Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου τίμησε τους ήρωες του 1940

ΕΛΛΑΔΑ

28/10/202416:59

Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου τίμησε τους ήρωες του 1940

Εκδηλώσεις τιμής έγιναν και στις δύο δημοτικές ενότητες. Περιλάμβαναν παρελάσεις, επιμνημόσυνες δεήσεις, κατάθεση στεφάνων και δοξολογίες.

Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου τίμησε τους ήρωες του 1940

Γράφει RTHESS DESK

 

Με αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας η νεολαία και μέλη πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου παρέλασαν και τίμησαν τους ήρωες του Έπους του 1940.

 

 

 

Το Ελευθέριο – Κορδελιό στο επίκεντρο

Το Ελευθέριο – Κορδελιό βρέθηκε στο επίκεντρο των εκδηλώσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν παρουσία του δημάρχου Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρη Αλεξανδρίδη και άλλων επισήμων, μεταξύ των οποίων και ο συντονιστής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Γιάννης Παπαγεωργίου.

Νωρίς το πρωί έγινε έπαρση σημαίας στην πλατεία Σκρα και ακολούθησε δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τις μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Ελευθερίου – Κορδελιού, Ευαγγελία Γάκη και Ευμορφία Σαβλίδου.

Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο άγαλμα του Παύλου Μελά, στην πλατεία Σκρα, όπου έγινε και η κατάθεση στεφάνων. Κατέθεσαν ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, η αντιδήμαρχος Παιδείας, Σύμινα Καλού, η πρόεδρος της Κοινότητας Ελευθερίου – Κορδελιού, Έφη Καπνοπούλου, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Δουμπάρατζης, ο πρώην βουλευτής και εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Χαράλαμπος Παναγιωτίδης, μαθητές, γονείς και εκπρόσωποι πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και ο Εθνικός Ύμνος.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η παρέλαση στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου. Τα νιάτα του τόπου κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα των χιλιάδων παρευρισκομένων.

Εκδηλώσεις τιμής και στον Εύοσμο

Στον Εύοσμο οι εκδηλώσεις τιμής ξεκίνησαν με την έπαρση σημαίας στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και στο κτίριο του δημαρχείου.

Η δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, ενώ η επιμνημόσυνη δέηση έγινε στο ηρώο της κεντρικής πλατείας.

Ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τη μαθήτρια του 1ου ΓΕΛ Ευόσμου Ηλιάνα Τσουλχά και η κατάθεση στεφάνων από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Κορδελιού – Ευόσμου, Γιώργο Μαξούρα, ως εκπρόσωπο του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Συμεών Κουπελόγλου, τον εκπρόσωπο της Νίκης, Εμμανουήλ Τσατίρη, τον εκπρόσωπο των στρατιωτικών, Βασίλη Γιαχουντίδη, τον εκπρόσωπο του πυροσβεστικού σώματος, Σάββα Τσολάκη, τους δημοτικούς συμβούλους και προέδρους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Κορδελιού – Ευόσμου, Θεόδωρο Κατσούκα και Σάββα Ξενιτόπουλο αντίστοιχα, προσκόπους, μέλη πολιτιστικών συλλόγων, μαθητές και γονείς.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρέλαση μαθητών, προσκόπων και μελών πολιτιστικών συλλόγων, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο τμήμα της από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου μέχρι την οδό Κασσάνδρου.

«Καμαρώσαμε τα νιάτα του τόπου μας, που παρήλασαν με περηφάνια και παράστημα και απέδωσαν τιμή στους ήρωες του 1940. Εκείνους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας και έκαναν όλο τον κόσμο να υποκλιθεί στη γενναιότητά τους. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας, χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες», ανέφερε ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου και αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS DESK

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

28.10.202421:52

    Η δράση τους στον Βύρωνα στην Αθήνα καταγράφηκε από κάμερα. Η Αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τον έναν ανήλικο αλλά τόσο αυτός όσο και οι δύο συνεργοί του παραμένουν ασύλληπτοι. Από το συγκεκριμμένο περίπτερο πήραν κούτες με τσιγάρα και 800€

ΕΛΛΑΔΑ

28.10.202421:25

  Η Β’ Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει 8 περιπατητικές ξεναγήσεις, με δωρεάν συμμετοχή, σε διάφορα αντιπροσωπευτικά σημεία και γειτονιές της, με σκοπό να τα γνωρίσουν οι δημότες αλλά και οι επισκέπτες της πόλης. Οι περιπατητικές ξεναγήσεις θα

ΕΛΛΑΔΑ

28.10.202420:45

  Σε δυσπρόσιτα σημεία με απότομες χαράδρες και γκρεμούς συνεχίζουν να επιχειρούν οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης στο Παγγαίο Όρος, όπου το απόγευμα του Σαββάτου ξέσπασε πυρκαγιά.   Πηγές της Πυροσβεστικής αναφέρουν ότι η φωτιά είναι «υπόροφη» καίγοντας ξερά κλαδιά και

ΕΛΛΑΔΑ

28.10.202420:15

  Στα 99 του χρόνια, ο Κωνσταντίνος Μουγδής από τον Αμπελώνα Λάρισας ανασύρει μνήμες από το 1940, την κήρυξη του πολέμου και την περίοδο της Κατοχής.   «Ήμουν εδώ όταν χτυπούσαν οι καμπάνες και όλος ο κόσμος είχε ξεσηκωθεί, φώναζαν

ΕΛΛΑΔΑ

28.10.202419:59

  Με την μεγάλη παρέλαση μαθητών σχολείων, συλλόγων, εθελοντικών οργανώσεων, των ΚΔΑΠ-μεΑ, των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και των εθελοντικών οργανώσεων ΕΔΟΜΑΚ και «Τα Αρκούδια» κορυφώθηκαν σήμερα στο δήμο Νεάπολης Συκεών οι εκδηλώσεις για τον πολιούχο της δημοτικής ενότητας Συκεών Άγιο

ΕΛΛΑΔΑ

28.10.202419:13

  Με αέρα που θα κυμαίνεται από 1-3 Μποφόρ, ξημερώνει η 29η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και θερμοκρασίες που θα κυμανθούν από 15-24 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.  

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

28.10.202420:31

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή