Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Εθνική ενότητα και υπερηφάνεια στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου (VIDEO & ΦΩΤΟ)

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

28/10/202414:52

Εθνική ενότητα και υπερηφάνεια στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου (VIDEO & ΦΩΤΟ)

Οι δηλώσεις εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας μετά το πέρας της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη

Εθνική ενότητα και υπερηφάνεια στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου (VIDEO & ΦΩΤΟ)

 

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαρόπουλου, εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση.

«Η εθνική επέτειος του ΟΧΙ είναι μέρα τιμής, μνήμης και ευθύνης για όσους θυσιάστηκαν. Το σθένος και η ομοψυχία των ηρώων του 1940 αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη και φωτεινό παράδειγμα για το μέλλον. Με αφορμή τη σημερινή λαμπρή παρέλαση θα ήθελα να εξάρω τις ένοπλες δυνάμεις μας που με υψηλό αίσθημα ευθύνης εξασφαλίζουν και εγγυώνται την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας.» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις δηλώσεις της και ευχήθηκε Χρόνια Πολλά.

 

 

«Οι γιορτές αποκτούν νόημα, όχι μόνον, όταν θυμόμαστε το παρελθόν, αλλά όταν χρησιμοποιούμε τα διδάγματά τους για να νοηματοδοτούμε το παρόν και το μέλλον» ανέφερε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

«Το νόημα της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι η διαχρονική απόφαση του ελληνικού λαού, του ελληνικού έθνους, της ελληνικής κοινωνίας, να προασπίσει την ανεξαρτησία, την κυριαρχία, την ακεραιότητα του και για να μπορούμε να το πετύχουμε αυτό προχωράμε στην καλύτερη μεταρρύθμιση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Είναι αυτό που έχει γίνει στο νέο ελληνικό κράτος, αυτό που έχουμε ονομάσει ατζέντα 2030 για να αποκτήσουμε έτσι τις ισχυρότερες ένοπλες δυνάμεις που είχαμε ποτέ, για να μπορούν με τη σειρά τους, να μας γεμίζουν περηφάνια όπως σήμερα και να εγγυώνται το μεγάλο αγαθό της εθνικής ανεξαρτησίας και της εθνικής αξιοπρέπειας».

 

 

Τα συγχαρητήριά του εξέφρασε ο Υπουργος Εθνικής Άμυνας της Κύπρου, Βασίλης Πάλμας και επανέλαβε την ευγνωμοσύνη της Κύπρου για τις σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες διαχρονικά.

 

 

«Το έπος του ’40 είναι καρπός αυτοπεποίθησης και πίστης.
Σήμερα, η Ελλάδα πιο ισχυρή με τις ένοπλες δυνάμεις μας»¬ το μήνυμα του Σταύρου Καλαφάτη, Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «Νέας Δημοκρατίας».

 

 

Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης, λέγοντας ότι το μόνο που έχουμε να μοιραστούμε είναι ο σεβασμός για το διεθνές δίκαιο.

«Στα βουνά της Πίνδου γράφτηκαν ένδοξες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας μας. Όμως, σήμερα έχουμε χρέος ως χώρα να στείλουμε και ένα καθαρό μήνυμα σε όσους επιβουλεύονται, ως αναθεωρητές της Ιστορίας, τα εθνικά μας συμφέροντα.

«Δεν δεχόμαστε κανενός είδους παζάρι. Θέλουμε σεβασμό στα κυριαρχικά μας δικαιώματα» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

 

 

Την ευγνωμοσύνη του στις ένοπλες δυνάμεις εξέφρασε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας  του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

«Εκφράζουμε την εμπιστοσύνη μας και το σεβασμό μας στους άντρες και τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων, οι οποίοι με αυταπάρνηση στέλνουν ένα μήνυμα ισχύος, ένα μήνυμα δύναμης και ένα μήνυμα σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή» ανέφερε ο κ. Παππάς.

 

 

Για την ανάγκη απόκτησης και διατήρησης της εθνικής και της θρησκευτικής συνείδησης του έθνους μας, μίλησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικήε Ομάδας των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας.

 

 

«Σήμερα η Ελλάδα του 1940 συνάντησε την Ελλάδα του 2024, τα νιάτα της Ελλάδας που παρήλασαν μας έκαναν υπερήφανους και έστειλαν με τον καλύτερο τρόπο το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μια ισχυρή και ασφαλής χώρα και φυλάει αποτελεσματικά την εθνική της κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα» δήλωσε ο Κώστας Γκιουλέκας.

 

 

Δηλώσεις έκανε εκ μέρους της «Ελληνικής Λύσης» ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Φράγκος.

 

 

Τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησε η αναπληρώτρια Περιφερειάρχης Νανά Αηδονά, τονίζοντας ότι η σημερινή ημέρα είναι τιμής και μνήμης.

 

 

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης δήλωσε πως «δε ζουν οι ψυχές χωρίς πατρίδα! Το χρέος στην πατρίδα απαιτεί συνεχή επαγρύπνηση, απαιτεί σκληρή δουλειά, απαιτεί αρετή και τόλμη. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες σε κάθε γωνιά της γης!».

 

 

 

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης που διήρκησε σχεδόν τρεις ώρες, παρήλασαν πολιτικά τμήματα, άρματα μάχης, τεθωρακισμένα και Leopard και εντυπωσίασαν όσους την παρακολούθησαν, ενώ μαχητικά F16 και Μirage πέταξαν σε άψογους σχηματισμούς πάνω από τοn Θερμαϊκό.

Στη 13.30 απογειώθηκε το F-16 με χειριστή τον σμηναγό Γιώργο Σωτηρίου της περίφημης Ομάδας Επιδείξεων «Ζεύς» προκαλώντας ρίγη συγκίνησης.

 

Φωτο – βίντεο: Νίκος Διαμαντόπουλος

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο Δέσποινα Κρητικού

Η Δέσποινα Κρητικού από το 1993 μέχρι σήμερα, έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, στην ΕΡΤ 3, στις εφημερίδες 4η Εξουσία, ΚΕΝΤΡΙ, FREE DAY, ΚΑΡΦΙΤΣΑ, στην TV 100, σε ειδησεογραφικά portals και σε γραφεία Τύπου ενώ έχει στο ενεργητικό της πολλές δημοσιογραφικές αποστολές εντός και εκτός Ελλάδας.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

28.10.202419:44

  Την ημέρα της πιο κρίσιμης αναμέτρησης της πρόσφατης ιστορίας, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διοργανώνει μια ειδική εκδήλωση για τις αμερικανικές εκλογές, στις 8.30 μ.μ. Θα προβληθεί στην αίθουσα Τώνια Μαρκετάκη το συνταρακτικό ντοκιμαντέρ του Μάικλ Πρίμο, «Γέννημα-Θρέμμα»/ «Homegrown», ενώ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

28.10.202418:28

  Η έκθεση «Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση» έγινε θεσμός και επέστρεψε στον υπαίθριο χώρο της Δ.Ε.Θ.  Στο τόξο της ΧΑΝΘ για 9 ημέρες από τις 26 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου, οι λάτρεις των παραδοσιακών, αυθεντικών γεύσεων έχουν την ευκαιρία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

28.10.202418:15

  Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το SolidarityNow μας προσκαλούν να γιορτάσουμε έναν «Ustura», δηλαδή έναν μύθο στα αραβικά, όπως είναι το όνομα του εστιατορίου που ανοίγει η Shaimaa Al Kinani και το γιορτάζει με ένα πάρτι

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

28.10.202417:28

  Όλα είναι έτοιμα στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης για τα εγκαίνια της τριπλής έκθεσης με σπάνια θρησκευτικά και ιστορικά κειμήλια. Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ με Πίστη, Αγώνες και Θυσίες», θα γίνουν αύριο, Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2024, στις

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

28.10.202412:43

Την αυλαία της παρέλασης άνοιξαν τα μέλη της Ομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Β. Ελλάδος – Σύλλογος “ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74”.     Έπειτα ακολούθησαν τα μέλη του Πανγκύπριου Συνδέσμου Αναπήρων Πολέμου (Π.Ο.Α.Π.).     Στη συνέχεια, παρήλασαν σημαιοφόροι καθώς και μαθητές

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή