Σε ένα παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο έχει μεταμορφωθεί το περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης στην φετινή Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia που άνοιξε σήμερα τις πύλες της στο περίπτερο 15 της ΔΕΘ.
Παραδοσιακά γλυκά της πόλης όπως το ροδίνι, ο μπεζές, το αρμενοβίλ, το τσουρέκι και τα τρίγωνα Πανοράματος συνθέτουν το σκηνικό μιας γαστρονομικής γλυκιάς περιήγησης, με τους επισκέπτες του «ζαχαροπλαστείου» να έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα μυστικά των παραδοσιακών γλυκών της Θεσσαλονίκης.
«Γλυκιά Θεσσαλονίκη όχι μόνο στην όψη αλλά και στην γαστρονομία» ανέφερε κατά την διάρκεια της παρουσίασης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης που δήλωσε λάτρης των γλυκών.
«Όπως ξέρετε έχουμε πάρει απο την UNESCO το βραβείο και την αναγνώριση για την γαστρονομία της πόλης μας. Η φετινή έκθεση μας δίνει για ακόμη μια φορά την ευκαιρία να δηλώσουμε την επανεκκίνηση του τουριστικής ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης.
Με μια νέα τουριστική ταυτότητα, με πάρα πολύ καλή προετοιμασία, προοπτική και οργάνωση σε μια τεχνοκρατική βάση της όλης προσπάθειας σύμφωνα και με το σχέδιο που έχουμε σχεδιάσει με τον Οργανισμό Τουρισμού» πρόσθεσε ο Στέλιος Αγγελούδης.
«Κατά την διάρκεια της εκθέσης οι ίδιοι οι δημιουργοί, θα βρίσκονται στο περίπτερο όπου θα γίνονται παρουσιάσεις των γλυκών.
Επιπλέον το Σάββατο φοιτητές ζαχαροπλαστικής απο το ΙΕΚ Θέρμης θα βρεθούν στο περίπτερο μας για να δημιουργήσουν μια πραγματική τέχνη ζαχαροπλαστικής δημιουργώντας το λογότυπο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης με δεκάδες μπεζέδες» συμπλήρωσε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Βασίλης Γάκης.
Comments are closed.