RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
2.000 δρομείς στον 2ο Παράκτιο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θερμαϊκού – «Αντώνης Ματζάρης», το Σάββατο 15 Μαρτίου

Comments are closed.

Αρχική / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / 2.000 δρομείς στον 2ο Παράκτιο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θερμαϊκού – «Αντώνης Ματζάρης», το Σάββατο 15 Μαρτίου

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

14/03/202513:34

2.000 δρομείς στον 2ο Παράκτιο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θερμαϊκού – «Αντώνης Ματζάρης», το Σάββατο 15 Μαρτίου

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού όλων των διαδρομών του αγωνιστικού προγράμματος θα είναι το ξενοδοχείο Wellness Santa Hotel στην παραλία Νέων Επιβατών.

 

2.000 δρομείς στον 2ο Παράκτιο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θερμαϊκού – «Αντώνης Ματζάρης», το Σάββατο 15 Μαρτίου

 

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2ου Παράκτιου Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θερμαϊκού περιλαμβάνει τέσσερις διαδρομές, κάθε μία από τις οποίες υπόσχεται ξεχωριστές συγκινήσεις: Τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Δρόμο – Thermaikos Coastal Night Half Marathon (ώρα έναρξης 16:00), στον οποίο πέραν των δρομέων κάθε ηλικίας και επιπέδου αναμένεται να λάβουν μέρος κορυφαίοι δρομείς καλύπτοντας απόσταση 21,1 χλμ., τον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. – Thermaikos Gold Run (ώρα έναρξης 15:45), τον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. – Thermaikos Fun Run (ώρα έναρξης 19:00) και τέλος τον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος Ενός Μιλίου (1.609,34 μ.). – Thermaikos Family Social Mile (ώρα έναρξης 19:05), ο οποίος απευθύνεται σε όλη την οικογένεια αποτελώντας διαδρομή αθλητικού – ψυχαγωγικού χαρακτήρα και κοινωνικής προσφοράς.

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού όλων των διαδρομών του αγωνιστικού προγράμματος θα είναι το ξενοδοχείο Wellness Santa Hotel στην παραλία Νέων Επιβατών.

Στον χώρο του ξενοδοχείου Wellness Santa Hotel θα λειτουργήσει και το Κέντρο Εγγραφών, την Παρασκευή (14/03) και το Σάββατο (15/03), για την παράδοση του εξοπλισμού στους ήδη εγγεγραμμένους δρομείς.

Ξεχωριστό ρυθμό θα δώσουν, κατά τη διάρκεια του αγώνα, το DJ set του Χορηγού Επικοινωνίας Palmos 96.5 , αλλά και η μουσική συναυλία του συγκροτήματος Swingy Pop, που αναμένεται να ανεβάσουν τη διάθεση στα ύψη!

Οι διοργανωτές στάθηκαν ιδιαίτερα στη δραστηριοποίηση σε ένδεκα τομείς περιβαλλοντικής διαχείρισης, με στόχο τον περιορισμό του οικολογικού αποτυπώματος της διοργάνωσης, καθώς και στις περιβαλλοντικές δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος Θερμαϊκού στο πλαίσιο του eco marathon. Μεταξύ άλλων, τις προηγούμενες ημέρες έγινε δενδροφύτευση στην περιοχή «Τσαΐρια» με την συμμετοχή σχολείων του Δήμου Θερμαϊκού, ενώ επίσης θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός των ακτών του Δήμου, συγκέντρωση και ανακύκλωση οικιακών ηλεκτρικών συσκευών στο ΔΑΚ Περαίας από τις 11 έως τις 18 Μαρτίου, καθώς και ανακύκλωση όλων των αναλώσιμων υλικών της διοργάνωσης από τις 15 έως τις 20 Μαρτίου.

Τον 2ο Παράκτιο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θερμαϊκού – «Αντώνης Ματζάρης» διοργανώνει o Δήμος Θερμαϊκού, με συνδιοργανωτές τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Αγγελοχωρίου «Ο ΦΑΡΟΣ», το Ιατρικό Κέντρο PHYSIOMED και την εταιρεία B2 Marketing Game Plan, με την υποστήριξη του ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ και της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, καθώς και με τη υποστήριξη πλήθους θεσμικών και εθελοντικών φορέων υποστήριξης.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη διοργάνωση κορυφώθηκε με την Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές στο Καυτανζόγλειο Στάδιο. Οι τοποθετήσεις των ομιλητών:

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος, ο οποίος αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή το νέο δρομικό γεγονός, τόνισε:

«Ο Δήμος Θερμαϊκού μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστήσει! Έχοντας βρει τους κατάλληλους συνεργάτες, αυτός ο Ημιμαραθώνιος έγινε πράξη τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά επιθυμία μας ήταν να αποτελέσει κάτι περισσότερο από μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση. Θέλαμε να συμμετέχει όλη η κοινωνία του Θερμαϊκού και να την ευαισθητοποιήσουμε περιβαλλοντικά, μέσα από τις παράλληλες δράσεις του eco marathon. Στόχος μας είναι να διευρύνουμε τη περίοδο επισκεψιμότητας στον Δήμο Θερμαϊκού και να διαμορφώσουμε ένα σχέδιο εξωστρέφειας και προβολής της περιοχής μας. Θέλω να ευχαριστήσω την Τροχαία, οι άνθρωποι της οποίας ήταν και πέρσι αφανείς ήρωες χάρη στον ζήλο και την αυταπάρνηση που έδειξαν, επίσης οφείλουμε να απευθύνουμε ευχαριστίες στους χορηγούς και στους συνδιοργανωτές φορείς και ασφαλώς σε όλους τους εθελοντές μας. Ο αυξημένος αριθμός συμμετοχών δείχνει τη δυναμική που έχει η διοργάνωση και η περιοχή μας και περιμένουμε όλους τους δρομείς το Σάββατο για να απολαύσουν τον αγώνα».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Μήττας, ανέφερε:

«Είμαι χαρούμενος και περήφανος για αυτό το πολύ όμορφο γεγονός που θα γίνει θεσμός, στον κατά τη γνώμη μου πιο ωραίο Δήμο της περιοχής της Θεσσαλονίκης. Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Θερμαϊκού για αυτή τη διοργάνωση, την οποία κάνει με αγάπη και με ικανούς συνεργάτες. Σε συνεργασία με όλους τους φορείς θα πετύχουμε κάτι πολύ καλό. Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, Βασίλης Μπλέσιος, δήλωσε από την πλευρά του:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς. Είναι μία σπουδαία προσπάθεια, σε μία εξαιρετική αγωνιστική διαδρομή και σε καταπληκτικό τοπίο. Η τοπική αυτοδιοίκηση συμπαραστέκεται σε αυτή την προσπάθεια και ο ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ έχει την τεχνοκρατική οργάνωση για να μπορεί να αντεπεξέρχεται σε διοργανώσεις μεγάλης κλίμακας. Είναι βέβαιο ότι αυτή η διοργάνωση θα έχει ανοδική πορεία και ότι του χρόνου θα είμαστε ακόμα περισσότεροι».

Εκ μέρους της εταιρείας Κτήμα Γεροβασιλείου που αποτελεί Κύριο Χορηγό της διοργάνωσης, η Υπεύθυνη Προσωπικού και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Μαριάνθη Γεροβασιλείου, τόνισε:

«Το Κτήμα Γεροβασιλείου έχει τη χαρά και την τιμή να στηρίζει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, τον Thermaikos Coastal Night HalfMarathon ως κύριος χορηγός. Η συμμετοχή μας σε αυτή τη διοργάνωση δεν είναι απλώς μια χορηγία, αλλά μια συνειδητή επιλογή που εντάσσεται στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Κτήματος. Πιστεύουμε βαθιά στη δύναμη του αθλητισμού να ενώνει, να εμπνέει και να προάγει την ευεξία και την ποιότητα ζωής. Ο αυθεντικός αθλητισμός είναι φορέας αξιών όπως η ευγενής άμιλλα, η επιμονή και η ομαδικότητα, αξίες που βρίσκουμε και στη φιλοσοφία του Κτήματος μας.

Επιπλέον, η στήριξη δράσεων του Δήμου Θερμαϊκού είναι για εμάς μια φυσική προέκταση της σχέσης μας με την τοπική κοινότητα. Θέλουμε να συμβάλλουμε ενεργά στη δημιουργία ευκαιριών για συμμετοχή, υγεία και βιωματική εμπειρία για όλους τους συμπολίτες μας.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και σε όλους όσοι συμβάλλουν στην επιτυχία αυτού του θεσμού. Είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε ξανά δίπλα σας και ανυπομονούμε να ζήσουμε τη μαγική ατμόσφαιρα του 2nd Thermaikos Coastal Night HalfMarathon! Καλή επιτυχία σε όλους!»

Ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγγελοχωρίου «Ο ΦΑΡΟΣ» και Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Νομού Θεσσαλονίκης, Γιώργος Καράμπαλης, ανέφερε:

«Οφείλουμε ένα πολύ μεγάλο “ευχαριστώ” στους εθελοντές, που αποτελούν τον πρώτο τροχό αυτής της άμαξας που διοργανώνει αυτές τις εκδηλώσεις. Η περσινή διοργάνωση ήταν μια πρόβα τζενεράλε στην οποία όλα πήγαν υπέροχα και πιστεύω ότι φέτος θα πάμε ακόμα καλύτερα. Ως ΦΑΡΟΣ, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας, ώστε η διοργάνωση αυτή να τραβήξει κόσμο από όλη την Ελλάδα και όλο τον πλανήτη, ώστε να αναδείξει ο Δήμος Θερμαϊκού τις ομορφιές του μέσα από μια υπέροχη διαδρομή».

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής στον Τομέα Περιβαλλοντικής Ευθύνης της διοργάνωσης, επισήμανε:

«Το κομμάτι του περιβάλλοντος αποτελεί κεντρική στρατηγική της διοργάνωσης, που αγκαλιάστηκε από όλους. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι μια διαρκής δράση, που συνδέεται με την τουριστική ανάπτυξη. Υπάρχουν οι παραλίες στον Δήμο μας, με πολλά χιλιόμετρα ακτογραμμών, αλλά μπορούμε να πάμε παραπέρα: Να δούμε το κομμάτι του αθλητικού και γαστρονομικού τουρισμού, να προσελκύσουμε επισκέπτες στα τοπικά οινοποιεία και να δώσουμε βήμα για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και προς άλλες κατευθύνσεις».

Ο Γενικός Διευθυντής του ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, Δρόσος Χριστόπουλος, υπογράμμισε:

«Όταν άνθρωποι όπως ο Δήμαρχος Θερμαϊκού μας καλούν να συμμετάσχουμε και να βοηθήσουμε, ανταποκρινόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις. Ο Παράκτιος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θερμαϊκού – «Αντώνης Ματζάρης» έχει τη βούληση του Δήμου, την στήριξη της τοπικής κοινωνίας, έχει τοποθετηθεί χρονικά σε μια περίοδο άριστη για Ημιμαραθωνίους και είναι ένας γρήγορος και καλά οργανωμένος αγώνας, σε απόλυτα επίπεδη διαδρομή και με τεχνική υποστήριξη πάρα πολύ υψηλού επιπέδου. Έχει, λοιπόν, όλα τα συστατικά που δημιουργούν την συνταγή της επιτυχίας.

Επιπλέον, για πρώτη φορά σε μια διοργάνωση, θα εναλλάσσεται η ζωντανή μουσική με τους DJ, δημιουργώντας την ομορφότερη ατμόσφαιρα για τους δρομείς και για τους θεατές».

Τον επίλογο έβαλε η Βάλια Ματζάρη, κόρη του αξέχαστου Αντώνη Ματζάρη, στον οποίον είναι αφιερωμένος ο θεσμός:

«Ήμουν φανατική οπαδός του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης και γι’ αυτό συζήτησα πέρσι με τον Δήμαρχο Θεόδωρο Τζέκο για την προοπτική αυτής της διοργάνωσης, ώστε να παρακινήσουμε τα παιδιά να αθληθούν και να σταματήσουν να είναι διαρκώς μπροστά σε οθόνες. Πλέον είμαστε έτοιμοι για τον δεύτερο αγώνα μέσα σε λίγους μήνες και από ό,τι φαίνεται θα αυξάνεται κάθε χρόνο η επιθυμία συμμετοχής και θα έχουμε όλο και περισσότερα παιδιά στον θεσμό!»

Η Συνέντευξη Τύπου έκλεισε με ευχαριστίες προς τους Χορηγούς της διοργάνωσης, που συμβάλλουν στην επιτυχία της: Το Wellness Santa Hotel, που αποτελεί Μέγα Χορηγό και Επίσημο Ξενοδοχείο Διοργάνωσης, το Κτήμα Γεροβασιλείου και τον Όμιλο Εταιρειών Υγείας Βιοϊατρική που είναι Κύριοι Χορηγοί, καθώς επίσης τους Υποστηρικτές και τους Χορηγούς Επικοινωνίας της διοργάνωσης εκ των οποίων είναι και το Rthess Media Group.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο Παντελής Τζερτζεβέλης

Ο Παντελής Τζερτζεβέλης γεννήθηκε το 1967 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, και ακόμη από μικρή ηλικία, εντάχθηκε στον κόσμο της περιπέτειας, καθώς ήταν μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, όπου ανέβηκε μέχρι τον βαθμό του Προσκόπου του Έθνους! Σε ηλικία 16 χρόνων, βρέθηκε υπό την καθοδήγηση του μεγάλου Φωτορεπόρτερ, Γιώργου Φουρκαλά, όπου και έμαθε την τέχνη της φωτογραφίας και καθημερινά εργαζόταν τραβώντας φωτογραφίες, για τις εφημερίδες Μακεδονία- Θεσσαλονίκη, και Σπορ του Βορρά! Λίγο αργότερα παράλληλα με τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο, παρακολούθησε 2ετή σχολή φωτογραφίας, και έναν χρόνο αργότερα την τριετή σχολή δημοσιογραφίας ΑΚΤΟ. Εργάστηκε σε περιοδικά και Εφημερίδες όπως οι Μακεδονικές Επιλογές, Το AUTO moto, ο Ταχυδρόμος, Το Traveller, το ΕΘΝΟΣ, η ΒΡΑΔΙΝΗ, η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ, ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ. Από το 2008 μέχρι το 2013, από την συχνότητα της ΕΡΤ3 εργάστηκε στην εκπομπή ΕΠΙΤΡΟΧΩΝ, και ταξίδευε τους ακροατές του μέσα από την εκπομπή του …τα μπαγκάζια , στις εσχατιές της Εναλλακτικής Ελλάδας. Από το 2014 εργάζεται στον Όμιλο του ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και μέσα από την συχνότητα του πρώτου ραδιοφώνου της Βόρειας Ελλάδας, υπηρετεί τον κόσμο της αυτοκίνησης, και των αποδράσεων. Είναι υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, και της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, και της Παγκόσμιας ένωσης Δημοσιογράφων.

/ Δείτε ακόμα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

14.3.202511:46

  Τι έκαναν όμως οι ελληνικές ομάδες και τι έβαλαν στο ταμείο τους από το φετινό ευρωπαϊκό τους ταξίδι;   Ο Ολυμπιακός θα πάρει τα περισσότερα χρήματα, αφού φτάνοντας ως τους 16, κατοχύρωσε 19.447.000 ευρώ.   Ο ΠΑΟΚ που αποκλείστηκε

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

14.3.202510:36

  Αναλυτικά οι μεταδόσεις :  13:55 COSMOTE SPORT 5 HD Moto3 2025 Γκραν Πρι Αργεντινής (1ες Ελεύθερες Δοκιμές) 14:45 COSMOTE SPORT 5 HD Moto2 2025   Γκραν Πρι Αργεντινής (1ες Ελεύθερες Δοκιμές) 15:40 COSMOTE SPORT 5 HD MotoGP 2025 Γκραν

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

14.3.202510:14

  Ο Ολυμπιακός κέρδισε τη Μπόντο Γκλιμτ με 2-1, αλλά δεν ήταν αρκετό, ενώ ο Παναθηναϊκός πολέμησε στο δεύτερο ημίχρονο κι έχασε ευκαιρίες, αλλά έχασε με 3-1 από τη Φιορεντίνα και αποκλείστηκε… Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στην 11η θέση της

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

14.3.202508:32

  Την σπουδαιότερη βραδιά του Ντόνσιτς με τη φανέλα των Λέικερς χάλασαν οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, επικρατώντας με 126-106 στο Fiserv Forum. Ο Greek Freak είχε ένα γεμάτο παιχνίδι, μετρώντας 24 πόντους, 12 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 1 κλέψιμο και

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

13.3.202522:37

  Παρότι το πίστεψε και πίεσε από την αρχή, στο 32′ ήρθε το γκολ για τους Νορβηγούς με τον Χογκ και τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα. Στο ημίχρονο ο Μεντιλίμπαρ πέρασε στο παιχνίδι τον Γιάρεμτσουκ κι ο Ουκρανός έβαλε τον

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

13.3.202521:52

  Απευθείας στον τελικό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που θα διεξαχθεί στη Ναντζίνγκ της Κίνας, θα αγωνιστούν οι Μίλτος Τεντόγλου και Εμμανουήλ Καραλής. Όπως έγινε γνωστό, δεν θα χρειαστεί να δώσουν προκριματικό αγώνα, καθώς οι προκρίσεις είναι μόλις 16

Rthess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

14.3.202515:43

ADVERTORIAL

14.3.202515:30

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή