RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Απάντηση Κωνσταντίνου Ζέρβα για αποτεφρωτήριο στη Θεσσαλονίκη

Comments are closed.

Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / Απάντηση Κωνσταντίνου Ζέρβα για αποτεφρωτήριο στη Θεσσαλονίκη

ΕΛΛΑΔΑ

05/02/202517:01

Απάντηση Κωνσταντίνου Ζέρβα για αποτεφρωτήριο στη Θεσσαλονίκη

Ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη» είπε χαρακτηριστικά «Η επικοινωνία της εικονικής πραγματικότητας συνεχίζεται».

Απάντηση Κωνσταντίνου Ζέρβα για αποτεφρωτήριο στη Θεσσαλονίκη

Γράφει RTHESS NEWSROOM

 

«Η σημερινή δήλωση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης για το Αποτεφρωτήριο που πρόκειται να δημιουργηθεί στα Κοιμητήρια, εντάσσεται στη σταθερή μυθοπλασία της Διοίκησης, περί δήθεν κίνησης διαδικασιών στάσιμων επί σειρά ετών.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, υπενθυμίζουμε: το Αποτεφρωτήριο είναι ένα έργο που ξεκίνησε επί Δημαρχίας Γιάννη Μπουτάρη και υπεύθυνο για την προώθησή του, τον τότε αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Επί δημαρχίας Κωνσταντίνου Ζέρβα, οι διαδικασίες ως την έγκριση του ρυμοτομικού προχώρησαν και ολοκληρώθηκαν μέσα από κυκεώνα γραφειοκρατικών και άλλων εμποδίων που ξεπεράστηκαν, καθώς και με την προστασία της προβλεπόμενης έκτασης κόντρα σε εισηγήσεις θέλησαν να τη μετατρέψουν σε χώρο ενταφιασμού θυμάτων του Covid, κατά το διάστημα κορύφωσης της πανδημίας. Κάτι που αν είχε συμβεί, θα έστελνε την υπόθεση δημιουργίας του Αποτεφρωτηρίου στις καλένδες.

Απολύτως λοιπόν χάρη στις ενέργειες της προηγούμενης Διοίκησης για το Αποτεφρωτήριο, η Διοίκηση Αγγελούδη είχε παραλάβει μόνο την εκκρεμότητα δημοσίευσης του σχετικού Π.Δ. σε ΦΕΚ, το οποίο, μάλιστα, βάζει μια ρυμοτομική και αδειοδοτική τάξη στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου, που εκκρεμούσε από το 1971!

Φυσικά, καμία έκπληξη δεν προκαλεί η πλήρης διαστρέβλωση αυτής της πραγματικότητας, από μια Διοίκηση που πορεύεται επικοινωνώντας μια εικονική πραγματικότητα «επιτευγμάτων» της, που υπάρχουν μόνο στην φαντασία των στελεχών της.

Η απόφαση που δεν εξηγείται ούτε με όρους εικονικής πραγματικότητας, είναι αυτή της επαναφοράς του ποδηλατόδρομου της Λεωφόρου Νίκης, στο πλακόστρωτο της Παλιάς Παραλίας, σε βάρος ποδηλατών και πεζών. Τα «παράνομα πασαλάκια» του ποδηλατόδρομου στη Λεωφ.Νίκης, που έδωσε έναν ευρωπαϊκό αέρα στην πόλη, θα μπουν ως «νόμιμα(;) πασαλάκια» στον ίδιο δρόμο για να …αποτρέψουν το παρκάρισμα!

Εξηγείται όμως, για μια Διοίκηση που φοβάται (αλλά δεν παραδέχεται), ότι μελλοντικές της ενέργειες, όπως η πεζοδρόμηση της οδού Αγίας Σοφίας, θα επιδεινώσουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης.»

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS NEWSROOM

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

16.4.202512:25

  Έτοιμος να υποδεχτεί και φέτος τους επισκέπτες είναι ο Βυζαντινός Πύργος της Γαλάτιστας, ο οποίος άνοιξε ήδη τις πύλες του στο κοινό. Ο ιστορικός χώρος, που κεντρίζει το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο θα είναι ανοιχτός, εκτός της Τρίτης,

ΕΛΛΑΔΑ

16.4.202512:17

  Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 31χρονος που συνελήφθη τη Δευτέρα από τους αξιωματικούς του Ελληνικού FBI στη Θεσσαλονίκη έχοντας στην κατοχή του 13 κιλά κοκαΐνης ένα όπλο και 33.000 ευρώ. Σε βάρος του ασκήθηκε

ΕΛΛΑΔΑ

16.4.202512:07

  Ένας αγώνας δρόμου για τις απαλλοτριώσεις των 27 εκτάσεων (ΚΑΕΚ) στην προέκταση της οδού Πόντου έχει ξεκινήσει προκειμένου να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες και να προχωρήσει η διάνοιξη του δρόμου μετά από δεκαετίες καθυστερήσεων.         Η αναβολή

ΕΛΛΑΔΑ

16.4.202512:03

  Μια περιβαλλοντική δράση του Δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Τρίτη στο κέντρο της πόλης, όπου φυτεύτηκαν 15 μανόλιες στο Πάρκο Κολοκοτρώνη, ενώ τα υπόλοιπα 85 δέντρα φυτεύτηκαν στο πάρκο της Χ.Α.Ν.Θ.     Η ανάρτηση του Δήμου Θεσσαλονίκης  

ΕΛΛΑΔΑ

16.4.202511:53

  Στο πλαίσιο υλοποίησης επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για την πρόληψη – αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την εδραίωση αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, πρωινές ώρες χθες 15-04-2025, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμό των Διαβατών.   Κατά τη

ΕΛΛΑΔΑ

16.4.202511:48

  «Λαβράκι» έβγαλαν οι άνδρες της ΟΠΚΕ μετά από συντονισμένη επιχείρηση που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας σε αποθήκη στην Μενεμένη. Εντόπισαν τουλάχιστον 15 τόνων νοθευμένου λαδιού. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν πέντε μέλη της σπείρας μεταξύ

Rthess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

16.4.202512:32

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

16.4.202511:03

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή