RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Και από τον Σπύρο Πέγκα «βέλη» κατά του απολογισμού Αγγελούδη

Comments are closed.

Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / Και από τον Σπύρο Πέγκα «βέλη» κατά του απολογισμού Αγγελούδη

ΕΛΛΑΔΑ

17/02/202515:50

Και από τον Σπύρο Πέγκα «βέλη» κατά του απολογισμού Αγγελούδη

«Η αύξηση ρεκόρ των δημοτικών τελών το κορυφαίο έργο της διοίκησης Αγγελούδη για το 2024» σχολιάζει ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη για Όλους».

Και από τον Σπύρο Πέγκα «βέλη» κατά του απολογισμού Αγγελούδη

Γράφει RTHESS NEWSROOM

 

 

 

Όλο το κείμενο της τοποθέτησης της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Για Όλους»:

 

«Η μέση αύξηση δημοτικών τελών για τους 85 δήμους που αύξησαν τα δημοτικά τέλη στην Ελλάδα το 2024 ήταν 16%. Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη το 2024 η αύξηση των δημοτικών τελών ήταν 35% τον Ιανουάριο και επιπλέον 30% τον Δεκέμβριο!

Αυτό είναι και το κορυφαίο έργο της διοίκησης Αγγελούδη για το 2024, μαζί με κάποια άλλα ελάσσονα, που περιορίζονται στην ανεπαρκή και αποσπασματική διαχείριση της δυστοπικής καθημερινότητας της πόλης. Οι γειτονιές παραμένουν βρόμικες, τα μηχανάκια καταλαμβάνουν τα πεζοδρόμια, οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια παραμένουν κατεστραμμένα και μη προσβάσιμα, ποδηλατοδρόμοι ξηλώνονται και οι μετακινήσεις των πολιτών –πέρα από το μετρό- δεν έχουν με κανένα τρόπο βελτιωθεί.

Όλα τα άλλα είναι έργα που ΘΑ γίνουν. Τι έργα; Έργα βγαλμένα από τα συρτάρια της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου που είτε χρόνια συζητιούνται είτε βρίσκονται σε επίπεδο ανάθεσης εργολαβίας είτε είχαν ξεκινήσει και διακοπεί είτε έχουν μελετηθεί και περιμένουν τις χρηματοδοτήσεις τους. Αυτά μπορεί να είναι το «όνειρο» του νυν δημάρχου, που προσπαθεί απεγνωσμένα με φιέστες και πηχυαίους τίτλους δημοσιευμάτων να μας πείσει. Δεν συνιστούν, όμως, «όραμα», ούτε και συνοδεύονται από ένα στρατηγικό σχέδιο εφαρμογής.

Δεν υπάρχει καμία αναφορά και σχέδιο για μια σύγχρονη αστική πραγματικότητα, για την αστική ανθεκτικότητα και τις κλιματικά ουδέτερες πόλεις την εποχή της κλιματικής κρίσης, για την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, την έξυπνη πόλη και τις δημιουργικές δυνάμεις της, για χωρικά σχέδια αναζωογόνησης και την οικονομική ανάταση και τον διεθνή ρόλο της Θεσσαλονίκης σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο και ασταθές διεθνές περιβάλλον.

Αντί αυτού υπάρχουν πολιτικές επιστροφής στη λατρεία του αυτοκινήτου, στα «μπετά» και στις αλλαγές των ήδη υπαρχόντων πεζοδρομίων. Δηλαδή, σε ένα ξεπερασμένο μοντέλο διαχείρισης του αστικού χώρου, που οι άλλες πόλεις της Ευρώπης έχουν προ δεκαετιών εγκαταλείψει. Η ίδια αναχρονιστική αντίληψη με παλαιούς δημάρχους της Νέας Δημοκρατίας, η τοπική ηγεσία της οποίας, έσπευσε σύσσωμη στην ετήσια εκδήλωση δημόσιου απολογισμού να αγκαλιάσει με θέρμη τον «ανεξάρτητο» νέο δήμαρχο. Όλα παλιά και ξεπερασμένα.

Δεν αξίζει αυτή η πολιτική αντίληψη και αισθητική στην πόλη της Θεσσαλονίκης που μένει πίσω από τις σύγχρονες αστικές αλλά και αναπτυξιακές εξελίξεις.»

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS NEWSROOM

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

21.2.202520:03

  Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση που αφορά στην αγορά κτιρίου στην Σίνδο, πλησίον της Αλεξάνδρειας Πανεπιστημιούπολης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, για την επέκταση των φοιτητικών εστιών. Η επένδυση ανέρχεται σε 1.850.000,00 ευρώ και είναι ενταγμένη στο

ΕΛΛΑΔΑ

21.2.202519:33

  Εκτός λειτουργίας έμεινε για περισσότερο από μιάμιση ώρα σήμερα (21/2) το Μετρό Θεσσαλονίκης.   Για το θέμα ρωτήθηκε και ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στο ERTNEWS, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν σε

ΕΛΛΑΔΑ

21.2.202518:21

  Ο Δημήτρης Πλακιάς, πατέρας που έχασε την κόρη του και τις δίδυμες ανιψιές του στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών απάντησε στον υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη για τις πρωινές δηλώσεις του για τα Τέμπη. Συγκεκριμένα, ο ίδιος με ανάρτησή του,

ΕΛΛΑΔΑ

21.2.202517:57

  Μία 60χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν έπεσε από ύψος τεσσέρων μέτρων. Το δυστύχημα συνέβη στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής χθες το απόγευμα. Η γυναίκα έκανε δουλειές στο μπαλκόνι του σπιτιού της όταν υποχώρησε το κάγκελο και βρέθηκε στο κενό.

ΕΛΛΑΔΑ

21.2.202517:55

  Κατεβάστε την εφαρμογή του Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 για Android & iOS smartphones, για να μη κολλήσετε ποτέ ξανά στην κίνηση!     Η κίνηση στην Περιφερειακή μέσα από το νέο εργαλείο του Ι.ΜΕΤ. (κάντε κλικ στην εικόνα)    

ΕΛΛΑΔΑ

21.2.202517:10

    Η επένδυση ανέρχεται σε 1.850.000,00 ευρώ και είναι ενταγμένη στο τομεακό πρόγραμμα ανάπτυξης του ΥΠΑΙΘΑ. Σκοπός της πράξης με τίτλο «Αγορά ακινήτου για τη λειτουργία νέας Φοιτητικής Εστίας Αλεξάνδρειας Πανεπιστημιούπολης ΔΙΠΑΕ» είναι η ενίσχυση δυνατότητας στέγασης για περισσότερους

Rthess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή