Αρχική / AUTO MOTOSPORTS / Μίντιλαντ : Η ανερχόμενη δύναμη του δανέζικου ποδοσφαίρου στον δρόμο του ΠΑΟΚ

AUTO MOTOSPORTS

13/12/202116:02

Μίντιλαντ : Η ανερχόμενη δύναμη του δανέζικου ποδοσφαίρου στον δρόμο του ΠΑΟΚ

Το THESSNEWS.GR σας παρουσιάζει την άγνωστη αλλά πολύ επικίνδυνη Μίντιλαντ που θα βρεθεί στον δρόμο του ΠΑΟΚ στις 17 και 24 Φεβρουαρίου με φόντο μια φάση στους “16” του Κόνφερενς Λιγκ. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τους Δανούς που δεν έχουν “φανέλα” αλλά έχουν εξαιρετική οργάνωση σε όλα!

Μίντιλαντ : Η ανερχόμενη δύναμη του δανέζικου ποδοσφαίρου στον δρόμο του ΠΑΟΚ

Γράφει 3dsmin@

Για δεύτερη φορά την φετινή σεζόν ο ΠΑΟΚ θα ταξιδέψει στην Δανία, αφού μετά την Κοπεγχάγη η κλήρωση έφερε μπροστά του την Μίντιλαντ.

Η δανέζικη ομάδα μπορεί να μην έχει την εμπειρία που είχαν άλλες πιθανοί αντίπαλοι στην κλήρωση αλλά θεωρείται και είναι η νέα ανερχόμενη δύναμη στο ποδόσφαιρο της χώρας.

Στις λεπτομέρειες έχασε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, σε όμιλο με Μπράγκα, Ερυθρό Αστέρα και Λουντογκόρετς, ενώ στο πρωτάθλημα είναι στο +2 από την Κοπεγχάγη.

Για τη Μίντιλαντ το πρώτο επίσημο ματς το 2022 είναι με τον ΠΑΟΚ, αφού το πρωτάθλημα Δανίας έχει διακοπεί λόγω χειμώνα και επαναρχίζει στις 20 Φλεβάρη.

Το THESSNEWS.GR σας παρουσιάζει την άγνωστη αλλά πολύ επικίνδυνη Μίντιλαντ :

Οι διαδικασίες για τη συγχώνευση μεταξύ των Ικαστ και Χέρνινγκ Φρίμαντ – μισητών αντιπάλων αλλά χωρίς καμία από τις δύο να έχει καταφέρει να διαδραματίσει κάποιο σημαντικό ρόλο στο ποδόσφαιρο της Δανίας – άρχισε δέκα χρόνια πριν την επίτευξη συμφωνίας, το 1989.

Εν τέλει, τον Απρίλιο του 1999 προέκυψε η νέα ομάδα, με την ονομασία Μίντιλαντ. Οι άνθρωποι που έτρεξαν όλα αυτό το εγχείρημα, ήταν ο Τζον Ρούνε, επιπλοποιός στο επάγγελμα και ο Στιλ Χέσεν, που διατηρούσε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων.

Το 2000, την αμέσως επόμενη σεζόν μετά τη συγχώνευση, η Μίντιλαντ καταφέρνει να συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία. Μάλιστα, κέρδισε την άνοδο ως πρωταθλήτρια της δεύτερης κατηγορίας, κάνοντας και ρεκόρ πόντων στην ιστορία της λίγκας.

Ενα από τα πρώτα πρότζεκτ που έτρεξε η Μίντιλαντ, μόλις πέντε χρόνια μετά την ίδρυσή της, ήταν να φτιάξει δικό της γήπεδο αλλά και να επενδύσει στις ακαδημίες, που είναι εφάμιλλες με αυτές της γαλλικής Ναντ (έχει αναδείξει κάποιους από τους κορυφαίους Γάλλους, όπως οι Ντεσαγί, Ντεσάν, Μακελελέ, Καρεμπέ).

Σταδιακά, έχει αναπτύξει συνεργασία με πάνω από 100 ομάδες της Δανίας σχετικά με την προώθηση παικτών στα τμήματα υποδομής ενώ έχει ανοιχτή γραμμή με την Εμπεντέι της Νιγηρίας, από όπου έχει αποκτήσει αρκετούς παίκτες κατά το παρελθόν.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα, ο Πολ Ονουάτσου (κατά πολλούς ο Πίτερ Κράουτς της Νιγηρίας) ο οποίος αποχώρησε στην αρχή της σεζόν με προορισμό την Γκενκ, έχοντας τις τρεις προηγούμενες διψήφιο αριθμό γκολ με τη Μίντιλαντ.

Μεταξύ των παικτών που έχει αναδείξει η Μίντιλαντ μέσω των ακαδημιών της και πλέον αγωνίζονται σε μεγαλύτερα πρωταθλήματα, είναι οι Σιμόν Κιάερ (στόπερ), Ουίλι Ριντ (στόπερ) και Πιόνε Σίστο (εξτρέμ).

Παράλληλα με την επένδυση στις ακαδημίες, η Μίντιλαντ απέκτησε το δικό της γήπεδο (11.000 θέσεων). Μάλιστα, ήταν και η πρώτη ομάδα της Δανίας που παραχώρησε τα δικαιώματα ονομασίας του γηπέδου σε χορηγούς και πλέον ονομάζεται MCH Arena.

Κομβική σεζόν για την ποδοσφαιρική άνοδο της Μίντιλαντ ήταν το 2014-15, οπότε και κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα στη μεγάλη κατηγορία.

Προηγήθηκε, τον Ιούλιο του 2014, η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος, με την ομάδα να περνάει στα χέρια του εκατομμυριούχου Μάθιου Μπέναμ, αναλυτή ποδοσφαίρου, ιδιοκτήτη της αγγλικής Μπρέντφορντ αλλά και στοιχηματικού ανταλλακτηρίου, για να ακολουθήσει το δεύτερο και τελευταίο χρονικά πρωτάθλημα μέχρι σήμερα, το 2017-18.

Πρόπερσι πήρε το πρωτάθλημα η Μίντιλαντ και το πρώτο Κύπελλο της ιστορίας της, επικρατώντας της Μπρόντμπι στη διαδικασία των πέναλτι, μετά από τέσσερις χαμένους τελικούς (2002-03, 2004-05, 2009-10, 2010-11), ενώ την περσινή σεζόν έχασε τον τίτλο από την Μπρόντμπι στις λεπτομέρειες.

Στην Ευρώπη, η Μίντιλαντ έχει να επιδείξει μία παρουσία σε φάση ομίλων – πέραν της φετινής (Γιουρόπα Λιγκ, 2015-16), απ’ όπου προκρίθηκε πριν αποκλειστεί στη νοκ-άουτ φάση από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: έκανε τη μεγάλη έκπληξη στη Δανία και επικράτησε 2-1, όμως ηττήθηκε με 5-1 στο «Ολντ Τράφορντ», όπου το σκορ μέχρι το 75′ ήταν 2-1.

Πέρσι συμμετείχε και για πρώτη φορά σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι σε Άγιαξ, Λίβερπουλ και Αταλάντα, έχοντας βγάλει εκτός στα προκριματικά Γιούνγκ Μπόις, Λουντογκόρετς και Σλάβια Πράγας!

Η συγκομιδή λογικά μικρή με μόλις δυο βαθμούς στα έξι ματς, αλλά δεν έπεσε αμαχητί σε κανένα παιχνίδι.

Φέτος άρχισε και πάλι από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, απέκλεισε την Σέλτικ στον δεύτερο γύρο των προκριματικών, ωστόσο η Αϊντχόβεν την άφησε εκτός χάνοντας και τα δυο παιχνίδια.

Σε 13 ευρωπαϊκές συμμετοχές έχει αντιμετωπίσει μία φορά ελληνική ομάδα: τη σεζόν 2014-15, στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό με δύο ήττες (2-1 εντός έδρας, 4-1 εκτός).

Από πλευράς παικτών δεν υπάρχει το μεγάλο όνομα αλλά υπάρχει ταλέντο και… νιάτα μεσοεπιθετικά. Ξεχωρίζει ο Εβάντερ που παίζει στον άξονα και μετράει ήδη 11 γκολ (!) και τέσσερις ασίστ, ενώ ο “μπόμπερ” των Δανών ονομάζεται Τζούνιορ Μπρουμάντο όπου στα 22 του ο Βραζιλιάνος έχει τραβήξει ήδη τα βλέμματα πολλών ομάδων.

Η κολώνα της άμυνας είναι ο Έρικ Σβιατσένκο, ο δεύτερος πιο μεγάλος σε ηλικία στο ρόστερ της Μίντιλαν, στα 30 του. Μόνο οι Λεσλ (τερματοφύλακας) και Ντάλσγκααντ (αναπληρωματικός δεξί μπακ) στα 32 τους είναι μεγαλύτεροι από τον Δανό αμυντικό.

Η αλλαγή προπονητή στην Μίντιλαντ έφερε και αλλαγή σχηματισμού. Ο Ρομπ Χένρικσεν έφερε σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (3-4-3 ή 3-5-2) και έχει κάνει την αντίπαλη του ΠΑΟΚ ακόμα πιο επιθετική σε σχέση με τον προκάτοχο του.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

/ Δείτε ακόμα

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202416:39

Η οδήγηση μπορεί να είναι μια αγχωτική εμπειρία, επηρεαζόμενη από παράγοντες που συχνά ξεπερνούν τον έλεγχο μας — από την κακή υποδομή δρόμων μέχρι τη διαθεσιμότητα σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πράγματι, οι παγκόσμιες αναζητήσεις για «άγχος κατά την οδήγηση» αυξήθηκαν

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202416:01

Η αυτοκινητοπομπή «Eurasian Tour with AITO», αποτελούμενη από τα μοντέλα AITO 9, AITO 7 και AITO 5, ξεκίνησε από το εργοστάσιο της εταιρείας στο Chongqing και διένυσε 15.000 χιλιόμετρα σε 38 ημέρες, διασχίζοντας 12 χώρες της Ασίας και της Ευρώπης,

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202409:40

  Με μια εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης δόθηκε επίσημα η εκκίνηση στα FIA Motorsport Games, μια διοργάνωση που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA). Το απόγευμα της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου, η Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202409:29

  Ο 12ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι FIA 2024 (WRC) έφερε τη Hyundai Motorsport αντιμέτωπη με 18 ειδικές διαδρομές σε Τσεχία, Αυστρία και Γερμανία. Οι Andreas Mikkelsen και Torstein Eriksen συμμετείχαν στον πρώτο τους αγώνα μετά το Rally Πολωνίας

AUTO MOTOSPORTS

23.10.202415:48

Η Jeep® και η The North Face δούλεψαν από κοινού για δύο χρόνια και το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ονομάζεται Jeep Avenger 4xe The North Face Edition. Πρόκειται για μια μοναδική έκδοση του μοντέλου, η οποία ενσαρκώνει τις αξίες που

AUTO MOTOSPORTS

23.10.202409:26

  Η Audi ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο στην επιτυχημένη της ιστορία στη μεσαία κατηγορία με τη νέα οικογένεια A5. Η δυναμική σχεδιαστική γραμμή της τελευταίας γενιάς, που τώρα ονομάζεται Audi A5, κυκλοφορεί 30 χρόνια μετά το πρώτο Audi A4 και

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή