Ο Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραδοσιακών Προϊόντων Αγίου Αντώνιου, ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1999 και είναι ο πρώτος γυναικείος συνεταιρισμός του Νομού Θεσσαλονίκης.
Σκοπός του Συνεταιρισμού είναι η απασχόληση των αγροτισσών γυναικών, η ενίσχυση του οικογενειακού εισοδήματος τους, η ανάπτυξη του τόπου, η διατήρηση και η διάδοση της παράδοσης μέσα από την παραγωγή και τη διάθεση μιας σειράς υγιεινών, ποιοτικών χειροποίητων προϊόντων φτιαγμένων με μεράκι.
Ο συνεταιρισμός παράγει χειροποίητα παραδοσιακά προϊόντα υψηλής ποιότητας με συνταγές που αντανακλούν την πολιτισμική κληρονομιά του τόπου.
Περέκ με χειροποίητα φύλλα πίτας ψημένα στο τζάκι με ξύλα ποντιακά προϊόντα όπως συρόν, ιβριστό, μακαρίνα χυλοπίτες, τραχανά μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού από φρέσκα φρούτα εποχής.
Αυτές τις ημέρες οι κυρίες του Συνεταιρισμού φτιάχνουν τσουρέκια και Πασχαλινές κουλούρες στο “Καφεγλυκοπωλείο” τους που λειτουργεί από το 2008 και βρίσκεται πολύ κοντά στη Σουρωτή, στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, πάντα γεμάτο με πιστούς που πηγαίνουν για ιερό προσκύνημα στον τάφο του Αγίου Παϊσίου.
Comments are closed.