RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Η ΕΛΑΣ για τις αναρτήσεις που ταυτίζουν αστυνομικούς με κουκουλοφόρους

Comments are closed.

Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / Η ΕΛΑΣ για τις αναρτήσεις που ταυτίζουν αστυνομικούς με κουκουλοφόρους

ΕΛΛΑΔΑ

01/03/202515:32

Η ΕΛΑΣ για τις αναρτήσεις που ταυτίζουν αστυνομικούς με κουκουλοφόρους

Ανακοίνωση της αστυνομίας- «Τέτοιες τοποθετήσεις διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και δημιουργούν αδικαιολόγητα στερεότυπα και προκαταλήψεις»

Η ΕΛΑΣ για τις αναρτήσεις που ταυτίζουν αστυνομικούς με κουκουλοφόρους

Γράφει RTHESS NEWSROOM

«Μόνο ως ανυπόστατες, συκοφαντικές και ενδεχομένως ποινικά κολάσιμες μπορούν να χαρακτηριστούν δηλώσεις και αναρτήσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και κυρίως στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, συνοδευόμενες μάλιστα και από δήθεν “αποδεικτικό υλικό”, όπου επιχειρείται ταύτιση αστυνομικών με άτομα που προκαλούν επεισόδια κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.

Τέτοιες τοποθετήσεις διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και δημιουργούν αδικαιολόγητα στερεότυπα και προκαταλήψεις, ενώ κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών και υπονομεύουν το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι Έλληνες αστυνομικοί λειτουργούν αποκλειστικά στο πλαίσιο του νόμου, με κύριο μέλημα την προστασία των πολιτών που διαδηλώνουν ειρηνικά. Για τον ίδιο σκοπό οι αστυνομικοί με αυταπάρνηση θέτουν τη σωματική τους ακεραιότητα σε κίνδυνο, όπως αποδεικνύεται και από τους τραυματισμούς που υπέστησαν στις χθεσινές διαδηλώσεις από επιθέσεις βίαιων εγκληματικών στοιχείων.

Οι ίδιοι αστυνομικοί, πριν από τις διαδηλώσεις, εντόπισαν και συνέλαβαν άτομα που κατείχαν επικίνδυνα αντικείμενα, όπως βόμβες μολότοφ και εκρηκτικούς – εμπρηστικούς μηχανισμούς, που θα μπορούσαν να αφαιρέσουν ακόμη και ανθρώπινες ζωές» τονίζει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ και συνεχίζει:

«Οι επιχειρήσεις συνεχίστηκαν καθ΄όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης, με πρώτιστη προτεραιότητα τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των ειρηνικών διαδηλωτών. Ως αποτέλεσμα, μέχρι τώρα, οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε -237- προσαγωγές από τις οποίες οι -77- έγιναν συλλήψεις. Πολλά από αυτά τα άτομα διαπιστώθηκε ότι ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο ή έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για οπαδικά επεισόδια. Αυτονόητο είναι ότι οι έρευνες συνεχίζονται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την ταυτοποίηση όλων των ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια, από ανοιχτές και ιδίες πηγές.

Συνεπώς, κάθε ταύτιση με αυτά τα άτομα αποτελεί τουλάχιστον ύβρη σε βάρος των Ελλήνων αστυνομικών, ιδίως όταν αυτό επιχειρείται ανυπόστατα ακόμη και από πρόσωπα που έχουν δημόσιο λόγο και με τρόπο που συνιστά διασπορά ψευδών πληροφοριών και ειδήσεων. Κάθε τέτοια αναφορά εφεξής θα τίθεται υπόψη των αρμόδιων εισαγγελικών Αρχών για ποινική αξιολόγηση και διερεύνηση.

Χαρακτηριστικά και προς αποκατάσταση της πραγματικότητας, αρκεί να λεχθεί ότι οι αναρτήσεις που ταυτίζουν Έλληνες αστυνομικούς με ταραχοποιά στοιχεία, είναι κατασκευασμένες αφού σε αυτές χρησιμοποιούνται ακόμη και εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αρκετά χρόνια και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις δεν αφορούν καν τη χώρα μας.

Η αλήθεια προκύπτει εύκολα με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο. Ωστόσο, το υλικό αυτό αποτελεί ήδη αντικείμενο ξεχωριστής έρευνας, με αποδείξεις που προέρχονται από τεχνικά στοιχεία και οι υπαίτιοι θα έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους.

Ενδεικτικά, η παρακάτω φωτογραφία που διακινείται ως πρόσφατη και υποτίθεται δείχνει Έλληνες αστυνομικούς και κουκουλοφόρο συλληφθέντα να φορούν παρόμοια ρούχα, είναι φωτογραφία του 2007 που λήφθηκε στο Κεμπέκ του Καναδά.

Ομοίως, η παρακάτω φωτογραφία είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο από το 2009 όμως, εκτός του ότι διακινείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο πλαίσιο διαδηλώσεων ως πρόσφατη, τα άτομα που απεικονίζονται σε αυτή ουδεμία σχέση έχουν με αστυνομικούς, αλλά ήταν μέλη τότε κόμματος που διαδήλωναν.

Τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας θα συνεχίσουν να επιτελούν το καθήκον τους με επαγγελματισμό και αφοσίωση, με σκοπό την προστασία όλων των πολιτών.»

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS NEWSROOM

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

1.3.202515:42

Σοβαρότατες οι υλικές ζημίες που προκλήθηκαν στα τέσσερα φορτηγά με επικαθήμενα μεταφοράς υγρού τσιμέντου. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 16 πυροσβέστες με 8 υδροφόρες.

ΕΛΛΑΔΑ

1.3.202514:55

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου με αφορμή αναφορές κατοίκων της περιοχής της Μυγδονίας, σύμφωνα με τις οποίες ιδιοκτήτες βυτίων εκκένωσης βόθρων τους ζητούν να καταβάλλουν αυξημένα ποσά για τις υπηρεσίες που παρέχουν, μετά τα προβλήματα λειτουργίας που δημιουργήθηκαν στο Βιολογικό της Λητής

ΕΛΛΑΔΑ

1.3.202513:41

«Τοπικές βροχές στη βόρεια Ελλάδα και χιόνια στα ορεινά. Ασθενείς βροχές επίσης σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική και βορειανατολική Πελοπόννησο και ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές» τονίζει ο μετεωρολόγος ενώ θα υπάρξει «πτώση θερμοκρασίας». 🎯Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ✅Την Κυριακή

ΕΛΛΑΔΑ

1.3.202513:27

  Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, κατά τις πρωινές ώρες του Σαββάτου ΕΠΟΠ Επιλοχίας ο οποίος υπηρετούσε σε Μονάδα της Αλεξανδρούπολης, 46 ετών, τραυματίστηκε θανάσιμα με υπηρεσιακό τυφέκιο, ευρισκόμενος εντός του Στρατοπέδου. Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως.

ΕΛΛΑΔΑ

1.3.202513:23

Ο 14χρονος διώκεται για κατοχή εκρηκτικών υλών σε δημόσια συνάθροιση και παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακρίτρια. Η μητέρα του 14χρονου η οποία επίσης συνελήφθη, διώκεται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και οδηγήθηκε να δικαστεί στο αυτόφωρο.

ΕΛΛΑΔΑ

1.3.202512:49

  Προσφορές για το δημοτικό κολυμβητήριο ανακοίνωσε ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτης προτρέποντας τους κολυμβητές να τις αξιοποιήσεων. Σύμφωνα με σχετικά ανακοίνωση τα νέα πακέτα περιλαμβάνουν: • Πακέτο 3μηνης συνδρομής απεριόριστων επισκέψεων 180 € • Πακέτο 30 επισκέψεων με δυνατότητα χρήσης

Rthess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή