To Kid Wallet, το οποίο θα βοηθά τους γονείς να προστατεύουν τα παιδιά τους από τους πιθανούς κινδύνους της τεχνολογίας και της ΑΙ, είναι προ των πυλών όπως ανέφερε ο Δημήτρης Παπαστεργίου, στο πλαίσιο του 10oυ Οικονομικού Φόρου των Δελφών
Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης υποστήριξε ότι τα νέα δεδομένα στο κομμάτι της τεχνολογίας έχουν δημιουργήσει ζητήματα για την προστασία των ανηλίκων -ενίοτε και την ενηλίκων.
Στο πλαίσιο αυτό, η νέα πρωτοβουλία, το «Kid Wallet», το οποίο θα βοηθήσει τα παιδιά να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα και αποτελεί ένα εργαλείο γονεϊκού ελέγχου για τον περιορισμό της έκθεσης των ανηλίκων στην οθόνη.
Το συγκεκριμένο «πορτοφόλι», παράλληλα, θα συνιστά το επίσημο εργαλείο αφενός για την πιστοποίηση της ηλικίας, αφετέρου για τον έλεγχο των ηλεκτρονικών αγορών σε προϊόντα καπνού, στοιχηματισμού κ.α.
Ο κ Παπαστεργίου αναφέρθηκε και στον κανονισμό DSA, ο οποίος έρχεται να επιλύσει τα προβλήματα στο κομμάτι της παραπληροφόρησης και της απάτης και στο fact checking, χαρακτηρίζοντας ως «τραγική την απαίτηση για την κατάργησή του».
Μίλησε για τα ανοιχτά (κρατικά) δεδομένα και ξεκαθάρισε ο νέος κανονισμός «έρχεται να βάλει τα πράγματα στη σωστή διάσταση».
Ο Τάσος Γαϊτάνης, Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, υπενθύμισε τα μέτρα της κυβέρνησης για την ενίσχυση της καινοτομίας, διευκρινίζοντας ότι από το 2019 έως σήμερα έχουν αυξηθεί κατά 18% οι δαπάνες και η ανάπτυξη.
Αναφέρθηκε στα φορολογικά κίνητρα, τα οποία έχουν ως στόχο την αύξηση της συμμετοχής των ιδιωτών στην έρευνα και την καινοτομία που αυτή τη στιγμή οι δαπάνες είναι μοιρασμένες, το 50% προέρχεται από το κράτος και το υπόλοιπο 50% από τον ιδιωτικό τομέα. Ο κ. Τάσος Γαϊτάνης ξεκαθάρισε ότι θέλει να ανεβάσει το ποσοστό των ιδιωτών στο 65%, όπως είναι ο γενικός μέσος όρος.
Ο κ. Γαιτάνης αναφέρθηκε στην χρησιμότητα του κανονιστικού πλαισίου στην καινοτομία που καλύπτει πνευματικά δικαιώματα, πατέντες, εμπορικά σήματα κ.α. και στην ανάγκη ισορροπίας με την καινοτομία. «Χρειαζόμαστε και το κανονιστικό πλαίσιο και την καινοτομία, αλλά το πρόβλημα ξεκινά όταν δίνουμε προτεραιότητα στο πρώτο και όχι στο δεύτερο» τόνισε.
Ο Javier Lopez-Gonzalez, Επικεφαλής της Μονάδας Ψηφιακού Εμπορίου, ΟΟΣΑ, υποστήριξε ότι προσπαθούμε να βρούμε μια ισορροπία, η οποία θα βοηθήσει την καινοτομία και την ανάπτυξη, αλλά παράλληλα θα δημιουργήσει έναν τοίχο προφύλαξης.
Ο Christopher Butler, Εκτελεστικός Διευθυντής, Tholos Foundation, ανέφερε ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ των start-ups στις ΗΠΑ και των start-ups στην Ευρώπη, κυρίως στο ποσοστό επιτυχίας, η οποία είναι μικρότερη στην Ευρώπη.
Comments are closed.