RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Φύλαξη σχολείων του Δήμου Καλαμαριάς από εταιρεία σεκιούριτι (AUDIO)

Comments are closed.

Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / Φύλαξη σχολείων του Δήμου Καλαμαριάς από εταιρεία σεκιούριτι (AUDIO)

ΕΛΛΑΔΑ

05/03/202517:04

Φύλαξη σχολείων του Δήμου Καλαμαριάς από εταιρεία σεκιούριτι (AUDIO)

Για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων.

Φύλαξη σχολείων του Δήμου Καλαμαριάς από εταιρεία σεκιούριτι (AUDIO)

Γράφει RTHESS NEWSROOM

 

Ο Δήμος Καλαμαριάς και αστυνομία ενώνουν δυνάμεις για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας του συνόλου των πολιτών της Καλαμαριάς. Στο πλαίσιο αυτό και σε συνέχεια των δράσεων της ΕΛ.ΑΣ. με τις αυξημένες περιπολίες και τα μέτρα για τους ανήλικους, ο Δήμος Καλαμαριάς προχώρησε στη σύναψη σύμβασης με εταιρεία ιδιωτικής φύλαξης για την εποπτεία των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων σχολικών κτηρίων στο κέντρο της πόλης.

Η ανάθεση αφορά αποκλειστικά και μόνο 5 σχολικές μονάδες και συγκεκριμένα το 1ο Λύκειο, το 1ο Γυμνάσιο, το 2ο και το 4ο Δημοτικό καθώς και το 9ο Νηπιαγωγείο του Δήμου Καλαμαριάς, και τους αθλητικούς χώρους του Δήμου πέριξ αυτών και κρίθηκε αναγκαία για τη διατήρηση της ασφάλειας του σχολικού περιβάλλοντος, τη διασφάλιση της περιουσίας των σχολικών υποδομών, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία αυτών μετά το πέρας της σχολικής δραστηριότητας. Επιπλέον, ο Δήμος θα προχωρήσει σε περαιτέρω δράσεις και μέτρα φύλαξης σχολικών συγκροτημάτων και σε άλλες περιοχές της Καλαμαριάς που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

 

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στην εκπομπή «Δύο στις 2» μίλησε ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Καλαμαριάς, Θάνος Γιαννακός.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, παιδιά και εξωσχολικοί συγκεντρώνονται κατά τις βραδινές ώρες μέσα στο αύλειο χώρο των σχολείων και πέριξ αυτών, είτε βανδαλίζοντας τους αύλειους χώρους είτε κάνοντας φασαρία ενοχλώντας του περίοικους.

 

«Σε περίπτωση που συμφωνήσουν όλες οι πλευρές να μπουν κάμερες στα σχολεία που θα λειτουργούν πέραν του σχολικού ωραρίου, ο Δήμος Καλαμαριάς θα το πράξει αμέσως».

 

Ακούστε το απόσπασμα της εκπομπής εδώ:

 

 

 

Το πρόβλημα της φύλαξης των σχολείων πρέπει να λυθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών με την πρόσληψη προσωπικού σχολικών φυλάκων σε όλους τους Δήμους της χώρας.

Σε σχέση με φαινόμενα παραβατικότητας ανηλίκων, αλλά και εγκληματικότητας που έχουν παρατηρηθεί κατά καιρούς, ο Δήμος Καλαμαριάς είναι σε στενή συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καλαμαριάς, που πραγματοποιεί όλες τις προβλεπόμενες δράσεις και τους επιβεβλημένους ελέγχους.

Χαρακτηριστικά, αναφέρουμε ότι η Καλαμαριά είναι ίσως ο μοναδικός Δήμος της χώρας όπου δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα διάρρηξης καταστήματος από τις 15 Οκτωβρίου, όταν συνελήφθησαν οι δράστες παρόμοιου περιστατικού, έως σήμερα.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS NEWSROOM

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

5.3.202519:55

  Η άναρχη απόθεση ογκωδών απορριμμάτων στον αστικό ιστό και σε αυτοσχέδιες χωματερές σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης έχει πάρει διαστάσεις μάστιγας. Οι τρόποι περιορισμού του φαινομένου αλλά και η εμπειρία από το «κυνήγι» της παράνομης απόθεσης ογκωδών

ΕΛΛΑΔΑ

5.3.202519:26

  Μετά τη μεγάλη συγκέντρωση της Παρασκευής, εργατικά σωματεία, κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και φοιτητικοί σύλλογοι δίνουν το παρόν σε μια ακόμη μεγάλη διαμαρτυρία με αίτημα τη δικαιοσύνη και το άπλετο φως στην συγκάληψη που επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση.

ΕΛΛΑΔΑ

5.3.202518:57

  Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Δράση του ΣΚΑΪ «Όλοι μαζί μπορούμε», το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης και τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας προχωρούν την Κυριακή 9 Μαρτίου στη φύτευση 1000 νέων δένδρων στο περιαστικό δάσος της Τούμπας.

ΕΛΛΑΔΑ

5.3.202518:32

  Τα δρομολόγια του Μετρό Θεσσαλονίκης διεξάγονται κανονικά σε όλο το μήκος της Γραμμής 1. Ωστόσο, οι σταθμοί «Βενιζέλου» και «Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός» είναι κλειστοί για το επιβατικό κοινό και οι συρμοί δεν σταματούν εκεί. Η λειτουργία στους υπόλοιπους σταθμούς

ΕΛΛΑΔΑ

5.3.202518:21

  Στην κατάθεση μήνυσης εναντίον υπαλλήλου εταιρείας καθαρισμού αποχετεύσεων, που εντοπίστηκε να εναποθέτει ακατέργαστα αστικά λύματα σε πράσινο κάδο στο κέντρο της Καλαμαριάς, προχώρησε σήμερα 5/3, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Καλαμαριάς, Μαίρη Τσιραμπίδου. Τον ασυνείδητο οδηγό του

ΕΛΛΑΔΑ

5.3.202515:52

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, απομακρύνθηκαν από το διαμέρισμα δύο ηλικιωμένες γυναίκες οι οποίες παρουσίασαν αναπνευστικά ζητήματα και ελαφρά εγκαύματα. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, στην κατάσεβση συμμετείχαν επτά οχήματα με 20 πυροσβέστες.

Rthess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

5.3.202519:19

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

5.3.202516:46

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

5.3.202516:27

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή