Με τη χρήση της τεχνικής «SEO poisoning», οι χάκερ χειραγωγούν τα αποτελέσματα αναζήτησης, τοποθετώντας συνδέσμους που οδηγούν σε κακόβουλο λογισμικό, όπως το Gootloader. Αυτό το πρόγραμμα μπορεί να υποκλέψει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και τραπεζικές πληροφορίες των χρηστών. Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους χρήστες να αποφεύγουν τις αναζητήσεις με λέξεις-κλειδιά που περιλαμβάνουν τη συγκεκριμένη φράση και να αλλάξουν αμέσως τους κωδικούς πρόσβασής τους, εάν υποψιάζονται ότι έχουν επηρεαστεί.
Η SOPHOS τονίζει ότι οι εγκληματίες χρησιμοποιούν πλέον όλο και πιο εξελιγμένες τακτικές παραπλάνησης σε φαινομενικά αθώες αναζητήσεις. Αυτό καθιστά απαραίτητη τη λήψη μέτρων από τους χρήστες, όπως η προσοχή στα αποτελέσματα αναζήτησης και η αποφυγή κλικ σε ύποπτους συνδέσμους. Η εταιρεία προτείνει επίσης να χρησιμοποιείται λογισμικό ασφαλείας που μπορεί να ανιχνεύει και να προστατεύει από τέτοιες απειλές.
Η περίπτωση αυτή υπογραμμίζει πόσο εύκολα οι χρήστες μπορούν να εκτεθούν σε κίνδυνο μέσω φαινομενικά αθώων αναζητήσεων, καθώς και τη σημασία της αυξημένης προσοχής και της ενημέρωσης για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.
με πληροφοριες από nypost & dailymail
Comments are closed.