Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / Επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου- Πότε έρχεται Θεσσαλομίκη

ΕΛΛΑΔΑ

27/10/202419:22

Επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου- Πότε έρχεται Θεσσαλομίκη

Μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο Φράνκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ έρχεται Θεσσαλονίκη στις 29 Οκτωβρίου

Επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου- Πότε έρχεται Θεσσαλομίκη

Γράφει RTHESS DESK

Στη μία το μεσημέρι μεσημέρι της Τρίτης θα πραγματοποιήσει μαζί με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επίσκεψη στον χώρο του υπό ανέγερση Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδος, όπου θα τους υποδεχθεί ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ.

Στη συνέχεια θα έχουν συνάντηση με δύο γυναίκες που επέζησαν από το Ολοκαύτωμα και θα ακολουθήσει συμβολική δενδροφύτευση από τους Προέδρους Ελλάδας και Γερμανίας.

Στις 2 και 15 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας είναι προγραμματισμένη εκδήλωση στο Ινστιτούτο Goethe Θεσσαλονίκης παρουσία του Γερμανού Προέδρου και αμέσως μετά αναχώρησή του για την Αθήνα, όπου αναμένεται στις 4 και μισή το απόγευμα.

Αμέσως μετά ο κ. Σταϊνμάιερ θα επισκεφθεί την φαρμακευτική εταιρεία Boehringer – Ingelheim και στις 8 το βράδυ το ατελιέ του εικαστικού καλλιτέχνη Τεό Τριανταφυλλίδη.

Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, ο κ. Σταϊνμάιερ θα καταθέσει στεφάνι στις 10 παρά 10 το πρωί στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και αμέσως μετά θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δυο αντιπροσωπειών.

Αμέσως μετά, στις 11 και 15 ο Πρόεδρος της Γερμανίας θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και διευρυμένες συνομιλίες των δυο αντιπροσωπειών.

Στη συνέχεια, στις 12 και 5 το μεσημέρι ο κ. Σταϊνμάιερ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Νομισματικό Μουσείο και στη 1 και 10 θα συμμετάσχει στην εορταστική εκδήλωση για τα «150 χρόνια Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών». Στις 3 και 15 ο Πρόεδρος της Γερμανίας θα επισκεφθεί το Κ.Υ.Τ. Μαλακάσας και το απόγευμα στις 7 παρά τέταρτο θα παραστεί σε εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, στις 8 και μισή, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου Φράνκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και της Έλκε Μπούντενμπέντερ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την τρίτη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα, Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, ο κ. Σταϊνμάιερ θα ταξιδέψει στα Χανιά και θα μεταβεί το χωριό Κάνδανος, όπου θα καταθέσει στεφάνι και θα ξεναγηθεί στο Μουσείο Μνήμης. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί την ελαιουργική μονάδα Terra Creta στο Κολυμπάρι και θα αναχωρήσει το απόγευμα στις 7 και 15.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS DESK

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

27.10.202420:15

Το αλκοόλ έρεε άφθονο, σύμφωνα με καταγγελίες, στο κλαμπ όπου διοργανώθηκε χορός σχολείων από τα Βόρεια Προάστια στης Αττικής. Στο πασίγνωστο κλαμπ της Βουλιαγμένης επικράτησαν σκηνές πανικού. Εξιτήριο από το νοσοκομείο έλαβε ο ένας από τους πέντε μαθητές που μεταφέρθηκαν

ΕΛΛΑΔΑ

27.10.202419:27

  Η φωτιά καίει από το απόγευμα του Σαββάτου σε δύσβατη περιοχή του όρους Παγγαίου στην Καβάλα και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση έχει περιοριστεί σημαντικά. Στην περιοχή επικρατεί άπνοια και συνεχίζουν να επιχειρούν 205 πυροσβέστες με 21 ομάδες πεζοπόρων

ΕΛΛΑΔΑ

27.10.202418:46

Η οικογένεια της ανήλικης κατήγγειλε χθες το βράδι στο Αστυνομικό Τμήμα Διδυμοτείχου ότι ο άνδρας την βίασε. Τελικά μετά από αναζητήσεις ο 31χρονο εντοπίστηκε και συνελήφθη.

ΕΛΛΑΔΑ

27.10.202418:39

Από τις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας και μέχρι το τέλος της παρέλασης, η οποία θα αρχίσει στις 11 π.μ. απαγορεύεται η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους: • Αγίας Τριάδος, από την Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου μέχρι

ΕΛΛΑΔΑ

27.10.202418:16

  Στην έκθεση που εκτείνεται σε τρεις ορόφους ξενάγησε την κ. Σακελλαροπούλου ο επιμελητής της Γιάννης Μπόλης και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσφέρθηκε αναμνηστικό plexi glass του έργου «Δάσος» της Βάσως Κατράκη και μία αφίσα του έργου «Ειρηνικό ΙΙ». Μετά

ΕΛΛΑΔΑ

27.10.202417:57

Νεκρή γυναίκα 32 ετών. Η τραγωδία σημειώθηκε το βράδι της περασμένης Παρασκευής στις 9 παρά 20 στο 28ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Κομοτηνής- Σαπών. Η νεαρή άφησε στην άσφαλτο την τελευταία της πνοή, με τις αρχές να αναζητούν τον οδηγό

thess

Επικαιρότητα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

27.10.202419:47

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή