RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Η ΤΙΤΑΝ προχώρησε σε εξαγορά λατομείου αδρανών υλικών στην Ελλάδα

Comments are closed.

Αρχική / BUSINESS - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Η ΤΙΤΑΝ προχώρησε σε εξαγορά λατομείου αδρανών υλικών στην Ελλάδα

BUSINESS - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

14/04/202512:03

Η ΤΙΤΑΝ προχώρησε σε εξαγορά λατομείου αδρανών υλικών στην Ελλάδα

Η συμφωνία εντάσσεται στη στρατηγική επέκτασης στον τομέα των αδρανών υλικών και του έτοιμου σκυροδέματος στη χώρα.

Η ΤΙΤΑΝ προχώρησε σε εξαγορά λατομείου αδρανών υλικών στην Ελλάδα

Γράφει RTHESS NEWSROOM

 

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ ανακοινώνει την εξαγορά της ΛΑΤΕΚΑΤ ΣΟΥΡΛΑΣ Α.Β.Ε.Τ.Ε., μιας εδραιωμένης οικογενειακής εταιρίας λατομείων στη Θεσσαλία, αυξάνοντας τα αποθέματά του και ενισχύοντας το επιχειρηματικό του μοντέλο στη χώρα.

Η ΛΑΤΕΚΑΤ, με αποθέματα που ξεπερνούν τα 100 εκατ. τόνους, αποτελεί ήδη έναν σημαντικό προμηθευτή αδρανών στην Κεντρική Ελλάδα. Εκτός από τη μακροπρόθεσμη δυναμική της τοπικής αγοράς, το λατομείο θα υποστηρίξει την υλοποίηση των έργων αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του 2023.

Η εξαγορά εντάσσεται στη στρατηγική του ομίλου ΤΙΤΑΝ, για την επέκταση της βάσης των αποθεμάτων αδρανών του Ομίλου σε περιοχές υψηλής αναπτυξιακής δυναμικής στην Ελλάδα. Επενδύει στη χώρα, αναμένοντας αυξημένους όγκους πωλήσεων, και συνεχίζει να αναζητά νέες επενδυτικές ευκαιρίες για την περαιτέρω ενίσχυση της ισχυρής παρουσίας στην Ελλάδα.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί την εξαγορά, το 2024, ενός λατομείου αδρανών υλικών στην Αττική, καθώς και την οριστικοποίηση μιας μακροπρόθεσμης εμπορικής συμφωνίας στη Νότια Πελοπόννησο, εξασφαλίζοντας επιπλέον αποθέματα άνω των 60 εκατ. τόνων. Οι πρωτοβουλίες αυτές αποτελούν μέρος της ευρύτερης στρατηγικής καθετοποίησης του Ομίλου, δημιουργώντας συνέργειες τόσο για τους πελάτες τσιμέντου όσο και για τις δραστηριότητές μας στο έτοιμο σκυρόδεμα σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες επεκτείνονται συνεχώς.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η δεύτερη μονάδα έτοιμου σκυροδέματος στο Ελληνικό, στην Αθήνα, και η νέα μονάδα έργου στη Βόρεια Ελλάδα που εξυπηρετεί εξορυκτικές δραστηριότητες.
Παράλληλα με την εξασφάλιση νέων αποθεμάτων, ο όμιλος ΤΙΤΑΝ επενδύει στην ανακύκλωση Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ), ξεκινώντας από τις εγκαταστάσεις μας στη Βορειανατολική και Δυτική Αττική (Μαλακάσα, Ξηρόρεμα) και συνεχίζοντας με επενδύσεις στην Κρήτη, την Κεντρική Ελλάδα και σε άλλες περιοχές.

Ο Σέργιος Σαραφόπουλος, Γενικός Διευθυντής ΤΙΤΑΝ Ελλάδας, δήλωσε: «Η πρόσφατη εξαγορά στην Κεντρική Ελλάδα ενισχύει την παρουσία μας στη χώρα και υποστηρίζει τις προσπάθειες ανασυγκρότησης μιας περιοχής που επλήγη από ακραία καιρικά φαινόμενα. Με τις πρόσφατες επενδύσεις μας, διευρύνουμε σημαντικά τα αποθέματά μας και ενισχύουμε το επιχειρηματικό μας μοντέλο, βελτιώνοντας την εφοδιαστική μας αλυσίδα και διαμορφώνοντας τις βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη σε όλη τη χώρα.»

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS NEWSROOM

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

BUSINESS - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

16.4.202507:51

  Μέχρι σήμερα Μεγάλη Τετάρτη θα πρέπει να έχει καταβληθεί το δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.   Οι συνέπειες για τους εργοδότες εάν δεν καταβληθεί Αν ο εργοδότης δεν καταβάλει το δώρο Πάσχα μέσα στη νόμιμη προθεσμία, οι

BUSINESS - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

15.4.202521:23

  Αυξημένη κατά 6,5% εμφανίζεται η κίνηση στο σύνολο των 39 αεροδρομίων της χώρας για το α΄τρίμηνο του έτους σε σχέση με το 2025. Συγκεκριμένα, η επιβατική κίνηση το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2025 έφτασε τα 8.626.646, έναντι 8.096.698 επιβατών το

BUSINESS - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

15.4.202508:27

  Λίγες μέρες απέμειναν για το Πάσχα και αρκετοί εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα εκφράζουν απορίες σχετικά με την καταβολή του δώρου. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, το δικαιούνται όλοι οι μισθωτοί εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα και θα πρέπει να έχει

BUSINESS - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

14.4.202516:28

  Τη Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου θα καταβληθεί σε 84.534 εργατοτεχνίτες οικοδόμους ποσό, ύψους 45.061.085,92 ευρώ, που αφορά στο αδειοδωρόσημο Πάσχα 2025. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι εργατοτεχνίτες οικοδόμοι, οι οποίοι δεν έχουν δηλώσει στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού, μπορούν να

BUSINESS - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

14.4.202511:29

  H ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ) σας ενημερώνουν για τις αργίες του Πάσχα και το πώς αμείβονται:   Η Μεγάλη Παρασκευή (18-04-2025) είναι υποχρεωτική ημιαργία για τα καταστήματα. Σύμφωνα με το νόμο, απαγορεύεται

BUSINESS - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

14.4.202507:50

  Πληρωμές ύψους 103 εκατομμυρίων ευρώ θα καταβληθούν από σήμερα Δευτέρα έως και την Πέμπτη 17 Απριλίου από ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ. Το παραπάνω ποσό θα δοθεί σε 150.159 δικαιούχους στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του υπουργείου Εργασίας.   Ειδικότερα, θα

Rthess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή