RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
«Θα πάρω άμεσα πρωτοβουλία για να κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας» (VIDEO)

Comments are closed.

Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ / «Θα πάρω άμεσα πρωτοβουλία για να κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας» (VIDEO)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

27/02/202513:24

«Θα πάρω άμεσα πρωτοβουλία για να κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας» (VIDEO)

Δριμεία επίθεση του Νίκου Ανδρουλάκη κατά της κυβέρνησης με αφορμή το πόρισμα του Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Intime
Φωτ. Intime

Γράφει RTHESS NEWSROOM

 

«Όποιος είδε τη συνέντευξη Τύπου εντόπισε τα στοιχεία, στα οποία εδώ και πολλούς μήνες εμείς έχουμε επικεντρώσει το ενδιαφέρον μας, καταλήγει σε ένα συμπέρασμα: υπάρχουν βαριές ευθύνες από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εγκληματικά λάθη και γι’ αυτό θα πάρω άμεσα πρωτοβουλία για να κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά την αλλοίωση του τόπου δυστυχήματος που αναφέρθηκε στο πόρισμα: «Επί δύο χρόνια ο πρωθυπουργός και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας κορόιδευαν τον ελληνικό λαό, τον παραπλανούσαν για ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα, δείχνοντας ότι επί της ουσίας έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αποκρύψουν τις πολιτικές τους ευθύνες. Γιατί είναι άγνωστο το καύσιμο; Διότι κάποιοι εκείνες τις κρίσιμες ώρες, χωρίς να υπάρχει καμία παραγγελία της δικαιοσύνης, πήγαν κι έκαναν μια σύσκεψη κι αποφάσισαν να αλλοιωθεί ο χώρος, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν πάρα πολύ οι δειγματοληψίες και σήμερα να μην μπορεί το πόρισμα να έχει στοιχεία από εκείνες τις κρίσιμες ώρες και να μας πει ποιο καύσιμο ευθύνεται για εκείνη την ανάφλεξη. Αυτό δεν είναι συγκάλυψη και απόκρυψη στοιχείων;» αναρωτήθηκε με νόημα.

Επιπλέον ο κ. Ανδρουλάκης ισχυρίστηκε πώς «είναι προφανές ότι ο κ. Τριαντόπουλος πήγε εκεί και εκτέλεσε μια αποστολή. Η αποστολή ήταν πολύ συγκεκριμένη. Να καλύψουν πολιτικές ευθύνες», ενώ άσκησε έντονη κριτική στον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, υποστηρίζοντας: «Ο κ. Φλωρίδης, μας έλεγε ότι όσοι μιλάνε για το μπάζωμα είναι για τα μπάζα, έπρεπε να παραμένει υπουργός μέχρι σήμερα; Το είπαν μόλις οι άνθρωποι ότι δεν σεβάστηκαν την ιερότητα του χώρου και ουσιαστικά το μπάζωμα ήταν κρίσιμος κρίκος για την αλλοίωση των στοιχείων, που εάν τα είχαν στη διάθεσή τους, θα μας έλεγαν ποιο ήταν το καύσιμο. Εάν υπήρχε ευθιξία, θα είχε παραιτηθεί ο κ. Φλωρίδης».

Όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης, «το πόρισμα δείχνει ότι η 717, δηλαδή η σύμβαση για την υλοποίηση της τηλεδιοίκησης που την πλήρωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ένα κρίσιμο στοιχείο για να μην είχε συμβεί ποτέ αυτή η τραγωδία. Τι είπαν, λοιπόν, σήμερα αυτοί οι άνθρωποι; Ό,τι είπε η διορισμένη τριμελής επιτροπή Γεραπετρίτη ότι εάν υπήρχε τηλεδιοίκηση, τα δύο τρένα δεν θα είχαν συγκρουστεί ποτέ. Όταν κάναμε προανακριτική για αυτό ακριβώς το θέμα, για το πόρισμα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας που αφορούσε στην τηλεδιοίκηση, θυμάστε τι ψήφισε η Νέα Δημοκρατία; Όχι, ψήφισε. Δεν επέτρεψε η Νέα Δημοκρατία ο υπουργός που έχει την ευθύνη της μη υλοποίησης του έργου να πάει στη δικαιοσύνη και να αναλάβει τις ευθύνες του. Αντ’ αυτού, καταχειροκροτούσαν τον κ. Καραμανλή».

Συμπλήρωσε πως «όποτε η Νέα Δημοκρατία βρεθεί προ συνθήκης που απειλεί την εξουσία της, αποδεικνύει ότι είναι ικανή για όλα για να την υπερασπιστεί. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για την ποιότητα της δημοκρατίας μας» και τόνισε ότι «οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας χειροκροτούσαν τον κ. Καραμανλή, που επί υπουργείας του, τα τρένα κινούνταν με κανόνες της δεκαετίας του ’60. Αυτό είναι το “επιτελικό κράτος”. Αυτός είναι ο “μέγας εκσυγχρονιστής” κ. Μητσοτάκης. Χρειαζόμαστε πολιτική αλλαγή».

Αναφερόμενος στην τροπολογία του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με την οποία θα απαγορεύεται για μια τετραετία μετά την αφυπηρέτηση των δικαστικών να καταλαμβάνουν δημόσιες θέσεις ευθύνης, ο κ. Ανδρουλάκης υπενθύμισε εμφατικά: «Ο κ. Μητσοτάκης στις 17 Ιουλίου 2018, όταν ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, έλεγε ότι είναι θετικό μέτρο. Το καταθέσαμε πέρυσι και δεν το ψήφισε. Το 2018 γι’ αυτόν ήταν θετικό μέτρο, το 2024 ήταν αρνητικό. Το φέρνουμε και σήμερα. Το 2025 θα το ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία; Για να δούμε τελικά ποιοι λένε άλλα όταν είναι αντιπολίτευση, αλλά όταν θέλουν το κράτος ως λάφυρο κάνουν άλλα ως κυβέρνηση».

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS NEWSROOM

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

27.2.202514:16

“Σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι η αμαξοστοιχία κουβαλούσε καύσιμο, άγνωστο τι ήταν που προκάλεσε την πυρόσφαιρα” ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κώστας Χήτας. “Δώσαμε έναν όρκο να είμαστε δίπλα στους συγγενείς των θυμάτων” ανέφερε υπογραμμίζοντας ότι η Ελληνική Λύση κατέθεσε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

27.2.202513:53

  Στόχος επίθεσης έγινε χθες το απόγευμα το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, Χάρη Θεοχάρη. Άγνωστοι πέταξαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα στην πρόσοψη του γραφείου του βουλευτή.   Η αντίδραση του Χάρη Θεοχάρη Τέτοιες ενέργειες χαλυβδώνουν ακόμη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

27.2.202513:35

Για την προσπάθεια της Κυβέρνησης να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση των Τεμπών και  να βελτιωθεί η κατασταση στον σιδηρόδρομο μίλησε ο βουλευτής A Θεσσαλονίκης της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος. Μίλησε για ομάδες που επιχειρούν το διχασμό και δημιουργούν υπόβαθρο για

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

27.2.202513:18

Για αυθόρμητη συμμετοχή του Ελληνικού λαού στις αυριανές πορείες για τα Τέμπη μίλησε ο Μιχάλης Κατρίνης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη υπογραμμίζοντας ότι όσο και αν η Κυβέρνηση προσπαθεί να πεί ότι κάποιοι επιχειρούν αποσταθεροποίηση της χώρα  υπογραμμίζοντας ότι η Κυβερνηση άλλαξε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

27.2.202506:47

Αποκάλεσε τη Νέα Δημοκρατία «φυτώριο δολοφόνων, παιδόφιλων, βιαστών, εγκληματιών, …εθνικών βλαξ». Αν είχαμε να κάνουμε με ένα κανονικό κόμμα, τότε ο Νίκος Παππάς θα είχε ήδη διαγραφεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να απαιτείται η ανακοίνωσή μας τόνισε η

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.2.202521:05

  Προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία με 24% στην πρόθεση ψήφου, έναντι του ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει 13%, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ. Παράλληλα, απογοητευμένο εμφανίζεται το 66% των πολιτών όσον αφορά στους χειρισμούς της κυβέρνησης για

Rthess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή