Παγκόσμια Ημέρα Τουαλέτας! Θεσπισμένη το 2013 από τον ΟΗΕ. Όσο αστείο ακούγεται, άλλο τόσο σοβαρό είναι αφού εν έτει 2023, πάνω από 2.5 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο δεν έχουν ούτε τακτική, ούτε εύκολη πρόσβαση σε τουαλέτα και ζουν σε συνθήκες ανθυγιεινές που προκαλούν ασθένειες οι οποίες σκοτώνουν κυρίως μικρά παιδιά.
Παγκόσμια Ημέρα Άντρα επίσης, από το 1992 χάρη στον καθηγητή
Thomas Oaster, από το Kansas City των ΗΠΑ. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 19 Νοεμβρίου σε περισσότερες από 70 χώρες του κόσμου – όχι όμως στην Ελλάδα!
ΓΕΓΟΝΟΤΑ
1493 Ο Χριστόφορος Κολόμβος αποβιβάζεται σε ένα νησί και το ονομάζει Σαν Χουάν Μπαουτίστα (Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής). Αργότερα το νησί μετονομάστηκε σε Πουέρτο Ρίκο.
1703 Πεθαίνει στις φυλακές της Βαστίλης ο άνθρωπος με το σιδηρούν προσωπείο, η ζωή του οποίου υμνήθηκε από τον Βολτέρο και τον Αλέξανδρο Δουμά.
1912 Κατά τον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο, ο Σερβικός Στρατός καταλαμβάνει το Μοναστήρι ή Μπίτολα.
1946 Το Αφγανιστάν, η Ισλανδία και η Σουηδία γίνονται μέλη του ΟΗΕ.
1952 Ο στρατάρχης Αλέξανδρος Παπάγος γίνεται πρωθυπουργός της Ελλάδας.
1966 Αρχίζει την λειτουργία της η «Θύρα 13», ο σύνδεσμος φιλάθλων του Παναθηναϊκού, με ιδρυτή τον Απόστολο Ιωαννίδη. Πρόκειται για τον πρώτο σύνδεσμο φιλάθλων στην Ελλάδα και προέρχεται από μία παρέα 26 μελών που συναθροίζονται σε ένα χώρο στο Μεταξουργείο που χρησιμοποιούν ως λέσχη. Το καταστατικό του συνδέσμου θα επικυρωθεί από το Πρωτοδικείο Αθηνών στις 16 Μαρτίου 1967.
1969 Ο Πελέ πετυχαίνει το 1.000ο γκολ του.
1979 Ο Ιρανός ηγέτης Ρουχολάχ Χομεϊνί διατάζει την απελευθέρωση 13 γυναικών και μαύρων Αμερικανών ομήρων, που κρατούνται στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τεχεράνη.
1985 Στη Γενεύη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρήγκαν, και ο Σοβιετικός ηγέτης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, συναντώνται για πρώτη φορά.
1988 Ο Σέρβος πολιτικός και μελλοντικός πρόεδρος της Σερβίας και της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, δηλώνει δημοσίως ότι η Σερβία δέχεται επίθεση από Αλβανούς αυτονομιστές στο Κοσσυφοπέδιο και ότι υπάρχει εσωτερική προδοσία και ξένη συνωμοσία για την καταστροφή της Σερβίας και της Γιουγκοσλαβίας.
1999 Η Κίνα εκτοξεύει το πρώτο διαστημόπλοιό της με την ονομασία «Σενζού 1».
2021 Ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν νοσηλεύεται ική περίθαλψη, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις αναλαμβάνει την προεδρική εξουσία και γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ – έστω και προσωρινά. Φέτος δεν τα κατάφερε να γίνει για..περισσότερο…
ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ
1831 Τζέϊμς Γκάρφιλντ, 20ος πρόεδρος των ΗΠΑ
1839 Εμίλ Σκόντα, Τσέχος αυτοκινητοβιομήχανος
1917 Ίντιρα Γκάντι, Ινδή πολιτικός
1931 Χρήστος Ροκόφυλλος, Έλληνας πολιτικός
1933 Λάρι Κινγκ, Αμερικανός τηλεοπτικός παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός, η δουλειά του οποίου έχει βραβευτεί με δύο Βραβεία Peabody, ένα Βραβεία Έμμυ και 10 βραβεία Cable ACE. Θεωρείται ως ο πιο επιτυχημένος παρουσιαστής στην αμερικανική τηλεόραση.
Τον Αύγουστο του 2020, έχασε δύο από τα πέντε παιδιά του, και συγκεκριμένα τον γιο της πρώην συζύγου του, Άντι, 65 ετών, από καρδιακή προσβολή, και την κόρη του Σάια, 51 ετών, από καρκίνο του πνεύμονα. Πέθανε σε ηλικία 87 ετών, ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες με συμπτώματα κορωνοϊού.
1944 Αγνή Μπάλτσα, Ελληνίδα μεσόφωνος διεθνώς γνωστή.
Ξεκίνησε να παίζει πιάνο στα 6 της, στη γενέτειρά της Λευκάδα και το 1958 μετακόμισε στην Αθήναι. Αποφοίτησε από το Εθνικό Ωδείο το 1965 και συνέχισε τις σπουδές της στο Μόναχο, με υποτροφία Μαρία Κάλλας.
Η πιο γνωστή της ερμηνεία είναι στην «Κάρμεν» του Ζωρζ Μπιζέ, την οποία έχει επαναλάβει πολλές φορές, τις περισσότερες με τη συνοδεία του Χοσέ Καρρέρας. Έχει ερμηνεύσει τους κεντρικούς γυναικείους ρόλους σε όλες τις μεγάλες όπερες. Έχει επίσης παίξει στη Γερμανική ταινία «Duett» το 1992, υποδυόμενη μια τραγουδίστρια της όπερας.
1942 Calvin Klein, Αμερικανός σχεδιαστής μόδας, ιδρυτής της ομώνυμης εταιρείας με ρούχα και εσώρουχα, παπούτσια, αξεσουάρ, αρώματα, κοσμήματα, ρολόγια και είδη σπιτιού
1950 Νίκος Κοτζιάς, Έλληνας πολιτικός
1957 Όφρα Χάζα, Ισραηλινή διεθνής τραγουδίστρια, επιτυχημένη σε Μέση Ανατολή, Ευρώπη και Αμερική με πολλαπλές βραβεύσεις, χρυσούς και πλατινένιους δίσκους.
Ήδη στα 19 της την αποκαλούν «Η Μαντόνα της Ανατολής». Η καριέρα της εκτοξεύθηκε το 1983 με τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό της Eurovision στο Μόναχο, με το τραγούδι «Chai» που χαρίζει στο Ισραήλ τη 2η θέση. Η μεγαλύτερη επιτυχία της διεθνώς ήταν το «Im Nin’alu» το οποίο κέρδισε το Βραβείο Καλύτερου Διεθνούς Τραγουδιού. Το 1992 κυκλοφόρησε το «Kirya» το οποίο ήταν υποψήφιο για βραβείο Grammy.
Το 1994, η Γλυκερία εμφανίζεται για δεύτερη φορά στο Ισραήλ, με την Όφρα Χάζα να την υποδέχεται στη σκηνή και να της παίρνει μια μικρή συνέντευξη όπου η ίδια μετέφραζε τις απαντήσεις της Γλυκερίας από τα ελληνικά στα εβραϊκά. Θα τραγουδήσουν μαζί σε ντουέτο το «Irissim», διασκευή στα εβραϊκά του ελληνικού «Γύρισε». Η Όφρα ερμήνευσε στα εβραϊκά το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι «Ο ταχυδρόμος πέθανε».
Ερμήνευσε το «Kol Hanerts« στην κηδεία του δολοφονηθέντος πρωθυπουργού του Ισραήλ, Γιτζάκ Ράμπιν το 1995. Το τραγούδι αυτό ακουγόταν και στην κηδεία της το 2000. Συνεργάστηκε με την Μαντόνα, την Γουίτνεϊ Χιούστον, τον Χάνς Ζίμμερ, την Πόλα Αμπντούλ, τον Μάικλ Τζάκσον, τουςThe Sisters of Mercy και πολλούς άλλους.
Πέθανε από AIDS στις 23 Φεβρουαρίου 2000. Της το μετέδωσε ο έκλυτος σύζυγός της, που πέθανε από υπερβολική δόση αλκοόλ και φαρμάκων.
1959 Νίκος Ζούδιαρης, Έλληνας τραγουδοποιός
1961 Μεγκ Ράιαν, Αμερικανίδα ηθοποιός και παραγωγός. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1981 με μικρούς ρόλους, πριν παίξει στην σαπουνόπερα As the World Turns το 1982.
Η μεγάλη επιτυχία έρχεται το 1989 με την ταινία «Όταν ο Χάρι Γνώρισε την Σάλι», για την οποία ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα. Ακολουθούν τα «Άγρυπνος στο Σιάτλ», «Η Πόλη των Αγγέλων» με τον Νίκολας Κέϊτζ και «Έχετε Μήνυμα στον Υπολογιστή σας» με τον Τομ Χανκς.
Εμφανίστηκε στο Top Gun με τον Τομ Κρουζ, Όταν Ένας Άνδρας Αγαπάει Μια Γυναίκα με τον Άντι Γκαρσία, French Kiss μαζί με τον Κέβιν Κλάιν, Άνω Κάτω με τον Σον Πεν, Η Κλήση σας Προωθείται με τις Λίζα Κούντροου και Ντάιαν Κίτον, Απόδειξη Ζωής με τον Ράσελ Κρόου, Kate & Leopold με τον Χιου Τζάκμαν.
Η Ράιαν παντρεύτηκε τον ηθοποιό Ντένις Κουέιντ το 1991. Δέχτηκε να τον παντρευτεί μετά την απεξάρτησή του από την κοκαΐνη. Μαζί απέκτησαν ένα γιο, τον Τζακ Χένρι. Το 2000 η Ράιαν έκανε δεσμό με τον Ράσελ Κρόου. Το Σεπτέμβριο του 2008, η Ράιαν αποκάλυψε ότι ο Κουέιντ την απάτησε αρκετές φορές, όσο ήταν παντρεμένοι
Τον Ιανουάριο του 2006, υιοθέτησε ένα κοριτσάκι 14 μηνών από την Κίνα. Είχε σχέση με τον Αμερικανό τραγουδιστή της ροκ, Τζον Μέλενκαμπ, αλλά χώρισαν στα τέλη του 2014.
1962 Τζόντι Φόστερ, Αμερικανίδα ηθοποιός και σκηνοθέτης. Ξεκίνησε παίζοντας σε διαφημίσεις στα 3 της χρόνια!
Ο πρώτος σημαντικός ρόλος της είναι στην ταινία «Ο Ταξιτζής» το 1976 σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορσέζε, όπου υποδύθηκε μια έφηβη πόρνη και κέρδισε υποψηφιότητα για Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου.
Το 1989 βραβεύτηκε με το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Οι Κατηγορούμενοι» όπου υποδύθηκε μια γυναίκα που έπεσε θύμα βιασμού. Δύο χρόνια αργότερα πρωταγωνίστησε στο ψυχολογικό θρίλερ «Η Σιωπή των Αμνών» στο ρόλο της Κλαρίς Στάρλινγκ, μια εκπαιδευόμενη πράκτορα του FBI, που βοηθά στη σύλληψη ενός μανιακού δολοφόνου. Η ερμηνεία, της χάρισε το δεύτερο Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου. Κέρδισε 4η υποψηφιότητα για Όσκαρ για την ταινία «Νελ». Άλλες ταινίες της είναι: Μάβερικ, Επαφή, Δωμάτιο Πανικού, Ο Θεός της Σφαγής. Συνολικά, έχει βραβευτεί με 2 Όσκαρ, 2 Χρυσές Σφαίρες, 3 BAFTA και ένα Screen Actors Guild Award.
Έχει δύο γιους, τους Τσαρλς Φόστερ και Κρίστοφερ Φόστερ. Γέννησε και τα δύο παιδιά αλλά δεν έχει αποκαλύψει την ταυτότητα του πατέρα τους. Στις 19 Απριλίου 2014 η Φόστερ τέλεσε τον γάμο της στην Καλιφόρνια με τη φωτογράφο και ηθοποιό Αλεξάνδρα Χέντισον.
1965 Λοράν Μπλαν, Γάλλος ποδοσφαιριστής και προπονητής. Σέντερ μπακ με ευχέρεια στο σκοράρισμα. Πανηγύρισε με τη Μπαρτσελόνα την κατάκτηση του κυπέλλου UEFA το 1997 ενώ στη «δύση» της καριέρας του μετακόμισε στο «Νησί» για χάρι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την οποία κατέκτησε ένα πρωτάθλημα. Μεγαλύτερο του επίτευγμα, ήταν η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1998. Ως προπονητής έχει οδηγήσει την Παρί Σεν Ζερμέν σε τρία διαδοχικά πρωταθλήματα ενώ το 2008 έφτασε στην κατάκτησή του με την Μπορντό.
1976 Στέλιος Βενετίδης, Έλληνας ποδοσφαιριστής. Αγωνίστηκε κατά κύριο λόγο στον Ολυμπιακό και την Λάρισα. Με τους ερυθρόλευκους κατέκτησε 4 πρωταθλήματα και ένα κύπελλο ενώ με τους Θεσσαλούς ένα κύπελλο. Πέρασε και από τον ΠΑΟΚ για δυο χρόνια, όντας μέλος της ομάδας που κέρδισε τον Άρη στον τελικό Κυπέλλου το 2001.
ΘΑΝΑΤΟΙ
1828 Φραντς Σούμπερτ, Αυστριακός συνθέτης
1906 Παύλος Κύρου, Έλληνας Μακεδονομάχος
1906 Δημήτριος Νταλίπης, Έλληνας Μακεδονομάχος
1988 Χριστίνα Ωνάση, φεύγει στα 37 της η κόρη και μοναδική κληρονόμος του Αριστοτέλη Ωνάση. Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και μητέρα της ήταν η Τίνα Λιβανού.
Μόλις στα 20 της, παντρεύτηκε τον κατά 27 χρόνια μεγαλύτερό της κτηματομεσίτη Μ. Τζ. Μπόλκερ, με τον οποίο χώρισε εννέα μήνες αργότερα. Σε δεύτερο γάμο παντρεύτηκε τον εφοπλιστή και τραπεζίτη Αλέξανδρο Ανδρεάδη, γόνο της ελληνικής εφοπλιστικής οικογένειας και σε τρίτο γάμο τον Ρώσο Σεργκέϊ Καούζοφ.
Ο τελευταίος γάμος της ήταν με τον Τιερί Ρουσέλ, διάσημο πλέι-μπόυ της εποχής, με τον οποίο απέκτησε την Αθηνά Ωνάση. Μετά από οκτώ μήνες χώρισαν. Ενώ ετοιμαζόταν να τελέσει γάμο με τον Γιώργο – Χόρχε Τσολμεκτόγλου, πρόεδρο της ελληνικής παροικίας της Αργεντινής, βρέθηκε νεκρή, το 1988 στην Αργεντινή. Η σορός της μεταφέρθηκε στην Ελλάδα και ενταφιάστηκε στην ιδιόκτητη νήσο της οικογένειάς της, στον Σκορπιό.
Σύμφωνα με τη διαθήκη της όριζε, μετά τον θάνατό της, πενταμελές συμβούλιο για τη διαχείριση της περιουσίας της, η οποία και θα μεταβιβαζόταν στην κόρη της Αθηνά, μετά την ενηλικίωσή της.
Είχε γεννηθεί 11 Δεκεμβρίου του 1950. Στα 5 της χρόνια σταμάτησε να μιλάει και την έστειλαν σε κέντρο θεραπείας στη Ζυρίχη, όπου ξεπέρασε την «επιλεκτική αλαλία».
Σύμφωνα με το βιβλίο: «Heiress: The Story of Christina Onassis», η Τίνα υποτίθεται ότι ήθελε να κανονίσει έναν γάμο μεταξύ της κόρης της και του Φίλιππου Νιάρχου, πρώτου εξαδέλφου της Χριστίνας και κληρονόμου του μεγάλου αντιπάλου της οικογένειας.
Ο Αριστοτέλης προσπάθησε να κανονίσει έναν άλλο γάμο, με τον Πέτρο Γουλανδρή, επίσης κληρονόμο μιας ναυτιλιακής εταιρείας.
Η Χριστίνα αντιπαθούσε και την Μαρία Κάλλας και την Τζάκι Κέννεντυ. Λέγεται ότι έκλαιγε σε όλη τη διάρκεια του της γαμήλιας τελετής του πατέρα της. Μέσα σε 29 μήνες έχασε όλα τα μέλη της οικογένειάς της: ο Αλέξανδρος σκοτώθηκε, σε ηλικία μόλις 24 ετών με το ιδιωτικό του αεροπλάνο, ακολούθησε η μητέρα της το 1974, που «έφυγε» κάτω από περίεργες συνθήκες ( «υπερβολική δόση φαρμάκων» κατέγραψε η νεκροψία, που όμως αμφισβητήθηκε») και τον Μάρτιο του 1975, ο πατέρας της.
Κληρονόμησε περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια. Έπασχε από κατάθλιψη και είχε κάνει απόπειρες αυτοκτονίας παίρνοντας υπερβολική δόση χαπιών. Σύμφωνα με το «All the Pain Money Can Buy: The Life of Christina Onassis», η τελευταία απόπειρα αυτοκτονίας της Χριστίνας φέρεται να συνέβη αμέσως μετά τον θάνατο του πατέρα της. Ήταν στο νοσοκομείο, στις τελευταίες ώρες του και κατάφερε με κάποιο τρόπο να κλέψει ένα νυστέρι. Το προσωπικό του νοσοκομείου, τελευταία στιγμή την εμπόδισε να κόψει τις φλέβες της.
Ερωτεύτηκε εμμονικά τον κληρονόμο της αυτοκρατορίας της Mercedes Benz, Μικ Φλικ, αν και εκείνος δεν ανταποκρίθηκε. Μάλιστα έβαψε ξανθά τα σκούρα μαλλιά της για να του αρέσει. Κάποτε, ξόδεψε 30.000 δολάρια για να νοικιάσει ένα τζετ που θα τις έφερνε πακέτα κοκαΐνης, για προσωπική χρήση . Μαζί με την κατάθλιψη, τον αλκοολισμό και την κατάχρηση συνταγογραφούμενων φαρμάκων είχε επίσης προβλήματα με το βάρος της. Απέφευγε τους ολόσωμους καθρέφτες και γενικά μισούσε την εμφάνισή της.
Η Μαρίνα Ντοντέρο φιλοξενούσε την παιδική της φίλη Χριστίνα Ωνάση στην έπαυλή της έξω από το Μπουένος Άιρες· όταν την αναζήτησε κάποιο πρωινό, την ενημέρωσαν ότι βρίσκεται στο μπάνιο. Όταν άνοιξαν την πόρτα βρήκαν την Χριστίνα δίχως αισθήσεις στη μπανιέρα με λίγα εκατοστά νερού να καλύπτει το κορμί της. Ο γιατρός που έσπευσε, διέγνωσε απλώς τον θάνατό της. Αρχικά υπήρχε η υποψία ότι είχε αυτοκτονήσει, αλλά αργότερα διαπιστώθηκε ότι ήταν καρδιακή προσβολή που προκλήθηκε από πνευμονικό οίδημα.
1999 Αντώνης Μηγιάκης, Έλληνας ποδοσφαιριστής και προπονητής
2014 Μάϊκ Νίκολς, Αμερικανός σκηνοθέτης βραβευμένος με Όσκαρ Σκηνοθεσίας για την ταινία του 1967 «Ο Πρωτάρης». Είχε επίσης βραβευτεί με Βραβείο Έμμυ, Γκράμι και Τόνι.
Το 1966 έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, σε ηλικία 35 ετών, γυρίζοντας την ταινία «Ποιος Φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;» που χάρισε στην Ελίζαμπεθ Τέιλορ το δεύτερό της Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου. Η ταινία είχε δεκατρείς υποψηφιότητες για Όσκαρ κι ο σκηνοθέτης ήταν υποψήφιος για Όσκαρ Σκηνοθεσίας για την πρώτη του ταινία.
Το 1970 γύρισε την αντιμιλιταριστική σάτιρα «Catch 22» με τους Όρσον Γουέλς και Άντονι Πέρκινς και Μάρτιν Μπαλσαμ. Την επόμενη χρονιά γύρισε την «Γνωριμία της Σάρκας» με πρωταγωνιστές τους Τζακ Νίκολσον, Κάντις Μπέργκεν, Αν Μάργκρετ και Αρτ Γκαρφάνκελ. Συνεργάστηκε άλλες δυο φορές με τον Νίκολσον, στο «Οι Προικοθήρες» και στο «Γουλφ».
Το 1984 σκηνοθέτησε την ταινία «Η Εξαφάνιση της Κάρεν Σίλκγουντ» με πρωταγωνίστρια τη Μέριλ Στριπ όπως και το 1990, που η Σίρλεϊ ΜακΛέιν υποδύεται τη μητέρα της Στριπ. Με τους Χάρισον Φορντ και Ανέτ Μπένινγκ σκηνοθετεί το «Σχετικά με τον Χένρι». Το 1996 γύρισε ξανά «Το Κλουβί με τις Τρελές» και πρωταγωνιστές τους Ρόμπιν Γουίλιαμς και Τζιν Χάκμαν. Το 1998 σκηνοθέτησε τους Τζον Τραβόλτα, Έμμα Τόμσον και Κάθι Μπέιτς στην ταινία «Όλες οι Γυναίκες του Προέδρου» για το σκάνδαλο Λεβίνσκι. Πιο πρόσφατες αξιομνημόνευτες ταινίες του σκηνοθέτη είναι οι: «Εξ Επαφής» με τους Τζούλια Ρόμπερτς, Νάταλι Πόρτμαν, Τζουντ Λο και Κλάιβ Όουεν και «Παιχνίδια Εξουσίας» με τους Τομ Χανκς και Τζούλια Ρόμπερτς.
2017 Τσαρλς Μάνσον, Αμερικανός δολοφόνος, ο οποίος δημιούργησε τη δεκαετία του 1960 στην Καλιφόρνια μια ομάδα που έγινε γνωστή ως Οικογένεια Μάνσον. Οι ακόλουθοι του Μάνσον διέπραξαν εννέα δολοφονίες το 1969.
Το 1971, βρέθηκε ένοχος για δολοφονία και για την ηθική αυτουργία στον θάνατο επτά ατόμων, μεταξύ των οποίων και η ηθοποιός Σάρον Τέιτ, υπόθεση που είχε προκαλέσει σάλο στις ΗΠΑ. Αρχικά ο Μάνσον είχε καταδικαστεί σε θανατική ποινή, αλλά τελικά η ποινή του μεταβλήθηκε σε ισόβια κάθειρξη γιατί το 1972 η πολιτεία της Καλιφόρνια κατάργησε τη θανατική ποινή.
Ο Μάνσον πίστευσε σε αυτό που αποκαλούσε «Helter Skelter», όρο που πήρε από το ομώνυμο τραγούδι των Beatles. Το Helter Skelter θα ήταν ένας επικείμενος αποκαλυπτικός φυλετικός πόλεμος, το οποίο περιγράφεται σε μία δικιά του έκδοση στίχων του προαναφερθέντος τραγουδιού. Κατ’ επέκταση, θεωρούσε ότι οι φόνοι θα επισπεύσουν τον «επικείμενο» πόλεμο.
Είχε περάσει χρόνια σε σωφρονιστικά ιδρύματα εξαιτίας πληθώρας επιθέσεων. Πριν τους φόνους, ήταν τραγουδιστής και τραγουδοποιός στο Λος Άντζελες. Μετά την καταδίκη του, ηχογράφησε κάποια τραγούδια, τα οποία είχαν εμπορική επιτυχία. Αρκετοί ήταν οι μουσικοί, επίσης, που τα διασκεύασαν.
2017 Γιάνα Νοβότνα, Τσέχα τενίστρια
Comments are closed.