Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / Το μήνυμα της εθνικής επετείου στον Δήμο Νεάπολης – Συκεών

ΕΛΛΑΔΑ

28/10/202419:59

Το μήνυμα της εθνικής επετείου στον Δήμο Νεάπολης – Συκεών

«Να μην ξεχνάμε ότι οφείλουμε να είμαστε πάντα σε εγρήγορση απέναντι στον ναζισμό και τον φασισμό», τόνισε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης

Το μήνυμα της εθνικής επετείου στον Δήμο Νεάπολης – Συκεών

Γράφει RTHESS DESK

 

Με την μεγάλη παρέλαση μαθητών σχολείων, συλλόγων, εθελοντικών οργανώσεων, των ΚΔΑΠ-μεΑ, των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και των εθελοντικών οργανώσεων ΕΔΟΜΑΚ και «Τα Αρκούδια» κορυφώθηκαν σήμερα στο δήμο Νεάπολης Συκεών οι εκδηλώσεις για τον πολιούχο της δημοτικής ενότητας Συκεών Άγιο Δημήτριο, την επέτειο της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης το 1912 και την επέτειο του ηρωικού ΟΧΙ το 1940.

Είχε προηγηθεί η επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη, η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Ανταβαλή και η κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των ηρώων του 1940. Η σημερινή καλοκαιρία ευνόησε την παρακολούθηση της παρέλασης από μεγάλο αριθμό δημοτών κάθε ηλικίας, ενώ οι πτήσεις αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας «έντυσαν» με τους υποβλητικούς ήχους τους την ημέρα. Η μπάντα που παιάνιζε σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης ήταν η Φιλαρμονική του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Όπως τόνισε στο μήνυμά του με αφορμή την ημέρα ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης οι σημαντικές για το έθνος μας ημέρες όπως η σημερινή είναι που μας υπενθυμίζουν τις θυσίες των προγόνων μας για αξίες όπως η Ελευθερία και η Δημοκρατία και την υποχρέωσή μας να είμαστε σε εγρήγορση καθημερινά απέναντι στις δυνάμεις του ναζισμού και του φασισμού:

«Είμαι περήφανος για τη συμμετοχή στην παρέλαση των μαθητών των σχολείων μας των εκπροσώπων φορέων και συλλόγων αλλά και των ΑμεΑ γιατί για εμάς η συμπερίληψη γίνεται καθημερινά πράξη. Και σήμερα όπως κάθε 28η Οκτωβρίου εδώ και 84 χρόνια η Ελλάδα τιμά το έπος του 1940 που ξεκίνησε με το ιστορικό ΟΧΙ των Ελλήνων στην εισβολή των Ιταλών φασιστών στη χώρα.
Εκείνο το ΟΧΙ που ακούστηκε πριν από 84χρόνια σηματοδότησε την εμπλοκή της χώρας στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που στοίχισε χιλιάδες ζωές, που χώρισε οικογένειες, που κατέστρεψε ανθρώπους και οδήγησε στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων. Ας μην ξεχάσουμε ποτέ τα γεγονότα εκείνης της εποχής, τον παραλογισμό των φασιστικών και ναζιστικών κυβερνήσεων Ιταλίας και Γερμανίας, τον Μουσολίνι και τον Χίτλερ για να θυμόμαστε πάντα να υψώνουμε τείχη στους εκπροσώπους του φασισμού και του ναζισμού. Δυστυχώς το αυγό του φιδιού αναζητά συνεχώς χώρο και τρόπο για να επωάζεται και περιμένει την ευκαιρία να εκδηλωθεί.
Ημέρες σαν κι αυτές οφείλουμε να τιμάμε με κάθε τρόπο τους ήρωες που θυσίασαν τις ζωές τους για να υπερασπιστούν την ελευθερία μας χωρίς να διστάσουν στιγμή να αντισταθούν στα τέρατα του φασισμού και του ναζισμού και να κρατάμε τις κεραίες μας ευαίσθητες απέναντι σε όλους όσους επιβουλεύονται αρχές όπως η Ελευθερία και η Δημοκρατία. Μόλις λίγες ημέρες πριν, ενώ συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο Νεάπολης-Συκεών φασιστοειδή έγραψαν χυδαία συνθήματα σε προαύλειο σχολείου δίπλα από το δημοτικό κατάστημα Νεάπολης. Χωρίς ντροπή, σε έναν δήμο προσφυγικό που θρήνησε θύματα στα όριά του και στη γειτονιά του (Σφαγή του Χορτιάτη, θυσία των 14 παληκαριών της Ευκαρπίας) τη μνήμη των οποίων τιμούμε σήμερα, κάποιοι θρασύδειλοι εγκληματίες επιμένουν να περιφέρουν τις σάπιες πεποιθήσεις τους. Ας τσακίσουμε τον φασισμό και τον ναζισμό ξεκινώντας από τα σχολεία μας όπου τα παιδιά μας μαθαίνουν τις ολέθριες συνέπειες του ολοκληρωτισμού σε κάθε μορφή του.
ΌΧΙ λέμε και σήμερα στη φρίκη του πολέμου και σε αυτούς που με τη βαθιά υποκριτική επεκτατική και απάνθρωπη στάση τους προκαλούν ή ανέχονται τις αιματοχυσίες σε βάρος αθώων ανθρώπων και ειδικά παιδιών στην Ουκρανία, τη Γάζα και πλέον στη φλεγόμενη Μέση Ανατολή.»

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS DESK

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

28.10.202421:52

    Η δράση τους στον Βύρωνα στην Αθήνα καταγράφηκε από κάμερα. Η Αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τον έναν ανήλικο αλλά τόσο αυτός όσο και οι δύο συνεργοί του παραμένουν ασύλληπτοι. Από το συγκεκριμμένο περίπτερο πήραν κούτες με τσιγάρα και 800€

ΕΛΛΑΔΑ

28.10.202421:25

  Η Β’ Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει 8 περιπατητικές ξεναγήσεις, με δωρεάν συμμετοχή, σε διάφορα αντιπροσωπευτικά σημεία και γειτονιές της, με σκοπό να τα γνωρίσουν οι δημότες αλλά και οι επισκέπτες της πόλης. Οι περιπατητικές ξεναγήσεις θα

ΕΛΛΑΔΑ

28.10.202420:45

  Σε δυσπρόσιτα σημεία με απότομες χαράδρες και γκρεμούς συνεχίζουν να επιχειρούν οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης στο Παγγαίο Όρος, όπου το απόγευμα του Σαββάτου ξέσπασε πυρκαγιά.   Πηγές της Πυροσβεστικής αναφέρουν ότι η φωτιά είναι «υπόροφη» καίγοντας ξερά κλαδιά και

ΕΛΛΑΔΑ

28.10.202420:15

  Στα 99 του χρόνια, ο Κωνσταντίνος Μουγδής από τον Αμπελώνα Λάρισας ανασύρει μνήμες από το 1940, την κήρυξη του πολέμου και την περίοδο της Κατοχής.   «Ήμουν εδώ όταν χτυπούσαν οι καμπάνες και όλος ο κόσμος είχε ξεσηκωθεί, φώναζαν

ΕΛΛΑΔΑ

28.10.202419:13

  Με αέρα που θα κυμαίνεται από 1-3 Μποφόρ, ξημερώνει η 29η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και θερμοκρασίες που θα κυμανθούν από 15-24 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.  

ΕΛΛΑΔΑ

28.10.202419:08

  Όπως αποκαλύπτει ο καταγγέλων, Νίκος Νάκος, υπενθύμισε στον σκηνοθέτη ότι απαγορεύεται η διέλευση των οχημάτων στο συγκεκριμένο δρόμο. Λίγο αργότερα, ο σκηνοθέτης του επιτέθηκε παίρνοντάς του τα κλειδιά. «Δεν μπορώ να κοιμηθώ τη νύχτα… Ο γνωστός σκηνοθέτης είναι τραμπούκος»,

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

28.10.202420:31

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή