RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Δήλωση Νίκου Ανδρουλάκη για την εκδημία Κώστα Σημίτη

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ / Δήλωση Νίκου Ανδρουλάκη για την εκδημία Κώστα Σημίτη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

05/01/202511:13

Δήλωση Νίκου Ανδρουλάκη για την εκδημία Κώστα Σημίτη

«Ο Κώστας Σημίτης εργάστηκε για τη μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας, αλλά πρώτα και καίρια για να γίνει πράξη η κοινωνική σύγκλιση με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα».

Δήλωση Νίκου Ανδρουλάκη για την εκδημία Κώστα Σημίτη

Γράφει RTHESS NEWSROOM

 

«Ο Κώστας Σημίτης ήταν από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της Μεταπολίτευσης αφήνοντας σπουδαία πολιτική παρακαταθήκη και κάνοντας πράξη την ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης σε συλλυπητήρια δήλωσή του για τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνει ότι «ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν βαθιά οραματιστής και ευρωπαϊστής. Συνέδεσε την πρωθυπουργία του με κορυφαίες εθνικές επιτυχίες: την ένταξη της χώρας στον σκληρό πυρήνα του ευρώ και την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. με άλυτο το Κυπριακό.

Αλλά και με μακρόπνοα έργα υποδομών, που άλλαξαν ριζικά την εικόνα της πατρίδας μας, βελτίωσαν άρδην την καθημερινότητα των πολιτών και ενίσχυσαν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας». Τονίζει ότι «ο Κώστας Σημίτης και το έργο των κυβερνήσεών του σφράγισαν μία από τις πιο δημιουργικές περιόδους της χώρας» και πως «με σχέδιο, μεθοδικότητα και βαθιά προοδευτικό όραμα απέναντι σε κάθε είδους συντήρηση άνοιξε ως πρωθυπουργός νέους ορίζοντες στην ελληνική κοινωνία σε μια περίοδο καταιγιστικών αλλαγών στην Ευρώπη και τον κόσμο».

Υπογραμμίζει ότι ο Κώστας Σημίτης «εργάστηκε για τη μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας, αλλά πρώτα και καίρια για να γίνει πράξη η κοινωνική σύγκλιση με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα». «Τον χαρακτήριζε ο μετριοπαθής, ρεαλιστικός πολιτικός λόγος και η ασυμβίβαστη, ρηξικέλευθη πολιτική δράση. Αγωνίστηκε κατά της Χούντας με τους συντρόφους του στη Δημοκρατική ‘Αμυνα και έπειτα στο ΠΑΚ», προσθέτει.

«Τον αποχαιρετούμε με βαθύ σεβασμό και ευγνωμοσύνη για τους πρωτοπόρους δρόμους, που άνοιξε για την πατρίδα μας και τον ελληνικό λαό», αναφέρει καταληκτικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS NEWSROOM

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

17.4.202517:50

  Το Γραφείο Τύπου του ΥΠΠΟ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη δεν διαθέτει προσωπικό λογαριασμό σε καμία πλατφόρμα social media» και σημειώνει: «Ως εκ τούτου, λογαριασμός που φαίνεται στο “Facebook” με το όνομα “Λίνα Μενδωνη”

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

17.4.202515:52

  «Οι Υπηρεσίες της Τροχαίας θα είναι σε ετοιμότητα και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατεύσουν τις ζωές όλων μας. Η ασφαλής και υπεύθυνη οδήγηση είναι πάνω από όλα στάση ατομικής ευθύνης, δεν είναι σεβασμός μόνο σε εμάς τους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

17.4.202515:21

  Τη Μεγάλη Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με παιδιά και μέλη της ανθρωπιστικής οργάνωσης KIDS SAVE LIVES, που έχουν εκπαιδευτεί να συνδράμουν σε επείγοντα περιστατικά ως πρώτοι ανταποκρινόμενοι και να παρέχουν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).   Ο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

17.4.202514:45

  «Μονομερείς ενέργειες, αξιώσεις και δηλώσεις της Ελλάδας που παραβλέπουν τις υφιστάμενες διαφορές και καταπατούν τα δικαιώματα της τουρκικής πλευράς δεν είναι αποδεκτές» διαμηνύει με νέα ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας σχετικά με τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό που

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

17.4.202513:28

  Με ειρωνικό ύφος απάντησε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας στις δηλώσεις του Έλληνα Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Δημήτριου Χούπη. «Μην περιμένετε να απαντήσουμε σε δηλώσεις που ούτε αυτοί δεν πιστεύουν και τις κάνουν να φαίνονται γελοίες», δήλωσαν πηγές του τουρκικού υπουργείου Εθνικής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

17.4.202513:20

  Αγίας Σοφίας, μεσημεράκι Μεγάλης Πέμπτης.   Ο Στέλιος Αγγελούδης συνομιλεί με τον Στέφανο Διαμαντόπουλο.         Να αλλάξουμε την αίσθηση της πόλης και ότι ο ένας νοιάζεται για τον άλλον. Η διαφωνία δεν είναι λόγος να μας

Rthess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή