Το Ράδιο Θεσσαλονίκη και ο Θωμάς Καραδήμος κατέγραψαν τις εικόνες ντροπής στο Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο.
Μουχλιασμένοι τοίχοι, λίμνες νερού, ξηλωμένες γυψοσανίδες και σοβάδες που πέφτουν αποτελούν την εικόνα του βοηθητικού διάδρομου κάτω από τις κερκίδες του Καυτατζόγλειου.
Η κατάσταση του διαδρόμου, που είχε κατασκευαστεί για τις εσωτερικές προπονήσεις των τμημάτων στίβου, και πριν χρόνια φιλοξένησε αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, παρουσιάζει την χειρότερη δυνατή κατάσταση. Η σημερινή εικόνα της υποδομής του εσωτερικού του γηπέδου δεν είναι μόνο ακατάλληλη για προπονήσεις αθλητών αλλά αποτελεί άμεσο κίνδυνο για την υγεία και την σωματική ακεραιότητα όποιου τον διασχίζει καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να πέσει κάποιος σοβάς.
Σε όλο το μήκος του διαδρόμου οι τοίχοι έχουν παραδοθεί στην μούχλα όπου σε πολλά σημεία έχουν πάρει το πράσινο χρώμα , πράγμα που φανερώνει το χρόνιο πρόβλημα και την εγκατάλειψη.
Σε πολλαπλά σημεία η στάθμη του νερού που μπαίνει από τις κερκίδες είναι τόση σε όγκο, που για να τις προσπεράσει κανείς χρειάζεται γαλότσες και όχι αθλητικά παπούτσια όπως αναμένονταν σε έναν χώρο αθλητισμού.
Μέσα στον κλειστό χώρο έχει απαγορευτεί η είσοδος αθλητών για προπόνηση με τους περισσότερους να πραγματοποιούν το πρόγραμμα τους περιμετρικά και εξωτερικά του σταδίου.
Τα προβλήματα δεν τελειώνουν στον βοηθητικό διάδρομο.
Το στάδιο λειτουργεί με μισή στατική επάρκεια και χωρίς πυρασφάλεια!
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Κουβεντίδη, οι κάτω σειρές των κερκίδων έχουν στατική επάρκεια. Οι πάνω σειρές των κερκίδων, που είναι ψηλότερα, δεν έχουν πιστοποιητικό στατικής επάρκειας και πρέπει να γίνουν οι εργασίες για να εκδοθεί το πιστοποιητικό. Όλο το γήπεδο έχει χωρητικότητα 28-29 χιλιάδες θέσεις. Στατική επάρκεια έχουν 8.200 θέσεις, στην ουσία τα 2/3 των κερκίδων και της εγκατάστασης δεν έχει πιστοποιημένη στατική επάρκεια.
Αν δεν υπάρξει έξτρα χρηματοδότηση, θα χρειαστούν 2-3 χρόνια τουλάχιστο για να γίνουν όλα όσα πρέπει.
Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στην εκπομπή «Δύο στις 2» με τη Θεοδώρα Καρακιουλάχ, έκανε παρέμβαση για το θέμα ο Γενικός Διευθυντής του Καυτανζογλείου, Κωνσταντίνος Βλαχοδημητράκος.
«Το στάδιο είναι χωρισμένο σε 20 διαζώματα. Μεταξύ αυτών υπάρχουν αντισεισμικοί αρμοί. Αυτή την στιγμή έχουν γίνει οι αποκαλύψεις των οπλισμών για να σκαναριστούν και για πρώτη φορά διαπιστώσαμε από τι υλικό είναι κατασκευασμένο το στάδιο.
Ξεκινήσαμε το έργο της πυρασφάλειας το οποίο αφορά όλο το Καυτανζόγλειο ύψους περίπου 700 -800 ευρώ.
Η στατικότητα του κάτω διαζώματος το οποίο είναι ανεξάρτητο, σχεδόν ολοκληρώθηκε και θα μπει μπρος η μελέτη για να γίνει η στατική επάρκεια του πάνω διαζώματος.
Με υπουργική απόφαση θα ξεκινήσει και η ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου.
Όσον αφορά τη στεγάνωση, θα είναι έργο που θα κρατησει 2- 4 χρόνια. Θα σπαταλήσουμε κάποια χρήματα έτσι ώστε να λειτουργήσει και θα ξαναφτιαχτεί όταν ολοκληρωθεί η ενεργειακή αναβάθμιση.
Για πρώτη φορά ο υφυπουργός κο Βρούτσης έδωσε την μεγαλύτερη χρηματοδότηση ύψους 150% και ζητήσαμε επιπλέον επιχορήγηση».
Ακούστε το απόσπασμα της εκπομπής εδώ:
Comments are closed.