Δαλιανίδης προετοίμαζε το κινηματογραφικό του μιούζικαλ «ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ».  Σκέφτηκε να βάλει τη Μαρινέλλα να τραγουδήσει ζωντανά σε κάποια σκηνή. Ο Μίμης Πλέσσας συμφώνησε με την εκλογή αυτή και της έγραψε ένα τραγούδι μοντέρνο, το «Πες μου πού πας». Όταν όμως άκουσε το τραγούδι ο Δαλιανίδης, έδειξε δυσαρεστημένος. Ήθελε ένα τραγούδι που να μην το έχει φανταστεί κανείς. Ένα τραγούδι που να ξαφνιάσει. Έτσι λοιπόν γράφτηκε από τον Λευτέρη Παπαδόπουλο το «Άνοιξε πέτρα». Η Μαρινέλλα όταν άκουσε το τραγούδι, ενθουσιάστηκε και άρχισε τις πρόβες για να το ηχογραφήσει. Σύμφωνα με μαρτυρία του Μίμη Πλέσσα, ο χρόνος πίεζε, γιατί σε δύο μέρες έπρεπε να γυριστεί η συγκεκριμένη σκηνή. Έτσι λοιπόν αναγκάστηκε να μπει στο στούντιο και να το τραγουδήσει. Το είπε μια φορά, δεν το ξανατραγούδησε δεύτερη, γιατί ήταν άψογο. Αυτή η ηχογράφηση ακούγεται στην ταινία ακόμη και σήμερα, και είναι αυτή που άνοιξε διάπλατα τις πόρτες στην Μαρινέλλα για το ξεκίνημα της προσωπικής της καριέρας.

6.Στα μέσα του Νοεμβρίου του 1973 έγινε ξαφνικά και αναπάντεχα ο γάμος του Βοσκόπουλου και της Μαρινέλλας, ενώ ο χωρισμός επήλθε το 1981.

  1. Οι New York Times έγραψαν για την Μαρινέλλα: “Her voice was earthy and strong, and she had the presence of an actress as she danced a few teasing steps or brought dignity to longing
  2. Το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου η Μαρινέλλα συμμετείχε σε δυο συναυλίες-αφιερώματα στον Στέλιο Καζαντζίδη -ύστερα από δική της πρωτοβουλία- με τον τίτλο “Η φωνή ζει” (στις 18 Σεπτεμβρίου στο Καλλιμάρμαρο στάδιο της Αθήνας και στις 23 Σεπτεμβρίου στο Καυτανζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης), για τις ανάγκες ανέγερσης ενός ξενώνα για ορφανά και απροστάτευτα παιδιά με ειδικές ανάγκες του σωματείου κοινωνικής μέριμνας “Αρωγή”. Δίπλα της στάθηκαν ο Γιώργος Νταλάρας, η Χάρις Αλεξίου, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Γλυκερία και ο Πασχάλης Τερζής.

Από το φύλλο της THESSNEWS #132 (17/11/2018-18/11/2018)

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202415:20

Πρόκειται για τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας των οποίων η αναβάθμιση υπογράφηκε τον Μάρτιο του 2015, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ωστόσο ο εκσυγχρονισμός τους δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι και σήμερα. H εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε έπειτα από τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε το

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202410:51

  “Εγώ θα είμαι μέλος της αποστολής της διακοινοβουλευτικής επιτροπής διασύνδεσης Αλβανίας – Ε.Ε. Θα εκπροσωπώ το μεγαλύτερο νομικό θεσμό της Ευρώπης, ο κ. Ράμα εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους του και το κράτος του. Ελπίζω ότι επιβάλει η αστική ευγένεια, ο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202420:54

  Απαλλαγμένος από την ταλαιπωρία της φυλάκισης των 16 μηνών, ο εκλεγμένος Ευρωβουλευτής Φρέντης Μπελέρης επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη και η πρώτη του συνάντηση είναι με τον υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας Θράκης Κώστα Γκιουλέκα. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202419:22

Η προμήθεια των σκαφών, συνολικής αξίας άνω των 12.000.000€, περιλαμβάνει μεγάλα σκάφη ικανά να επιχειρούν υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες έως και 9 Μποφόρ, καθώς και μικρότερα σκάφη για επιχειρήσεις διάσωσης σε θαλάσσιες περιοχές και πλημμύρες.   «Για μία ακόμη φορά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202418:49

Ισχυρίζονται εκ νέου ότι οι έρευνες του ελληνικού σκάφους O/AEGAEO που πήραν παράταση μέχρι τις 30 Οκτωβρίου για την περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου, αφορούν σε περιοχές που ανήκουν σε «τουρκική υφαλοκρηπίδα». Προχθές, ο σταθμός της Σμύρνης είχε εκδώσει ταυτόσημη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202416:39

«H απόφαση της Δικαιοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντική. Διότι ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για την πλήρη κι επίσημη αποκάλυψη της σκευωρίας Νovartis» τόνισε σε δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς προσθέτοντας ότι: «θα φανερωθούν τα αίτια και οι πρωταγωνιστές αυτής της

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202415:20

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή